Diablo IV
Γραφικά 4
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 5

Στην εποχή των remake και των «ξαναζεσταμένων» φαγητών, η Blizzard δεν κοιτάει πίσω, αλλά βαδίζει μπροστά, γυρίζοντας σελίδα στη σειρά «Βίβλο» των action RPG, με ένα παιχνίδι που δύσκολα θα σας αφήσει να δραπετεύσετε από τον κόσμο του. Πάνω από μια δεκαετία πέρασε από τότε που είδαμε το τελευταίο «Diablo» στις οθόνες μας, μέρος ενός franchise που από το πρώτο του μέλος, πίσω το 1997, όρισε την κατηγορία των action role-playing game.Στον ζοφερό κόσμο του Sanctuary, η Lilith, κόρη του Άρχοντα του Μίσους, Mephisto, έχει επιστρέψει από την εξορία της, έτοιμη να σκορπίσει τον όλεθρο. Και ποιος θα τη σταματήσει αν όχι εσείς, μόνος ή παρέα με μια χούφτα από ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

Diablo IV

Στην εποχή των remake και των «ξαναζεσταμένων» φαγητών, η Blizzard δεν κοιτάει πίσω, αλλά βαδίζει μπροστά, γυρίζοντας σελίδα στη σειρά «Βίβλο» των action RPG, με ένα παιχνίδι που δύσκολα θα σας αφήσει να δραπετεύσετε από τον κόσμο του.

Πάνω από μια δεκαετία πέρασε από τότε που είδαμε το τελευταίο «Diablo» στις οθόνες μας, μέρος ενός franchise που από το πρώτο του μέλος, πίσω το 1997, όρισε την κατηγορία των action role-playing game.Στον ζοφερό κόσμο του Sanctuary, η Lilith, κόρη του Άρχοντα του Μίσους, Mephisto, έχει επιστρέψει από την εξορία της, έτοιμη να σκορπίσει τον όλεθρο. Και ποιος θα τη σταματήσει αν όχι εσείς, μόνος ή παρέα με μια χούφτα από online συμπολεμιστές; Μια συναρπαστική πορεία απελευθέρωσης από τον ζυγό του απόλυτου Κακού ξεκινά και ο ήρωάς σας μπορεί να ανήκει σε μια από τις ακόλουθες πέντε κλάσεις: Barbarian, Druid, Necromancer, Rogue ή Sorcerer. Καλοακονισμένο ατσάλι ή απόκοσμη μαγεία, μάχη σώμα με σώμα ή καλοζυγισμένες βολές από απόσταση; Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να… επιλύετε τις διαφορές σας με τα κάθε λογής πλάσματα που θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο σας, το «Diablo IV» θα σας ικανοποιήσει με το εθιστικό gameplay του.

Diablo IVΑρκετά σκοτεινό στην ατμόσφαιρα και στο σενάριο, μα φωτεινότατο παράδειγμα του πώς ένας τίτλος μπορεί να ικανοποιήσει, τόσο τους οπαδούς της καταιγιστικής δράσης όσο και τους λάτρεις της στρατηγικής επιλογής skill και εξοπλισμού, το «Diablo IV» έχει δημιουργηθεί για να μείνει αρκετούς μήνες (αν όχι χρόνια!) στον δίσκο σας. Εκτός από μια single player εμπειρία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αρκετά καλογραμμένα RPG, υπάρχει και η διαδικτυακή συνιστώσα του τίτλου, η οποία με περιεχόμενο που ανανεώνεται συνεχώς (όπως π.χ. online event) είναι ικανή να μετατρέψει το «Diablo» σε… σπορ που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ευτυχώς, οι αγορές από το κατάστημα του «Diablo» επικεντρώνονται στο αισθητικό επίπεδο, αποφεύγοντας τις «pay to win» παγίδες, καθώς υπάρχουν και ζώνες PVP όπου οι αναμετρήσεις πρέπει να βασίζονται στις δεξιότητες και όχι στο πορτοφόλι!

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας!

Η παραπάνω έκφραση, πιστή στο σκοτεινό κλίμα του παιχνιδιού, συνοψίζει το «λαχείο» που τράβηξε η Blizzard, με έναν τίτλο που όχι μόνο δεν απογοητεύει τους παλαίμαχους φίλους της σειράς, αλλά συστήνει σε μια νέα γενιά παικτών τα καλύτερα στοιχεία της, παρουσιάζοντας ένα ανανεωμένο, σύγχρονο «remix» που φέρει έντονο τον χαρακτήρα του live game. Κάθε νέο όπλο, πανοπλία, spell και ικανότητα, επαναπροσδιορίζει την προσέγγιση της δράσης, ανοίγει νέες στρατηγικές και μετατρέπει τη λυτρωτική εκτόνωση του button mashing σε καλομελετημένη «χορογραφία» των δαχτύλων, προκειμένου κάθε ειδική κίνηση να διαδεχθεί με τη βέλτιστη σειρά την προηγούμενη, βάσει πολυάριθμων παραμέτρων, όπως ο χρόνος cooldown, μέχρι να καταστεί εκ νέου διαθέσιμη η επίδρασή της σε συγκεκριμένους τύπους εχθρών, η χρήση κατάλληλων όπλων κ.λπ.

Είτε είστε… μοναχικός λύκος είτε παίζετε με παρέα, αμέτρητα sidequest και εντυπωσιακά φιλοτεχνημένες και διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές, αναμένουν να τις κατακτήσετε. Μπορεί τα άλογα να μην είναι «ξεκλειδωμένα» με το «καλημέρα», ωστόσο, τίποτα στον κόσμο του «Diablo IV» δεν έχει φτιαχτεί για να εκνευρίζει τον παίκτη. Από τα πρώτα βήματα που παίζουν τον ρόλο tutorial, μέχρι την αμεσότητα του fast travel και την επιλογή να επανακατευθύνετε ανά πάσα στιγμή το skill tree σας, αναδιανέμοντας τους πόντους σας με ελάχιστες συνέπειες, το gameplay έχει δομηθεί, ώστε να αποτελεί συνώνυμο της διασκέδασης, κρατώντας πάντα τις ισορροπίες που απαιτεί ένα role-playing game. Κάθε λίγες ώρες ανοίγεται μπροστά σας μια νέα διάσταση στο παιχνίδι, προσθέτοντας συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερο βάθος στους μηχανισμούς και στην σπουδή που απαιτούν. Η εξερεύνηση όλων των παραπάνω, καθώς αποκαλύπτονται σταδιακά στον παίκτη, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το ίδιο το σενάριο στην εμπειρία παιχνιδιού, οπότε θα αποφύγουμε τα spoiler! Συνοψίζοντας, η Blizzard παραδίδει μαθήματα πως το looting δεν μετατρέπεται σε «αγγαρεία», αλλά σε εμμονή και πως μια «πατροπαράδοτη» συνταγή μπορεί να ενισχυθεί από τις σύγχρονες online τάσεις, αντί να… θυσιαστεί στον βωμό τους.

  • diablo-iv-screen-02-en-10dec22.jpg
  • diablo-iv-screen-10-en-13dec22.jpg
  • D4-Launch_Media-Thumbs_World-Bosses_640.jpg
  • D4-Launch_Media-Thumbs_Strongholds_1600.jpg
  • diablo-iv-screen-05-en-10dec22.jpg
  • diablo-iv-screen-11-en-13dec22.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Marvel's Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο San Diego Comic-Con στο ιστορικό Hall H, η Insomniac Games αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο για PlayStation 5, Marvel's Spider-Man 2, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το...

EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23

Μπορεί τα περισσότερα σπορ το καλοκαίρι να κάνουν το διάλειμμά τους, η Formula 1, ωστόσο, έχει την τιμητική της. Το timing, λοιπόν, για το νέο official game του πολυαγαπημένου μας θεάματος επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, με την υπογραφή της Codemasters και της EA Sports. Ως το official...

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Έως και τις 23 Ιουλίου, οι φίλοι του PlayStation θα μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα PlayStation 5 με την μονάδα αναπαραγωγής δίσκου με όφελος €75 (από €549,99 στα €474,99*) σε συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 2023 είναι μέχρι στιγμής μια φανταστική χρονιά για το PS5, με πολλά...