Hogwarts Legacy
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 5

Το σύμπαν των βιβλίων Χάρι Πότερ ζωντανεύει σε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου γεμάτου με ξόρκια, μαγικά φίλτρα και προοπτικές για συναρπαστικές εξερευνήσεις. Μέχρι σήμερα, οι απόπειρες προσέγγισης του κόσμου του Harry Potter από τη βιομηχανία των videogames ήταν ελάχιστες και όχι ιδιαιτέρως επιτυχημένες. Η δημιουργία, λοιπόν, ενός action RPG ανοιχτού κόσμου από την Avalanche Software για λογαριασμό της Warner Bros. Games, όπως ήταν αναμενόμενο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους αναρίθμητους φίλους των βιβλίων της J. K. Rowling. Το αποτέλεσμα είναι ένας τίτλος που δικαιώνει κάθε προσδοκία και γίνεται αυτοστιγμεί ελκυστικός ακόμα και σε όσους δεν είχαν καμία πρότερη τριβή με το σύμπαν του μικρού μάγου. Στο παιχνίδι, άλλωστε, το οποίο διαδραματίζεται ..

Summary 4.8 μεγαλειώδες

Hogwarts Legacy

Το σύμπαν των βιβλίων Χάρι Πότερ ζωντανεύει σε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου γεμάτου με ξόρκια, μαγικά φίλτρα και προοπτικές για συναρπαστικές εξερευνήσεις.

Μέχρι σήμερα, οι απόπειρες προσέγγισης του κόσμου του Harry Potter από τη βιομηχανία των videogames ήταν ελάχιστες και όχι ιδιαιτέρως επιτυχημένες. Η δημιουργία, λοιπόν, ενός action RPG ανοιχτού κόσμου από την Avalanche Software για λογαριασμό της Warner Bros. Games, όπως ήταν αναμενόμενο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους αναρίθμητους φίλους των βιβλίων της J. K. Rowling.

Το αποτέλεσμα είναι ένας τίτλος που δικαιώνει κάθε προσδοκία και γίνεται αυτοστιγμεί ελκυστικός ακόμα και σε όσους δεν είχαν καμία πρότερη τριβή με το σύμπαν του μικρού μάγου. Στο παιχνίδι, άλλωστε, το οποίο διαδραματίζεται στο Hogwarts του 1890, καλείστε να δημιουργήσετε τον δικό σας ήρωα, προκειμένου να πραγματοποιήσετε ένα μαγικό ταξίδι σε γνώριμες και νέες τοποθεσίες, εντός και εκτός των τειχών της θρυλικής σχολής μάγων.

Πετώντας πάνω από το Hogwarts

Αφού αποφασίσετε με κάθε λεπτομέρεια για την εμφάνιση, το φύλο και την φωνή του μαθητευόμενού σας ήρωα, βυθίζεστε στο κυρίως σενάριο αλλά και στα πολυάριθμα sidequests που εκτυλίσσονται παράλληλα. Το κάστρο που έχει πρωταγωνιστήσει σε απειράριθμα παιδικά όνειρα είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημά σας. Το Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry έχει μεταφερθεί σε παιχνιδομηχανές νέας γενιάς με μοναδικό τρόπο, προκαλώντας τη διάθεση για εξερεύνηση κάθε γωνιάς του. Η ελεύθερη περιπλάνηση στη σχολή, στο Hogsmeade, στο Απαγορευμένο Δάσος και στη γύρω περιοχή Overland πραγματοποιείται με… παραμυθένια μεταφορικά μέσα που μετατρέπουν σε διασκεδαστικό αυτοσκοπό την πλοήγηση στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού.

Δράση με ξόρκια και με φίλτρα

Ως RPG, το Hogwarts Legacy δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει ένα καλοσχεδιασμένο σύστημα leveling του χαρακτήρα. Οι αναβαθμίσεις των spells και των λοιπών ικανοτήτων σας έρχονται ως φυσική συνέχεια κάθε πρόκλησης που φέρνετε εις πέρας. Εκτός από τον ήρωα, πόντους παίρνει και ο Οίκος που έχετε επιλέξει να σας φιλοξενεί στους κοιτώνες του. Νέες συνταγές για μαγικά φίλτρα, καινούργιες τεχνικές μάχης και ξόρκια θα σας βοηθήσουν να ορίσετε το δικό σας μαχητικό στιλ. Και φυσικά, αν δεν θέλετε να γίνετε… αιώνιος φοιτητής, πρέπει να παρακολουθείτε και τα μαθήματα στις τάξεις μαγείας. Μια σειρά από μαγικά πλάσματα θα μπορούν να μετατραπούν σε συνοδοιπόρους σας αφού πρώτα τα δαμάσετε και τους δώσετε την απαιτούμενη φροντίδα.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σχέσεις σας με τους συμφοιτητές σας, προσθέτοντας πολύτιμους συμμάχους στις περιπέτειές σας. Σύντομα θα διαπιστώσετε πως το σύστημα μάχης με τα spells σε συνδυασμό με τα καθηλωτικά οπτικά εφέ και την πειστικότατη physics engine δημιουργούν ένα απολαυστικό gameplay που ενθαρρύνει τον δημιουργικό συνδυασμό των εκάστοτε ικανοτήτων σας. Οι αλυσιδωτές επιθέσεις έχουν τη δύναμη να υποτάξουν τους αντιπάλους με ευφάνταστους τρόπους, αποδεικνύοντας πως δεν απαιτούνται σπαθιά και τσεκούρια για να είναι μια μάχη εντυπωσιακή και αξιομνημόνευτη.

Expelliarmus εμπειρία!

Δοκιμάσαμε τον τίτλο σε PlayStation 5 όπου τα 4K HDR γραφικά πλαισιωμένα από τον καθηλωτικό 3D ήχο έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από βιβλίο της J. K. Rowling. «Μαγεμένοι» νιώσαμε και από την αίσθηση της απτικής ανάδρασης του DualSense χειριστηρίου κατά τη διάρκεια της πτήσης στην πλάτη ενός ιππόγρυπα. Οι σκανδάλες δυναμικής απόκρισης μετέφεραν τη δύναμη κάθε αρχαίου παντοδύναμου spell στα δάχτυλά μας και κάθε πτυχή της εμπειρίας μας στο Hogwarts Legacy υπήρξε αν μη τι άλλο… Expelliarmus ή απλά αφοπλιστική για όσους δεν έχουν μελετήσει επαρκώς το βιβλίο με τα ξόρκια τους!

  • screen-10.jpg
  • screen-05.jpg
  • screen-07.jpg
  • screen-09.jpg
  • screen-14.jpg
  • screen-04.jpg
  • screen-01.jpg
  • screen-02.jpg
logo

Related posts

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

Το νέο ασύρματο χειριστήριο του PlayStation 5 θέτει ανώτερα στάνταρ στον χώρο των pro controllers, υποσχόμενο έλεγχο ακριβείας με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης στις ανάγκες κάθε χρήστη αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Το χειριστήριο DualSense που περιμένει κάθε τυχερό...

Το GAMEATHLON επιστρέφει powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Το GAMEATHLON επιστρέφει powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Οι πύλες της Ολυμπιακής αρένας  Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο θα ανοίξουν για ακόμη μια φορά, μετατρέποντάς τα 13 στρέμματα του σταδίου στον παράδεισο του κάθε tech-freak! Η επετειακή μας έκδοση υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία 48 ωρών που θα θέσει νέα πανελλήνια ρεκόρ σε όλα τα gaming...

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...