Assassin’s Creed Odyssey
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον διάδοχο του εξαιρετικού «Origins», ειδικά από τη στιγμή που διαδραματίζεται επίσης στην αρχαιότητα, ήταν να χαρακτηριστεί ως… DLC, ως ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» με ένα διαφορετικό σενάριο σε αλλαγμένες τοποθεσίες, που στηρίζεται ωστόσο στην ίδια ραχοκοκαλιά. Ευτυχώς η Ubisoft δεν έπεσε στη συγκεκριμένη παγίδα, παρουσιάζοντάς μας μία διαφορετική, καθολικά βελτιωμένη εμπειρία. Στο «Assassin’s Creed Odyssey» έχει ενισχυθεί η αίσθηση της ελευθερίας επιλογών, της πρωτοβουλίας και του ανοιχτού κόσμου. Αρωγός σε αυτό στέκεται ο τεράστιος χάρτης της αρχαίας Ελλάδας, έτοιμος να μας εκπλήξει σε κάθε γωνιά του. Τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, από χιονισμένα βουνά μέχρι μαγευτικές παραλίες, κρύβουν πολυάριθμες αποστολές και αμύθητους θησαυρούς. Βρισκόμαστε στον 5ο αιώνα π.Χ., ..

Summary 5.0 μεγαλειώδες

Assassin’s Creed Odyssey

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον διάδοχο του εξαιρετικού «Origins», ειδικά από τη στιγμή που διαδραματίζεται επίσης στην αρχαιότητα, ήταν να χαρακτηριστεί ως… DLC, ως ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» με ένα διαφορετικό σενάριο σε αλλαγμένες τοποθεσίες, που στηρίζεται ωστόσο στην ίδια ραχοκοκαλιά. Ευτυχώς η Ubisoft δεν έπεσε στη συγκεκριμένη παγίδα, παρουσιάζοντάς μας μία διαφορετική, καθολικά βελτιωμένη εμπειρία. Στο «Assassin’s Creed Odyssey» έχει ενισχυθεί η αίσθηση της ελευθερίας επιλογών, της πρωτοβουλίας και του ανοιχτού κόσμου. Αρωγός σε αυτό στέκεται ο τεράστιος χάρτης της αρχαίας Ελλάδας, έτοιμος να μας εκπλήξει σε κάθε γωνιά του. Τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, από χιονισμένα βουνά μέχρι μαγευτικές παραλίες, κρύβουν πολυάριθμες αποστολές και αμύθητους θησαυρούς. Βρισκόμαστε στον 5ο αιώνα π.Χ., την περίοδο που ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος που ακολούθησε, διαμόρφωσαν το μέλλον του δυτικού πολιτισμού. Το σενάριο του «Odyssey» υφαίνει περίτεχνα τα ιστορικά δεδομένα με συναρπαστικά στοιχεία μυθοπλασίας, δημιουργώντας ένα μείγμα που σέβεται την ιστορία, στον βαθμό βέβαια που αυτό εξυπηρετεί το gameplay και την ενδιαφέρουσα πλοκή. Η συμμαχία της Δήλου έχει εξελιχθεί σε μία καταπιεστική αθηναϊκή ηγεμονία και οι πόλεις – κράτη που συμμετέχουν σε αυτή έχουν αρχίσει να… γλυκοκοιτάζουν το αντίπαλο δέος της Σπάρτης. Σε αυτό το φορτισμένο πολιτικά κλίμα, καλείστε με το ξεκίνημα του παιχνιδιού να πραγματοποιήσετε την πρώτη σας κομβική επιλογή, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του πρωταγωνιστή. Αλέξιος ή Κασσάνδρα, όποια κι αν είναι η προτίμησή σας θα καταλήξετε με έναν μισθοφόρο που στις φλέβες του κυλάει σπαρτιατικό αίμα και στο DNA του κρύβονται γονίδια του θρυλικού Λεωνίδα, τη μυθική λόγχη του οποίου έχετε κληρονομήσει. Κάθε απόφασή σας, κάθε δίλημμα και κάθε σταυροδρόμι επανακαθορίζουν δυναμικά τη μοίρα σας και τις σχέσεις σας με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Δεν είναι όμως μόνο οι επιλογές σας που προσωποποιούν τη διαδρομή σας στη νέα… οδύσσεια του «Assassin’s Creed». Ο εξοπλισμός σας, οι ικανότητές σας, ακόμη και το πλοίο σας μπορούν να αναβαθμιστούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στον τρόπο παιχνιδιού σας. Στο εμπλουτισμένο σύστημα της μάχης έχουν ενσωματωθεί κάποιες ευπρόσδεκτες βελτιώσεις σε σχέση με αυτό του «Origins», διατηρώντας ωστόσο τον γνώριμο χαρακτήρα του. Επίσης, ένα αρκετά ενδιαφέρον σύστημα στρατολόγησης αντιπάλων δημιουργεί έναν… μίνι προσωπικό σας μισθοφορικό στρατό!

Και μιας και αναφέραμε το «σκαρί» σας, αξίζει να σταθούμε στο… υγρό στοιχείο του τίτλου. Ως γνήσιος αρχαίος Ελληνας, αργά ή γρήγορα, η θάλασσα θα γίνει το δεύτερο σπίτι σας. Το πλοίο σας και το πλήρωμά του θα αποτελέσουν το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά του «Odyssey». Με τη βοήθειά τους θα εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και του Ιονίου, θα εμπλακείτε σε αξέχαστες ναυμαχίες και θα ταξιδέψετε όπου σας οδηγεί το ένστικτό σας.

Πατώντας στη στεριά, αναμετρήσεις με πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας αλλά και μάχες πρωτόγνωρων για τη σειρά διαστάσεων (150 vs 150) θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Εξαιρετικά γραφικά και ήχος με έμφαση στην… ελληνική προφορά θα σας παρασύρουν στο σύμπαν του τίτλου.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο «Assassin’s Creed» όλων των εποχών, η Ubisoft μόλις σας απάντησε κατηγορηματικά…
  • Assassins_Creed_Odyssey_screen_Inventory_E3_110618_230pm_1528723945.jpg
  • ACOD_screen_DialogueChoices_180910_6pm_CEST_UK_1536335361.jpg
  • ACOD_screen_EagleInKephalonia_180910_6pm_CEST_1536329875.jpg
  • ACOD_screen_EpicBattleFlamingSword_180910_6pm_CEST_1536329873.jpg
  • Assassins_Creed_Odyssey_screen_GreekHero_E3_110618_230pm_1528723944.jpg

 

logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...