Forza Horizon 5
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Οταν η διασκέδαση είναι αυτοσκοπός, η ρεαλιστική εξομοίωση παραχωρεί τη θέση της σε ξέφρενους ρυθμούς οδήγησης, με χολιγουντιανά άλματα και drifting δίχως αύριο! Aπόδειξη του πόσο επιτυχημένη είναι η συ-νταγή του racing game της Microsoft είναι το γεγονός πως απλά αλλάζοντας τοποθεσία και με ελάχιστες βελτιωτικές πινελιές, το Forza Horizon 5 είναι ικανό να μας «ρουφήξει» ατελείωτες ώρες στον κόσμο του. Η ελαφρώς μελαγχολική βρετανική ύπαιθρος του Forza Horizon 4 δίνει τη θέση της στην ολοζώντανη μεξικάνικη αύρα των έντονων αντιθέσεων, της ποικιλίας και των χρωμάτων. Η φιλοσοφία του online ανοικτού κόσμου, σήμα κατατεθέν πλέον του Forza Horizon, απλώνει μια ανεξάντλητη παλέτα επιλογών στον παίκτη. Ο… αχανής χάρτης (50% μεγαλύτερος ..

Summary 5.0 μεγαλειώδες

Forza Horizon 5

Οταν η διασκέδαση είναι αυτοσκοπός, η ρεαλιστική εξομοίωση παραχωρεί τη θέση της σε ξέφρενους ρυθμούς οδήγησης, με χολιγουντιανά άλματα και drifting δίχως αύριο!

Aπόδειξη του πόσο επιτυχημένη είναι η συ-νταγή του racing game της Microsoft είναι το γεγονός πως απλά αλλάζοντας τοποθεσία και με ελάχιστες βελτιωτικές πινελιές, το Forza Horizon 5 είναι ικανό να μας «ρουφήξει» ατελείωτες ώρες στον κόσμο του. Η ελαφρώς μελαγχολική βρετανική ύπαιθρος του Forza Horizon 4 δίνει τη θέση της στην ολοζώντανη μεξικάνικη αύρα των έντονων αντιθέσεων, της ποικιλίας και των χρωμάτων.

Η φιλοσοφία του online ανοικτού κόσμου, σήμα κατατεθέν πλέον του Forza Horizon, απλώνει μια ανεξάντλητη παλέτα επιλογών στον παίκτη. Ο… αχανής χάρτης (50% μεγαλύτερος του προηγούμενου) εκτείνεται εντυπωσιακά όχι μόνο κατά μήκος και πλάτος, αλλά και καθ’ ύψος! Μια επίσκεψη στην καλντέρα ενός ενεργού ηφαιστείου ή μια βόλτα στις υπόλοιπες βουνοκορφές αρκεί για να σας πείσει για την έκταση, αλλά και για την ποικιλομορφία του κόσμου του Forza Horizon 5.

Χιονισμένες πλαγιές, αφιλόξενα φαράγγια, πυκνόφυτες ζούγκλες, γραφικά χωριά και εξωτικές παραλίες με εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες και εποχές περιμένουν τα πάνω από 500 διαφορετικά οχήματα που καλείστε να ξεκλειδώσετε σταδιακά και να τα παραμετροποιήσετε με απειράριθμους διαφορετικούς τρόπους, τόσο αισθητικά, όσο και ουσιαστικά. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το επίπεδο της δουλειάς που έχει γίνει στο σύστημα του καιρού, αξίζει να σημειώσουμε πως μπορείτε να βρίσκεστε σε μια ηλιόλουστη πεδιάδα και να βλέπετε μια καταιγίδα που εξελίσσεται στο βουνό απέναντί σας, καθώς κάθε περιοχή του χάρτη έχει το δικό της μικροκλίμα.

Το Forza Horizon 5 δεν θα προκαλέσει μόνο το ένστικτό σας για εξερεύνηση ή για «κόντρες» πολλών οκτανίων. Το Horizon Story εισάγει προκλήσεις με τη μορφή αποστολών που διαθέτουν σεναριακό σκελετό και υποστηρικτικούς χαρακτήρες ικανούς να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον όσων εξάντλησαν τη διάθεσή τους για βόλτες. Ευχάριστη νότα δίνει και το Horizon Arcade, γεμάτο… ιδιόρρυθμες προκλήσεις που αναδεικνύουν περαιτέρω τον social χαρακτήρα του παιχνιδιού, με μια απαράμιλλη φυσικότητα, δίχως πολύπλοκα μενού, χρονοβόρο matchmaking και κουραστικά lobbies αναμονής. Το Horizon Festival σάς περιμένει και στην 5η έκδοση του τίτλου σε ένα πάρτι τετράτροχης ξεγνοιασιάς, χωρίς τα δογματικά δύσκαμπτα στεγανά της ρεαλιστικής εξομοίωσης.

Μικρή αγορά η Ελλάδα (για κάποιους)

Οσο κι αν θα θέλαμε να μιλήσουμε για 4Κ γραφικά, για 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για εκτεταμένη draw distance και για ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, η next-gen παιχνιδομηχανή της Microsoft παραμένει εκτός πρόσβασης για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Τα Xbox Series X είναι είδος εν ανεπαρκεία για τους περισσότερους Ελληνες δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να μην έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καλύπτοντας τους τίτλους της εταιρείας, με τη δικαιολογία πως η ελληνική αγορά είναι… μικρή. Μιλάμε, βέβαια, για την ίδια αγορά στην οποία ο ανταγωνισμός του Xbox έχει προμηθεύσει με review units όλους τους επαγγελματίες του κλάδου πριν το λανσάρισμα, εδώ και πάνω από ένα έτος δηλαδή. Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός του Xbox προβαίνει, επίσης, σε εξελληνισμό τίτλων, ενίοτε όχι μόνο με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και με πλήρη μεταγλώττιση, στο τμήμα του Xbox (το οποίο έχει «ξηλωθεί» τοπικά) δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν την παροχή των απαραίτητων εργαλείων στον ειδικό Τύπο της χώρας μας, προκειμένου να επικοινωνηθούν στο ελληνικό κοινό οι εκάστοτε αποκλειστικοί τίτλοι. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως η εμπειρία μας αφορά την έκδοση που δοκιμάσαμε σε Xbox One. Μπορεί η αγορά μας για τα μάτια των εκτός Ελλάδος υπευθύνων της Microsoft να φαντάζει μικρή (και μάλλον θα παραμείνει μικρή με τέτοιες πρακτικές), ωστόσο ακόμα και οι συγκεκριμένες αμφιλεγόμενες διοικητικές επιλογές – που κατά τη γνώμη μας δένουν τα χέρια των υπευθύνων στη χώρα μας – δεν ήταν ικανές για να περιορίσουν την ασυναγώνιστα διασκεδαστική εμπειρία που μας παρείχε ένα από τα καλύτερα racing games που έχουν έρθει στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια, έστω και στην προηγούμενη γενιά του Xbox…

  • ForzaHorizon5_Launch_Preview-06_16x9_WM.jpg
  • ForzaHorizon5-04-16x9_WM_RiverTrucks.jpg
  • ForzaHorizon5-05-16x9_WM_FestivalRace.jpg
  • ForzaHorizon5-08-16x9_WM_ConvoyDirtRoad.jpg
  • ForzaHorizon5-09-16x9_WM_BuggyMeetup.jpg
logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...