Call of Duty: Modern Warfare
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Το νέο Call of Duty αφήνει… το μέλλον, τα ρομπότ και τα λέιζερ για να επιστρέψει στις ρίζες του ρεαλισμού, με ένα σενάριο που σκιαγραφεί τη φρίκη του σύγχρονου πολέμου. Πίσω στο 2007, το «Call of Duty 4: Modern Warfare» επηρέασε όσο ελάχιστα 1st person shooters την ιστορία του είδους, εισάγοντας ένα «ωμό» σενάριο με κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Αποποιήθηκε κάθε προσπάθειας εξωραϊσμού του πολέμου και κατέθεσε μια αφηγηματική προσέγγιση, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει μελανά χρώματα, για να πλαισιώσει το κορυφαίο gameplay του τίτλου. Μια ντουζίνα χρόνια μετά και έπειτα από αρκετά διαλείμματα με επαναλαμβανόμενες μελλοντολογικές σεναριακές ανησυχίες, το «Call of Duty: Modern Warfare» έρχεται υποσχόμενο νέες συναρπαστικές εμπειρίες, εφάμιλλες με ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

Call of Duty: Modern Warfare

Το νέο Call of Duty αφήνει… το μέλλον, τα ρομπότ και τα λέιζερ για να επιστρέψει στις ρίζες του ρεαλισμού, με ένα σενάριο που σκιαγραφεί τη φρίκη του σύγχρονου πολέμου.

Πίσω στο 2007, το «Call of Duty 4: Modern Warfare» επηρέασε όσο ελάχιστα 1st person shooters την ιστορία του είδους, εισάγοντας ένα «ωμό» σενάριο με κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Αποποιήθηκε κάθε προσπάθειας εξωραϊσμού του πολέμου και κατέθεσε μια αφηγηματική προσέγγιση, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει μελανά χρώματα, για να πλαισιώσει το κορυφαίο gameplay του τίτλου. Μια ντουζίνα χρόνια μετά και έπειτα από αρκετά διαλείμματα με επαναλαμβανόμενες μελλοντολογικές σεναριακές ανησυχίες, το «Call of Duty: Modern Warfare» έρχεται υποσχόμενο νέες συναρπαστικές εμπειρίες, εφάμιλλες με αυτές του τίτλου που μας καθήλωσε το 2007. Σκηνές με χολιγουντιανό DNA που θυμίζουν το πρώτο Modern Warfare, αλλά και αποστολές, όπως η «No Russian» του «Call of Duty: Modern Warfare 2» (διάσημη για τον… κόμπο στο στομάχι όλων όσων την έπαιξαν), έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη σεναριακή λογική του νέου δημιουργήματος της Infinity Ward.

