EA Sports FC 24
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Δίχως τη λέξη «FIFA» στην ονομασία αλλά με μικροβελτιώσεις στην επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών, ο απόλυτος βασιλιάς των σπορ επιστρέφει (ελαφρώς) ανανεωμένος και φέτος. Mπορεί το «FIFA» να απουσιάζει από τον τίτλο του παιχνιδιού της EA Sports, αλλά αυτό ευτυχώς δεν συνεπάγεται συμβιβασμούς στη ρεαλιστική απεικόνιση άνω των 19.000 παικτών από 700 ομάδες και 30 πρωταθλήματα αλλά και λοιπές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το UEFA Champions League Ανδρών και Γυναικών. Και φέτος, δυστυχώς, υπάρχουν μόνο τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ), με το κενό που αφήνει η απουσία του Ολυμπιακού να είναι εμφανές για ακόμα μια χρονιά. Αρχίζει το ματς! Η βελτιωμένη μηχανή Frostbite χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

EA Sports FC 24

Δίχως τη λέξη «FIFA» στην ονομασία αλλά με μικροβελτιώσεις στην επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών, ο απόλυτος βασιλιάς των σπορ επιστρέφει (ελαφρώς) ανανεωμένος και φέτος.

Mπορεί το «FIFA» να απουσιάζει από τον τίτλο του παιχνιδιού της EA Sports, αλλά αυτό ευτυχώς δεν συνεπάγεται συμβιβασμούς στη ρεαλιστική απεικόνιση άνω των 19.000 παικτών από 700 ομάδες και 30 πρωταθλήματα αλλά και λοιπές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το UEFA Champions League Ανδρών και Γυναικών. Και φέτος, δυστυχώς, υπάρχουν μόνο τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ), με το κενό που αφήνει η απουσία του Ολυμπιακού να είναι εμφανές για ακόμα μια χρονιά.

Αρχίζει το ματς!

Η βελτιωμένη μηχανή Frostbite χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες των γραφικών, ενώ το animation έχει ενισχυθεί σημαντικά χάρη στην τεχνολογία HyperMotionV. Ογκομετρικά δεδομένα από περισσότερους από 180 πραγματικούς αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών έχουν μεταφραστεί σε κινήσεις ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι, χαρίζοντας ποικιλία και αληθοφάνεια.

Πιο κοντά στο πραγματικό προφίλ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο μας φέρνει και το νέο σύστημα «PlayStyles», το οποίο μεταφράζει τα πραγματικά τους δεδομένα όπως αυτά έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς αναλυτές της Opta, σε χαρίσματα και δεξιότητες, έτοιμες να κάνουν τη διαφορά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Τα «PlayStyles», λοιπόν, αποτελούν ένα σύνολο ειδικών ικανοτήτων χωρισμένων σε αρκετές κατηγορίες, που αποδίδονται σε παίκτες, προκειμένου να δημιουργηθεί η μοναδική αγωνιστική τους ταυτότητα. Με τον τρόπο αυτό, τα ιδιαίτερα ταλέντα εκτέλεσης, άμυνας, ντρίμπλας, πάσας κ.λπ. κάθε ποδοσφαιριστή στο FC 24 εναρμονίζονται πλήρως με τις αρετές του πραγματικού παίκτη.

Η επιτυχία σκοτώνει την τόλμη

Είναι γεγονός, πως σε ένα παιχνίδι που για πολλούς από εμάς ο χειρισμός του έχει γίνει… δεύτερη φύση, είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκλονιστικές αλλαγές στο gameplay, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι διαχρονικά επιτυχημένο. Στο FC 24, λοιπόν, θα παρατηρήσετε αρκετές μεν, «χειρουργικές» δε, επεμβάσεις σε ουκ ολίγες πτυχές του παιχνιδιού. Άλλωστε, το παρελθόν μάς έχει διδάξει πως αυτό είναι μια δυναμική και συνεχής διαδικασία για τα παιχνίδια ποδοσφαίρου της EA Sports, καθώς και κατά τη διάρκεια της χρονιάς μέσω αλλεπάλληλων update ρυθμίζεται ότι έχει «ξεφύγει», βάσει του feedback της κοινότητας. Εμπλουτισμένο είναι, τόσο το σύστημα της ντρίμπλας και της πρώτης επαφής με την μπάλα, όσο και ο τρόπος εκτέλεσης πέναλτι, ενώ ευπρόσδεκτη είναι η νέα δυνατότητα πάσας ακριβείας με τη βοήθεια ενός ειδικού «στόχου» στον αγωνιστικό χώρο. Η φιλοσοφία της φετινής έκδοσης προκρίνει τον ρεαλισμό έναντι των arcade στοιχείων, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι ελαφρώς πιο αργός στην πλειονότητα των αγώνων.

To «Ultimate Team» και… οι άλλοι

Το λατρεμένο παιδί της EA, το «Ultimate Team» (γνωστό και ως FUT τα προηγούμενα χρόνια) είναι η «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», καθώς στρατιές παικτών καταθέτουν τον οβολό τους για in-game microtransactions. Στη φετινή έκδοση η ομάδα σας είναι μεικτή, αφού μπορεί να περιλαμβάνει και γυναίκες εκπροσώπους του δημοφιλούς σπορ. Πλέον, δεν χρειάζονται consumables για να αλλάξετε τον ρόλο ενός ποδοσφαιριστή στην αρχική σας ενδεκάδα, αφού μπορείτε άμεσα να τον τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε θέση είναι εξοικειωμένος βάσει του… βιογραφικού του.

Περνώντας στα λιγότερο… προσοδοφόρα mode για την EA Sports, το Manager και το Player Career σας επιτρέπουν να πάρετε τον έλεγχο μιας ομάδας ή ενός παίκτη και να βιώσετε το ταξίδι στον ανταγωνιστικό κόσμο του ποδοσφαίρου υπό το συγκεκριμένο πρίσμα. Υπάρχουν βελτιώσεις που θα σας απαλλάξουν από αρκετές «αγγαρείες» του παρελθόντος, ειδικά στον τομέα των προπονήσεων. Το Total Management System επιτρέπει στους προπονητές να είναι πιο επιδραστικοί στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα τους. Παράλληλα, στο Player Career, μπορείτε να πάρετε αποφάσεις που αφορούν την προσωπική σας ζωή, να πραγματοποιήσετε αγορές που σας βελτιώνουν ως αθλητή ή ως μέρος της αθλητικής showbiz και να χαράξετε τη δική σας διαδρομή, σε συνεννόηση με τον ατζέντη σας. Αν ψάχνετε κάποιο story mode με ιδιαίτερη πλοκή, όπως είχε συμβεί σε κάποιες παλαιότερες εκδόσεις, μάλλον θα απογοητευτείτε. Σίγουρα, πάντως, δεν θα δυσαρεστηθούν όσοι θέλουν να βιώσουν και φέτος ακόμα μια ποδοσφαιρική σεζόν με πάθος και ρεαλισμό, από την άνεση του σπιτιού τους!

  • EA-SPORTS-FC-24_20230922220059.jpg
  • EA-SPORTS-FC-24_20230922225910.jpg
  • EA-SPORTS-FC-24_20230922221434.jpg
  • EA-SPORTS-FC-24_20230922220445.jpg
  • FC24-screenshot-02-en-30jun23.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

NBA 2K24

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές...