Forza Horizon 4
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Σκοπός των γραμμών που ακολουθούν είναι να προσδιορίσουμε το φαινόμενο που βιώνει όποιος πιάνει στα χέρια του το «Forza Horizon 4»: απλά δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει! Με έναν μαγικό τρόπο, το νέο racing gaming της Microsoft παίρνει τον παίκτη… από το χεράκι και τον καθοδηγεί με έναν μαεστρικό ρυθμό στα μυστικά του gameplay. Ενας ευμεγέθης χάρτης που αποτυπώνει πιστά την περιοχή κοντά στο Εδιμβούργο, φιλοξενεί μία «παιδική χαρά» αυτοκίνησης. Πρωταγωνίστρια του τίτλου είναι η συνεχής εναλλαγή των εποχών, η οποία αναδιαμορφώνει ουσιαστικά την εμπειρία οδήγησης σε κάθε γωνιά του χάρτη. Δεν αλλάζει μόνο η οδηγική συμπεριφορά κάθε οχήματος πάνω στον πάγο, τη βροχή ή τη λάσπη, αλλά ακόμα ..

Summary 5.0 μεγαλειώδες

Forza Horizon 4

Σκοπός των γραμμών που ακολουθούν είναι να προσδιορίσουμε το φαινόμενο που βιώνει όποιος πιάνει στα χέρια του το «Forza Horizon 4»: απλά δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει! Με έναν μαγικό τρόπο, το νέο racing gaming της Microsoft παίρνει τον παίκτη… από το χεράκι και τον καθοδηγεί με έναν μαεστρικό ρυθμό στα μυστικά του gameplay. Ενας ευμεγέθης χάρτης που αποτυπώνει πιστά την περιοχή κοντά στο Εδιμβούργο, φιλοξενεί μία «παιδική χαρά» αυτοκίνησης. Πρωταγωνίστρια του τίτλου είναι η συνεχής εναλλαγή των εποχών, η οποία αναδιαμορφώνει ουσιαστικά την εμπειρία οδήγησης σε κάθε γωνιά του χάρτη. Δεν αλλάζει μόνο η οδηγική συμπεριφορά κάθε οχήματος πάνω στον πάγο, τη βροχή ή τη λάσπη, αλλά ακόμα και η μορφολογία του εδάφους. Καθώς, για παράδειγμα, οι λίμνες παγώνουν, κάποια σημεία εξαφανίζονται κάτω από το χιόνι ή κάποια ποτάμια γεμίζουν νερό. Οι δυναμικές αλλαγές του καιρού συμβαίνουν ταυτόχρονα για όλους τους παίκτες του τίτλου, με εξαίρεση το πρώτο στάδιο μύησης όπου καλείστε να κάνετε ένα σχετικά σύντομο πέρασμα από όλες τις εποχές, μέχρι να ριχτείτε στον ανοιχτό online κόσμο του Horizon Roster. Για τους καχύποπτους, ο online κόσμος δεν σημαίνει πως ο τίτλος δεν μπορεί να παιχτεί και solo για όσους έχουν αντικοινωνικές τάσεις, ενώ ευτυχώς η λογική των microtransactions έχει κλειδωθεί… στο πορτμπαγκάζ.

Δεν είναι όμως μόνο η εναλλαγή των εποχών και των καιρικών συνθηκών που κρατούν μονίμως ζωντανό το ενδιαφέρον. Η συλλογή περίπου 450 οχημάτων άνω των 100 κατασκευαστών γίνεται με έναν τρόπο ελκυστικό, σχεδόν εθιστικό! Από super cars μέχρι ιστορικά μοντέλα και από φορτηγά μέχρι τα αμάξια του James Bond, μία ετερόκλητη παρέα εξελισσόμενων και παραμετροποιήσιμων οχημάτων δεν θα σας επιτρέψει ποτέ να βαρεθείτε. Στο υπόβαθρο υπάρχει πάντα ένα σενάριο που θέτει ως στόχο την καταξίωσή σας ως Horizon Superstar οδηγού, με αρκετά παρακλάδια για να διαλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο στιλ σας. Σταδιακά, θα ξεκλειδώνονται μεταξύ άλλων πολλαπλοί αγώνες drift, διαδρομές εντός και εκτός δρόμου, κόντρες στις πόλεις, προκλήσεις ως κασκαντέρ σε ταινίες, αγώνες που μπορείτε να δομήσετε όπως εσείς επιθυμείτε και θεματικοί αγώνες, κατά τους οποίους θα κληθείτε να αναμετρηθείτε ακόμη και με τρένο ή αεροπλάνο (guest star ακόμη και αγώνας δανεισμένος από το σύμπαν του Halo!). Η πορεία σας βασίζεται στη συλλογή influence points (πόντων επιρροής) για την πρόοδό σας στο περιεχόμενο του τίτλου, αλλά και στην απόκτηση χρημάτων για την εξαγορά νέων αυτοκινήτων, αναβαθμίσεων ή ακόμα και σπιτιών, ρούχων, αξεσουάρ και emotes του χαρακτήρα σας.

Κλείνουμε με το #FORZATHON Live, ένα νέο χαρακτηριστικό της σειράς, που βασίζεται περισσότερο στη συνεργασία παρά στον ανταγωνισμό των παικτών online. Κάθε ώρα εμφανίζονται σε κάποιο σημείο του χάρτη διαφορετικές live προκλήσεις που έως 12 παίκτες μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα με έναν κοινό στόχο. Οι πόντοι που θα συλλεγούν από κάθε επιτυχημένη δοκιμασία, μοιράζονται στους συμμετέχοντες και μπορούν να εξαργυρωθούν στο #FORZATHON Shop. Εξαιρετικά γραφικά, ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα μέσω εικονικών ραδιοφωνικών σταθμών και μία ξεχωριστή αίσθηση όποτε τραβάτε χειρόφρενο σε μία κλειστή στροφή οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: αν είστε PC ή Xbox One gamer, απλά αποκτήστε το!

Δεν είναι το πιο ρεαλιστικό, δεν είναι το πιο εντυπωσιακό, αλλά είναι ίσως το πιο απολαυστικό racing game των τελευταίων χρόνων!
  • FH4-Best-of-Bond-Lotus-Esprit-S1-Beached.jpg
  • Forza-Horizon-4_Senna-Rear.jpg
  • Forza-Horizon-4_Snowy-Trucks.jpg
  • FH4-Best-of-Bond-Aston-Martin-DBS-1969.jpg
  • FH4-Best-of-Bond-Citroen-2CV6-Leap.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...