Το καστ ενός ενήλικου blockbuster

Οι ειδικές δυνάμεις SAS, η CIA, οι τρομοκράτες της Al-Qatala, οι αντάρτες της Urzik Militia και οι μισθοφορικές δυνάμεις του στρατηγού Barkov παίρνουν τις θέσεις τους σε μια εκρηκτική γεωπολιτική σκακιέρα. Ο εμβληματικός Captain Price επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά τον ενσαρκώνει ψηφιακά ο Barry Sloane. Υπό τον έλεγχό μας βέβαια έχουμε τον πρώην στρατιωτικό και νυν μέλος της αντιτρομοκρατικής ομάδας, Kyle Garrick, καθώς και έναν πράκτορα της CIA γνωστό ως «Alex», ανάλογα με την εξέλιξη της πλοκής. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος της Farah, ηγέτιδας των επαναστατών σε μια φανταστική -πλην πολύ κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής- χώρα. Η απειλή των ανεξέλεγκτων χημικών όπλων, η σύγκρουση υπερδυνάμεων μέσω υποδαυλιζόμενων τοπικών συγκρούσεων και η λαχτάρα των λαών για ανεξαρτησία αποτελούν μερικές μόνο από τις θεματικές του single-player campaign. Η καλλιέργεια συναισθηματικής φόρτισης κάθε φορά που το δάχτυλό σας πλησιάζει τη σκανδάλη, επιδιώκει να σας βυθίσει στα δρώμενα στην οθόνη, ώστε να βιώσετε κάθε μάχη από μια πιο ενήλικη οπτική γωνία. Σε αντίθεση με τα shooters που θυμίζουν περισσότερο σπορ σκοποβολής σε αεικίνητους στόχους παρά αφήγηση μιας αξιομνημόνευτης ιστορίας, το Modern Warfare καταφέρνει να αιχμαλωτίσει το 100% της προσοχής του παίκτη, όποιες κι αν είναι οι ενδεχόμενες σεναριακές ενστάσεις του μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους. Στο νέο «Call of Duty» θα κληθείτε να πάρετε αρκετά σκληρές αποφάσεις, όπως το να εκτιμήσετε αν αυτός που έχετε απέναντί σας είναι άμαχος ή έτοιμος να σας πυροβολήσει, αν μια γυναίκα προσπαθεί να πιάσει ένα όπλο ή το μωρό της… Απάνθρωπα σταυροδρόμια επιλογών που όποια κι αν είναι η απάντηση, το μόνο σίγουρο είναι πως αποδεικνύουν ότι ο πόλεμος μπορεί να ευτελίσει το ανθρώπινο είδος… Οι επιλογές από πλευράς μας είναι το ζητούμενο σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού, επηρεάζοντας ακόμα και τους διαλόγους που θα προκύψουν στη συνέχεια. Ακόμα και σε επίπεδο εξοπλισμού και στρατηγικού σχεδιασμού κάθε αποστολής, το «μπαλάκι» βρίσκεται συνήθως στο γήπεδό μας.

Δεν παραμελούμε το multiplayer

Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, αφού το στοιχείο του online παιχνιδιού βρίσκεται στην καρδιά του «Call of Duty» franchise. Και εδώ η διάθεση για περισσότερο ρεαλισμό είναι έκδηλη, από το σπαρτιάτικο (έως ανύπαρκτο αν το επιθυμείτε) HUD έως την αντικατάσταση του mini-map από ενδείξεις πυξίδας. Πλήθος από multiplayer modes χαρίζουν μοναδική αντοχή στο χρόνο για τους λάτρεις του online ανταγωνισμού. Στο «Ground War» έχουμε άνευ προηγουμένου μαζικές συρράξεις με πολλές δεκάδες παικτών να βιώνουν χαοτικές καταστάσεις σε τεράστιους χάρτες, ενώ αντιθέτως στο «Gunfight» δυο ομάδες των δυο επιδίδονται σε ένα αστραπιαίο ανθρωποκυνηγητό των 40 δευτερολέπτων ανά γύρο. Η πλειονότητα των όπλων μπορεί να δεχθεί μέχρι και 5 από τις περίπου διαθέσιμες 60 μετατροπές, βελτιώσεις και προσαρτήσεις εξοπλισμού, γεγονός που οδηγεί σε ένα ακόμα πιο προσωποποιημένο στυλ παιχνιδιού. Οχήματα που μπορείτε να οδηγήσετε και gadgets, όπως night vision goggles, δεν θα σας επιτρέψουν να βαρεθείτε ούτε δευτερόλεπτο. Το Zombies mode δεν θα μας λείψει, καθώς προτιμάμε το σαφώς πιο ενδιαφέρον Spec Ops mode. Για όσους θέλουν στη συλλογή τους ένα ενήλικο, ρεαλιστικό 1st person shooter που δικαιωματικά θα γίνει κλασικό, όπως και ο ομώνυμος πρόγονός του, τα καταστήματα περιμένουν!

 • 13.jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 9.jpg
 • 10.jpg
 • 11.jpg
 • 12.jpg

 

logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...