Dead Island 2
Γραφικά 3
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Έπειτα από… τόνους αίματος, πλήθος σκηνών που ανακατεύουν το στομάχι και αναρίθμητους διαμελισμούς zombie με κάθε πιθανό τρόπο και όπλο, αναγκαζόμαστε να καταλήξουμε σε μία τρομακτική παραδοχή: Το first person action RPG της Deep Silver είναι εθιστικά διασκεδαστικό. Mε φόντο μια εφιαλτική εκδοχή του Los Angeles, το «Dead Island 2» είναι ένα «υπερκορεσμένο» από όλες τις απόψεις zombie-game. Πλημμυρισμένο από τα έντονα χρώματα του χολιγουντιανού lifestyle αλλά και από το βαθύ κόκκινο χρώμα των ποταμιών αίματος που ρέουν σε αφθονία, σε κάθε καρέ δράσης του παιχνιδιού, το ενδιαφέρον action RPG συνδυάζει την ελευθερία δράσης και εξερεύνησης με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και ένα σενάριο γεμάτο με μαύρο χιούμορ. Καλωσήρθατε στο… HELL-A Οι ..

Summary 3.8 καλό

Dead Island 2

Έπειτα από… τόνους αίματος, πλήθος σκηνών που ανακατεύουν το στομάχι και αναρίθμητους διαμελισμούς zombie με κάθε πιθανό τρόπο και όπλο, αναγκαζόμαστε να καταλήξουμε σε μία τρομακτική παραδοχή: Το first person action RPG της Deep Silver είναι εθιστικά διασκεδαστικό.

Dead Island 2Mε φόντο μια εφιαλτική εκδοχή του Los Angeles, το «Dead Island 2» είναι ένα «υπερκορεσμένο» από όλες τις απόψεις zombie-game. Πλημμυρισμένο από τα έντονα χρώματα του χολιγουντιανού lifestyle αλλά και από το βαθύ κόκκινο χρώμα των ποταμιών αίματος που ρέουν σε αφθονία, σε κάθε καρέ δράσης του παιχνιδιού, το ενδιαφέρον action RPG συνδυάζει την ελευθερία δράσης και εξερεύνησης με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και ένα σενάριο γεμάτο με μαύρο χιούμορ.

Καλωσήρθατε στο… HELL-A

Οι επιβαίνοντες σε μία από τις πτήσεις εκκένωσης του κατακτημένου από ζωντανούς-νεκρούς Los Angeles δεν προλαβαίνουν να χαρούν για πολύ το ταξίδι τους προς την ασφάλεια. Το αεροπλάνο συντρίβεται στο έδαφος και ένα ταξίδι επιβίωσης ανάμεσα στις γειτονίες του Bel-Air και του Beverly Hills ξεκινά για τον ήρωα που θα επιλέξετε ανάμεσα σε έξι αρκετά διαφορετικούς χαρακτήρες, τους Dani, Jacob, Ryan, Amy, Bruno και Carla. Καθένας από αυτούς έχει διαφορετικές ικανότητες, οι οποίες παρέα με το προσωπικό του background και τον ιδιαίτερο… ψυχισμό του θα σας συντροφεύουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι πρωταγωνιστές (ο καθένας με το δικό του voice-over) είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους που δύσκολα θα αντισταθείτε να ξαναξεκινήσετε το παιχνίδι από την αρχή, δοκιμάζοντας τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά, αφού το τερματίσετε με την πρώτη σας επιλογή.

Ανακατεύοντας την τράπουλα των skill

Στο παιχνίδι υπάρχουν τέσσερις κύριες κατηγορίες ικανοτήτων και η λογική της ανάπτυξης των επιθετικών και αμυντικών επιλογών του χαρακτήρα σας βασίζεται στη χρήση καρτών (skill cards), οι οποίες αποκτώνται σταδιακά, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όλες μαζί ταυτόχρονα και ξεκλειδώνουν νέες οδούς προσέγγισης της δράσης. Θα κληθείτε, λοιπόν, να δημιουργήσετε τη δική σας «τράπουλα» καρτών και να την ανακατεύετε τακτικά, επιστρατεύοντας τις κάρτες εκείνες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε κάθε φορά. Με τη βοήθειά τους ορίζετε και τη συμπεριφορά του Fury Mode, έτσι ώστε το στιλ μάχης του ήρωα να αντανακλά πλήρως τις ορέξεις σας.

Zombie-slaying με αυτοσχέδια όπλα

Μία από τις συνιστώσες που χαρίζουν ιδιαίτερη δυναμική στο «Dead Island 2» είναι το πλούσιο σύστημα crafting και παραμετροποίησης των όπλων που θα πάρετε στα χέρια σας. Η ποικιλία είναι πραγματικά ανεξάντλητη και συνυπολογίζοντας τα mods αλλά και τα διαφορετικά skills κάθε χαρακτήρα, το βάθος που προκύπτει στην εμπειρία της μάχης είναι αξιοσημείωτο. Κάθε φορά που συναντάτε έναν πάγκο εργασίας μπορείτε να επισκευάσετε ή να «πειράξετε» τα όπλα σας, αξιοποιώντας τα υλικά που έχετε συλλέξει κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών σας.

Κάθε όπλο έχει το δικό του προφίλ: κάποια είναι ιδανικά για χτυπήματα στο κεφάλι, άλλα είναι αποτελεσματικότερα όταν στοχεύετε τα άκρα των μεταλλαγμένων, κάποια δίνουν λύσεις απέναντι σε πολυάριθμα γκρουπ εχθρών κι άλλα «ξεδιπλώνουν» τα καταστροφικά τους ταλέντα μόνο όταν τα χρησιμοποιείτε με καταιγιστικούς ρυθμούς. Από ένα παιχνίδι που δίνει μεγάλη έμφαση στις μάχες σώμα με σώμα, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι κινήσεις block και dodge από το αμυντικό ρεπερτόριο του κάθε ήρωα. Υπάρχει δυνατότητα co-op για έως και τρεις παίκτες, μα και δίχως αυτή, η περιπλάνηση στους δρόμους των γνώριμων από πλήθος ταινιών και σειρών συνοικιών του LA παραμένει συναρπαστική.

Τελικό μας συμπέρασμα; Αν το «Dead Island 2» ήταν ελάχιστα πιο συγκρατημένο στη σχεδόν cult προσέγγιση της βίας, θα μπορούσε να ανοίξει τα φτερά του και προς ένα πιο «mainstream» κοινό, μιας και πρόκειται για έναν αξιοπρεπέστατο τίτλο από κάθε σκοπιά.

  • Screenshot-2.jpg
  • Screenshot-5.jpg
  • Oct_Screenshot_01.jpg
  • DS_OceanAve_Grapple-min.jpg
  • Screenshot-6.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...