NBA 2K21
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

H έλλειψη ανταγωνισμού δεν λειτούργησε ευεργετικά για τις τελευταίες κυκλοφορίες της σειράς NBA 2K, μιας και ο εφησυχασμός που προσφέρουν οι δάφνες του πολυετούς μονοπωλίου δεν μπορεί να φέρει ανατρεπτικές αλλαγές και θεαματικές βελτιώσεις, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν τίτλο που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα esports. Ετσι, κάθε χρονιά η 2Κ Sports, αφού ανανεώσει φυσικά τα rosters των ομάδων και βελτιώσει λίγο τα γραφικά και τα animations, επεμβαίνει χειρουργικά στο gameplay, σεβόμενη το δόγμα «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Φέτος σειρά είχε το σουτ και η χρήση του δεξιού μοχλού σε ένα σύστημα που κατά γενική ομολογία δεν βόλεψε την πλειονότητα των παικτών με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

NBA 2K21

H έλλειψη ανταγωνισμού δεν λειτούργησε ευεργετικά για τις τελευταίες κυκλοφορίες της σειράς NBA 2K, μιας και ο εφησυχασμός που προσφέρουν οι δάφνες του πολυετούς μονοπωλίου δεν μπορεί να φέρει ανατρεπτικές αλλαγές και θεαματικές βελτιώσεις, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν τίτλο που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα esports. Ετσι, κάθε χρονιά η 2Κ Sports, αφού ανανεώσει φυσικά τα rosters των ομάδων και βελτιώσει λίγο τα γραφικά και τα animations, επεμβαίνει χειρουργικά στο gameplay, σεβόμενη το δόγμα «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Φέτος σειρά είχε το σουτ και η χρήση του δεξιού μοχλού σε ένα σύστημα που κατά γενική ομολογία δεν βόλεψε την πλειονότητα των παικτών με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επιστρέψουν στο περσινό στυλ σουτ, καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα).Θετικής αποδοχή αντιθέτως έτυχαν οι πινελιές αναβάθμισης στις ντρίπλες, πάλι με χρήση του δεξιού μοχλού.

Παράλληλα, η 2Κ Sports προσθέτει και ένα νέο κεφάλαιο, μια καινούρια μπασκετική ιστορία που καλείστε να ακολουθήσετε στο MyCareer mode, χτίζοντας τον δικό σας αθλητή και οδηγώντας τον στην καταξίωση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και φέτος, με την ιστορία «The Long Shadow» να παρακολουθεί τον Junior, γιο ενός θρύλου του κολεγιακού μπάσκετ. Ο Junior πασχίζει να αφήσει τη δική του υπογραφή στο άθλημα, ξεκινώντας τον αγώνα της… απόδρασης από τη σκιά του πατέρα του, από τα γυμνασιακά και τα κολεγιακά του χρόνια. Ετσι, στο NBA 2K21 συναντάμε 10 επίσημα αδειοδοτημένες κολεγιακές ομάδες, προκειμένου να κάνετε τα πρώτα σας βήματα με τον εκκολαπτόμενο αστέρα σας. Ενα πλούσιο καστ ηθοποιών μεταξύ των οποίων, οι Jesse Williams, Michael K. Williams, Djimon Hounsou και Mireille Enos, αλλά και σύγχρονοι πρωταγωνιστές του NBA (Damian Lillard, Zion Williamson), συμμετέχουν σε ένα κινηματογραφικό αφήγημα που «ντύνει» τα πρώτα σας βήματα στο NBA 2K21. Επιτέλους, αλλαγή έχουμε και στη γειτονιά του Neighborhood, η οποία μεταφέρεται παραλιακά, στο ηλιόλουστο 2K Beach. Περισσότερες δραστηριότητες-έκπληξη και online events παντρεύονται με τους κλασικούς προορισμούς (SWAG’s, The REC, NBA Store κ.ά.).

Το soundtrack, όπως κάθε χρονιά, είναι πλήρως εναρμονισμένο με ό,τι πιο… hot κυκλοφορεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ οπτικά, το NBA 2K21 λειτουργεί ως teaser για την επερχόμενη έκδοσή του σε PS5 και Xbox Series X. Μπορεί ήδη όσον αφορά στα γραφικά, οι κονσόλες της τρέχουσας γενιάς να έχουν αγγίξει τα όριά τους, τα animations των παικτών όμως μοιάζουν πιο αληθοφανή από ποτέ. Το 2K21 έχει την πιο ρεαλιστική κίνηση που έχουμε δει μέχρι σήμερα, κάνοντάς μας να αδημονούμε για το τι θα αντικρίσουν τα μάτια μας μόλις κυκλοφορήσει για την πολυαναμενόμενη επόμενη γενιά των παιχνιδομηχανών. Και για να καθησυχάσουμε όσους από εσάς είστε λάτρεις του MyTeam mode, όλη σας η πρόοδος στο παιχνίδι θα μπορεί να μεταφερθεί στη next-gen έκδοσή του. Με το αλμυρό ομολογουμένως 99,90€, η «Mamba Forever Edition» καλύπτει το… χάσμα των γενεών στις κονσόλες, θέτοντας στη διάθεσή σας το NBA 2K21 τόσο για την τρέχουσα, όσο και για την επόμενη γενιά παιχνιδομηχανών.

Eνα από τα πιο καλομελετημένα sports sims σε επίπεδο gameplay δεν επιχειρεί να ανακαλύψει ξανά τον τροχό. Απλά βελτιώνει την επιτυχημένη του συνταγή, εν αναμονή των next-gen εκδόσεων.
  • MyPLAYER_3v3_Dunk_.jpg
  • 5f34176e9aeedShot_Meter_Green_Release_1920x1080.jpg
  • 5f34171f1f5efKobe_1920x1080.jpg
  • Neighborhood-7.jpg
  • 5f34178f4e92eGiannis_1920x1080.jpg
  • 5f341737dd6c1General-Gameplay_1920x1080.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

NBA 2K24

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές...