NBA 2K24
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 5

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές αλλαγές. Είκοσι  πέντε χρόνια κλείνει ο δημοφιλής εξομοιωτής μπάσκετ, και μάλλον δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα πληρέστερα sport simulators όλων των εποχών έχει μείνει χωρίς ανταγωνισμό στη βιομηχανία του gaming. Σε συνδυασμό με την καθιέρωσή του ως e-sport, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει από χρονιά σε χρονιά δύσκολα μπορούν να είναι ανατρεπτικές, ειδικά στον τομέα του gameplay. Στη μάχη του, λοιπόν, να δικαιολογήσει και φέτος πως ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές αλλαγές.

Είκοσι  πέντε χρόνια κλείνει ο δημοφιλής εξομοιωτής μπάσκετ, και μάλλον δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα πληρέστερα sport simulators όλων των εποχών έχει μείνει χωρίς ανταγωνισμό στη βιομηχανία του gaming. Σε συνδυασμό με την καθιέρωσή του ως e-sport, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει από χρονιά σε χρονιά δύσκολα μπορούν να είναι ανατρεπτικές, ειδικά στον τομέα του gameplay. Στη μάχη του, λοιπόν, να δικαιολογήσει και φέτος πως πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο τίτλο και όχι για… DLC του προηγούμενου, το «NBA 2K24» επιστρατεύει τα μεγάλα όπλα, τον θρυλικό Kobe Bryant. Μέσα από το «Mamba Moments» μπορείτε να ζήσετε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του αλησμόνητου σταρ, από τα πρώτα του βήματα ως φαινόμενο, μέχρι το ιστορικό του φινάλε στα γήπεδα.

Crossplay & ProPLAY

Παράλληλα, η δυνατότητα New Gen Crossplay είναι μια από τις αλλαγές που αξίζει να επαινέσουμε, καθώς, πλέον, μπορείτε να παίζετε online με φίλους σας που έχουν αποκτήσει το παιχνίδι σε διαφορετική πλατφόρμα από τη δική σας, αρκεί να είναι και οι δύο εκδόσεις τελευταίας γενιάς (PlayStation 5 και Xbox Series X|S). Στα νέα στοιχεία των format νέας γενιάς κονσολών συμπεριλαμβάνεται και η τεχνολογία ProPLAY, ο εξελιγμένος τρόπος που έχει βρει η 2K για να αιχμαλωτίζει κινήσεις πραγματικών παικτών από τα βίντεο αγώνων και να τις μεταφράζει σε ανάλογα animation των 3D μοντέλων στο παιχνίδι. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει έναν τεράστιο όγκο δεδομένων με σαφώς πιο αληθοφανή αποτελέσματα, καθώς δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν η δυνατότητα motion capture όλων των παικτών του NBA, ενώ ακόμα και για αυτούς που λάμβανε χώρα, οι κινήσεις στο στούντιο διέφεραν αρκετά από τις αντίστοιχες σε συνθήκες πραγματικού αγώνα. Δοκιμάσαμε τον τίτλο σε PlayStation 5 και, πραγματικά, τόσο τα γραφικά όσο και η ρευστότητα των κινήσεων κάθε animated μοντέλου στην οθόνη ήταν πρωτόγνωρα.

Ρεαλισμός, βάθος και προσβασιμότητα

Το «NBA 2K24» δεν ξεχωρίζει μόνο για τον ρεαλισμό των γραφικών του αλλά και για την πειστικότητα της απεικόνισης κάθε πτυχής του αθλήματος. Η τεχνητή νοημοσύνη συμπαικτών και αντιπάλων έχει βελτιωθεί και το gameplay έχει υποστεί «χειρουργικές» επεμβάσεις, οι οποίες, δίχως να στερούν το παραμικρό από το βάθος του χειρισμού, καθιστούν τη συνολική εμπειρία πιο εύκολα προσβάσιμη από αρχάριους παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του «NBA 2K». Οι ντρίμπλες, τα κλεψίματα, τα layout, τα σουτ, όλα έχουν ραφιναριστεί τόσο ώστε να μην ξενίζουν τους έμπειρους παίκτες, αν και στον τομέα του τρίποντου κάθε χρόνο καλούμαστε να ξαναχύσουμε αρκετό ιδρώτα στα gamepad, μέχρι να προσαρμοστούμε στις εκάστοτε μικροαλλαγές!

