Mortal Kombat 11
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Mια σημαντική μερίδα των σημερινών gamers πιθανότατα δεν είχε καν γεννηθεί πίσω στο 1992, όταν το Mortal Kombat τάραξε τα νερά των fighting games, προκαλώντας με τον βίαιο χαρακτήρα του και εντυπωσιάζοντας με τα πρωτοποριακά για την εποχή γραφικά του. Με το πέρασμα των χρόνων, το franchise εξαργύρωσε το «νόμισμα» της εύκολης δημοσιότητας λόγω της υπέρμετρης βίας του, εμπλουτίζοντας το αρχικά απλοϊκό του gameplay με στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικά εθιστικό. Σήμερα, το Mortal Kombat 11 αποτελεί με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει να μας δείξει η σειρά, τόσο σε επίπεδο τεχνικής αρτιότητας όσο και σε επίπεδο χειρισμού. Η NetherRealm Studios, υπό τις… ευλογίες της Warner Bros, δημιούργησε ένα πραγματικό fighting ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

Mortal Kombat 11

Mια σημαντική μερίδα των σημερινών gamers πιθανότατα δεν είχε καν γεννηθεί πίσω στο 1992, όταν το Mortal Kombat τάραξε τα νερά των fighting games, προκαλώντας με τον βίαιο χαρακτήρα του και εντυπωσιάζοντας με τα πρωτοποριακά για την εποχή γραφικά του. Με το πέρασμα των χρόνων, το franchise εξαργύρωσε το «νόμισμα» της εύκολης δημοσιότητας λόγω της υπέρμετρης βίας του, εμπλουτίζοντας το αρχικά απλοϊκό του gameplay με στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικά εθιστικό. Σήμερα, το Mortal Kombat 11 αποτελεί με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει να μας δείξει η σειρά, τόσο σε επίπεδο τεχνικής αρτιότητας όσο και σε επίπεδο χειρισμού. Η NetherRealm Studios, υπό τις… ευλογίες της Warner Bros, δημιούργησε ένα πραγματικό fighting διαμάντι, για όλες τις σύγχρονες παιχνιδομηχανές και PC.

Ξύλο μετά… σεναρίου

Οσο και αν μέχρι σήμερα στο μυαλό μας έχει χαραχθεί το αντίθετο, το Mortal Kombat 11 δεν απαρτίζεται απλά από μια επική αλληλουχία «κλοτσογρονθοκοπημάτων» που καταλήγουν σε ξερίζωμα ζωτικών οργάνων του αντιπάλου. Το σενάριο δηλώνει «παρών», εξιστορώντας μία περιπέτεια γεμάτη φαντασία, η οποία φωτίζει εμβληματικούς χαρακτήρες, προερχόμενους από όλες τις διαφορετικές εποχές του Mortal Kombat. Η πλοκή συνεχίζεται από εκεί που την αφήσαμε στο Mortal Kombat X, με τον Shinnok να έχει ηττηθεί και τον Raiden να κρατά το ζωντανό κεφάλι του ως λάβαρο για την απόλυτη επικράτησή του στο Earthrealm. Η Kronika, μητέρα του Shinnok και θεά του χρόνου, δεν παίρνει ψύχραιμα την ταπείνωση του γιού της, με αποτέλεσμα ένα σχέδιο που επιχειρεί μέσω διαφορετικών πρωταγωνιστών να ανατρέψει τη ροή των γεγονότων και την επέλαση των απόκοσμων ορδών του Shao Kahn. Μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων επιτίθεται στον Καθεδρικό Ναό του Netherrealm υπό την καθοδήγηση των Sonya Blade, Cassie Cage (κόρη του Johnny Cage) και Jacqui Briggs (κόρη του Jax), γεγονός που ξεκινά να ξετυλίγει το νήμα ενός ταξιδιού που θα προκαλέσει μία σειρά επεμβάσεων στο χωροχρονικό συνεχές. Εσείς καλείστε να πάρετε στα χέρια σας το gamepad, συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές αναμετρήσεις του συναρπαστικού αυτού διηγήματος και να το αφήσετε δίπλα σας όσο απολαμβάνετε τις κινηματογραφικές cutscenes που προχωρούν σεναριακά το story mode, υπογραμμίζοντας μία σύγκρουση… γενεών μεταξύ των διαφορετικών περιόδων του Mortal Kombat.

