Assassin’s Creed Odyssey
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον διάδοχο του εξαιρετικού «Origins», ειδικά από τη στιγμή που διαδραματίζεται επίσης στην αρχαιότητα, ήταν να χαρακτηριστεί ως… DLC, ως ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» με ένα διαφορετικό σενάριο σε αλλαγμένες τοποθεσίες, που στηρίζεται ωστόσο στην ίδια ραχοκοκαλιά. Ευτυχώς η Ubisoft δεν έπεσε στη συγκεκριμένη παγίδα, παρουσιάζοντάς μας μία διαφορετική, καθολικά βελτιωμένη εμπειρία. Στο «Assassin’s Creed Odyssey» έχει ενισχυθεί η αίσθηση της ελευθερίας επιλογών, της πρωτοβουλίας και του ανοιχτού κόσμου. Αρωγός σε αυτό στέκεται ο τεράστιος χάρτης της αρχαίας Ελλάδας, έτοιμος να μας εκπλήξει σε κάθε γωνιά του. Τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, από χιονισμένα βουνά μέχρι μαγευτικές παραλίες, κρύβουν πολυάριθμες αποστολές και αμύθητους θησαυρούς. Βρισκόμαστε στον 5ο αιώνα π.Χ., ..

Summary 5.0 μεγαλειώδες

Assassin’s Creed Odyssey

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον διάδοχο του εξαιρετικού «Origins», ειδικά από τη στιγμή που διαδραματίζεται επίσης στην αρχαιότητα, ήταν να χαρακτηριστεί ως… DLC, ως ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» με ένα διαφορετικό σενάριο σε αλλαγμένες τοποθεσίες, που στηρίζεται ωστόσο στην ίδια ραχοκοκαλιά. Ευτυχώς η Ubisoft δεν έπεσε στη συγκεκριμένη παγίδα, παρουσιάζοντάς μας μία διαφορετική, καθολικά βελτιωμένη εμπειρία. Στο «Assassin’s Creed Odyssey» έχει ενισχυθεί η αίσθηση της ελευθερίας επιλογών, της πρωτοβουλίας και του ανοιχτού κόσμου. Αρωγός σε αυτό στέκεται ο τεράστιος χάρτης της αρχαίας Ελλάδας, έτοιμος να μας εκπλήξει σε κάθε γωνιά του. Τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, από χιονισμένα βουνά μέχρι μαγευτικές παραλίες, κρύβουν πολυάριθμες αποστολές και αμύθητους θησαυρούς. Βρισκόμαστε στον 5ο αιώνα π.Χ., την περίοδο που ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος που ακολούθησε, διαμόρφωσαν το μέλλον του δυτικού πολιτισμού. Το σενάριο του «Odyssey» υφαίνει περίτεχνα τα ιστορικά δεδομένα με συναρπαστικά στοιχεία μυθοπλασίας, δημιουργώντας ένα μείγμα που σέβεται την ιστορία, στον βαθμό βέβαια που αυτό εξυπηρετεί το gameplay και την ενδιαφέρουσα πλοκή. Η συμμαχία της Δήλου έχει εξελιχθεί σε μία καταπιεστική αθηναϊκή ηγεμονία και οι πόλεις – κράτη που συμμετέχουν σε αυτή έχουν αρχίσει να… γλυκοκοιτάζουν το αντίπαλο δέος της Σπάρτης. Σε αυτό το φορτισμένο πολιτικά κλίμα, καλείστε με το ξεκίνημα του παιχνιδιού να πραγματοποιήσετε την πρώτη σας κομβική επιλογή, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του πρωταγωνιστή. Αλέξιος ή Κασσάνδρα, όποια κι αν είναι η προτίμησή σας θα καταλήξετε με έναν μισθοφόρο που στις φλέβες του κυλάει σπαρτιατικό αίμα και στο DNA του κρύβονται γονίδια του θρυλικού Λεωνίδα, τη μυθική λόγχη του οποίου έχετε κληρονομήσει. Κάθε απόφασή σας, κάθε δίλημμα και κάθε σταυροδρόμι επανακαθορίζουν δυναμικά τη μοίρα σας και τις σχέσεις σας με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Δεν είναι όμως μόνο οι επιλογές σας που προσωποποιούν τη διαδρομή σας στη νέα… οδύσσεια του «Assassin’s Creed». Ο εξοπλισμός σας, οι ικανότητές σας, ακόμη και το πλοίο σας μπορούν να αναβαθμιστούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στον τρόπο παιχνιδιού σας. Στο εμπλουτισμένο σύστημα της μάχης έχουν ενσωματωθεί κάποιες ευπρόσδεκτες βελτιώσεις σε σχέση με αυτό του «Origins», διατηρώντας ωστόσο τον γνώριμο χαρακτήρα του. Επίσης, ένα αρκετά ενδιαφέρον σύστημα στρατολόγησης αντιπάλων δημιουργεί έναν… μίνι προσωπικό σας μισθοφορικό στρατό!

Και μιας και αναφέραμε το «σκαρί» σας, αξίζει να σταθούμε στο… υγρό στοιχείο του τίτλου. Ως γνήσιος αρχαίος Ελληνας, αργά ή γρήγορα, η θάλασσα θα γίνει το δεύτερο σπίτι σας. Το πλοίο σας και το πλήρωμά του θα αποτελέσουν το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά του «Odyssey». Με τη βοήθειά τους θα εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και του Ιονίου, θα εμπλακείτε σε αξέχαστες ναυμαχίες και θα ταξιδέψετε όπου σας οδηγεί το ένστικτό σας.

Πατώντας στη στεριά, αναμετρήσεις με πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας αλλά και μάχες πρωτόγνωρων για τη σειρά διαστάσεων (150 vs 150) θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Εξαιρετικά γραφικά και ήχος με έμφαση στην… ελληνική προφορά θα σας παρασύρουν στο σύμπαν του τίτλου.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο «Assassin’s Creed» όλων των εποχών, η Ubisoft μόλις σας απάντησε κατηγορηματικά…
  • Assassins_Creed_Odyssey_screen_Inventory_E3_110618_230pm_1528723945.jpg
  • ACOD_screen_DialogueChoices_180910_6pm_CEST_UK_1536335361.jpg
  • ACOD_screen_EagleInKephalonia_180910_6pm_CEST_1536329875.jpg
  • ACOD_screen_EpicBattleFlamingSword_180910_6pm_CEST_1536329873.jpg
  • Assassins_Creed_Odyssey_screen_GreekHero_E3_110618_230pm_1528723944.jpg

 

logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...