MyCAREER τριών γενεών

Όπως οι καινοτομίες Crossplay και ProPLAY, έτσι και τα «The City» του MyCAREER, MyNBA και «The W» απαιτούν την έκδοση για PlayStation 5 ή Xbox Series X|S για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Από αυτά, ξεχωρίσαμε στο φετινό MyCAREER την παράλληλη ενασχόληση με τρεις διαφορετικές περιόδους του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Ο χαρακτήρας που θα φτιάξετε ξεκινά ως πολλά υποσχόμενο αστέρι του NBA και είναι 3ης γενιάς παίκτης της λίγκας, καθώς τόσο ο πατέρας του όσο και ο παππούς του έγραψαν τη δική τους ιστορία, την οποία θα κληθείτε να ζήσετε παίζοντας κάποια από τα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας τους σε μορφή flashback. Ταυτόχρονα, η «The City» στην οποία εξελίσσεται η καριέρα σας έχει λάβει… γιγαντιαίες διαστάσεις, ωστόσο, αρκετές έξυπνες «συντομεύσεις», όπως π.χ. γυμναστήριο εντός του γηπέδου της ομάδας σας, θα σας γλυτώσουν από περιττό περπάτημα στους δρόμους της. Αν παίζεται σε παλαιότερες παιχνιδομηχανές, π.χ. PS4, θα συμβιβαστείτε όπως και τα προηγούμενα χρόνια με μια σαφώς μικρότερη… γειτονιά.

Το διαφορετικό σύστημα των Badges και η δυνατότητα δυναμικής επιλογής της κατηγορίας των χαρακτηριστικών που θα δεχθούν «boost» όταν γεμίσει ο δείκτης του «takeover», είναι μερικές από τις εκπλήξεις που σας περιμένουν φέτος. Κλείνουμε με ακόμα ένα χαρακτηριστικό των new-gen εκδόσεων, το «MyNBA». Εδώ μπορείτε να καθοδηγήσετε την αγαπημένη σας ομάδα του παρόντος ή του παρελθόντος, επιλέγοντας μια από τις εναλλακτικές ιστορικές περιόδους του αθλήματος. Θετική κρίνουμε και την προσθήκη του «MyNBA Lite», μιας απλοποιημένης εκδοχής του κυρίως mode, ιδανική για όσους δεν έχουν τις απαιτούμενες «εργατοώρες» διαθέσιμες, προκειμένου να εντρυφήσουν σε όλες τις πολύπλοκες παραμέτρους του παιχνιδιού.

  • NBA24-BASE-THE-CITY-BRIEF-ENUS-NO_RATING-AGN_COURTSIDE_REPORT_1920x1080_6.jpg
  • NBA24-BASE-MY_NBA-STATICS-ENUS-NO_RATING-AGN_THE_LEBRON_ERA_1920x1080.jpg
  • N24-WEB-FEATURES_HUB-SABRINA_SCREEN-STROKE-828x466-1.jpg
  • N24-MAMBA-MOMENTS-FINALS-CELTICS-1920x1080__1_.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

EA Sports FC 24

EA Sports FC 24

Δίχως τη λέξη «FIFA» στην ονομασία αλλά με μικροβελτιώσεις στην επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών, ο απόλυτος βασιλιάς των σπορ επιστρέφει (ελαφρώς) ανανεωμένος και φέτος. Mπορεί το «FIFA» να απουσιάζει από τον τίτλο του παιχνιδιού της EA Sports, αλλά αυτό ευτυχώς δεν συνεπάγεται...