Eνα mode για κάθε γούστο

Δεν υπάρχει μόνο το story mode και οι μεμονωμένες αναμετρήσεις με τους κολλητούς σας που θα διεκδικήσουν μέρος του ελεύθερου χρόνου σας. Μία σειρά από ενδιαφέροντα online και offline modes θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σας. Στο υπόβαθρο των περισσότερων κυριαρχεί το… αέναο κίνητρο του customization, μιας και οι επιλογές παραμετροποίησης κάθε χαρακτήρα είναι πρωτόγνωρες για fighting game. Δεκάδες skins, τεχνικές και ενισχύσεις εξοπλισμού κάθε ήρωα είναι ικανές να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο για πολύ καιρό και να διαφοροποιήσουν τον αγαπημένο σας πρωταγωνιστή, χάρη στο «Custom Character Variation System». Το roster απαρτίζεται από νέους και παλιούς μαχητές (Raiden, Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang, Kung Lao, Baraka, Kano, D’Vorah, Kabal, Jade, Johnny και Cassie Cage, Jax και Jacqui Briggs, Kitana, Skarlet, Erron Black, Kotal Kahn, Noob Saibot, Frost, Shao Kahn, Geras, Cetrion, The Kollector), με τη διάσημη αθλήτρια του UFC και του WWE, Ronda Rousey, να ξεχωρίζει υποδυόμενη την Sonya Blade. Τα υποστηριζόμενα σχετικά microtransactions πάντοτε προκαλούν αρνητικές σκέψεις στους gamers, περιορίζονται, ωστόσο, σε έναν αποδεκτό ρόλο. Σε περίπτωση που είστε οπαδοί των απάνθρωπων προκλήσεων, σας προτείνουμε το «Towers of Time» mode (το οποίο θα ήταν πιο διασκεδαστικό αν δεν ήταν τόσο δύσκολο), ενώ την ανάγκη σας για γρίφους και εξερεύνηση θα ικανοποιήσει το «Krypt». Για τους αμύητους, εκτεταμένα tutorials αναλαμβάνουν να εμφυσήσουν πνεύμα νικητή, αποκαλύπτοντας (σχεδόν) όλα τα μυστικά του gameplay.

Μαθήματα ανατομίας

Τα αποτρόπαια τελειώματα του αντιπάλου, τα διάσημα πλέον «Fatalities», αποτελούν σήμα κατατεθέν των παιχνιδιών Mortal Kombat. Στον 11ο «πρεσβευτή» της σειράς, οι γνώσεις σας στην… ανατομία θα εμπλουτιστούν περαιτέρω, χάρη στα «Fatal Blows» και τα «Krushing Blows». Τα πρώτα αποτελούν μία κατηγορία χτυπημάτων, τα οποία είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μόνο όταν η υγεία του ήρωά σας πέσει κάτω από το 30%, μπορούν να εκτελεστούν μία και μοναδική φορά σε κάθε αγώνα και πυροδοτούν την απεικόνιση της εκτεταμένης ζημιάς που προκαλούν στα ζωτικά όργανα του αντιπάλου σε μορφή… ακτινογραφίας. Τα «Krushing Blows» είναι οι πιο «φαντασμαγορικές» εκδόσεις των ειδικών κινήσεων κάθε χαρακτήρα, κάτι αντίστοιχο με τα «Brutalities» που είδαμε στο παρελθόν. Αν συγχρονίσετε με ακρίβεια κάθε μπλοκ σας μπορείτε να αντεπιτεθείτε εξαιρετικά αποτελεσματικά. Στις κάτω γωνίες της οθόνης υπάρχουν από δύο κάθετες μπάρες-μετρητές για κάθε μαχητή, μία για την άμυνα και μία για την επίθεση. Τα επίπεδα της αμυντικής μπάρας καθορίζουν αν θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε κινήσεις διαφυγής, ενώ η επιθετική μπάρα, σας επιτρέπει να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα του ρεπερτορίου σας. Για τους φιλεύσπλαχνους μάλιστα, αντί ξεριζώματος μελών, υπάρχει ως finisher και η επιλογή «Mercy», στην οποία δίνετε άλλη μια ευκαιρία στον πεσμένο σας αντίπαλο να αμυνθεί. Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το Mortal Kombat 11 ενθαρρύνει τη στρατηγική σκέψη σε κάθε αναμέτρηση, ανταμείβοντας όσους ζυγίζουν έξυπνα τις ενέργειές τους και τιμωρώντας το ακατάσχετο button mashing.

Η βία αγγίζει σουρεαλιστικά επίπεδα στο νέο Mortal Kombat, φλερτάροντας ακόμα και με το κωμικό στοιχείο, λόγω της υπερβολής της. Παρ’ όλα αυτά, μέσα από τα… αιματοβαμμένα γραφικά, αναδύεται ένας πληρέστατος fighting τίτλος.
  • MK11_Cage_Baraka_3_1551748818.6.19.jpg
  • MK11_Cage_Geras_3_1551748821.6.19.jpg
  • MK11_Jacqui_Sonya_Cassie_3_1551748827.6.19.jpg
  • MK11_Screenshot1_1547683249.jpg
  • MK11_Screenshot4_1547683266.jpg
  • MK11_Screenshot8_1547683280.jpg
  • MortalKombat11_Screenshot1_1544146130.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Marvel's Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο San Diego Comic-Con στο ιστορικό Hall H, η Insomniac Games αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο για PlayStation 5, Marvel's Spider-Man 2, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το...

EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23

Μπορεί τα περισσότερα σπορ το καλοκαίρι να κάνουν το διάλειμμά τους, η Formula 1, ωστόσο, έχει την τιμητική της. Το timing, λοιπόν, για το νέο official game του πολυαγαπημένου μας θεάματος επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, με την υπογραφή της Codemasters και της EA Sports. Ως το official...

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Έως και τις 23 Ιουλίου, οι φίλοι του PlayStation θα μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα PlayStation 5 με την μονάδα αναπαραγωγής δίσκου με όφελος €75 (από €549,99 στα €474,99*) σε συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 2023 είναι μέχρι στιγμής μια φανταστική χρονιά για το PS5, με πολλά...