F1 22
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

H νέα εποχή που εγκαινιάστηκε µε την εξαγορά της Codemasters από την Electronic Arts αποτυπώνεται ξεκάθαρα πλέον στον φετινό τίτλο της δηµοφιλούς σειράς των official παιχνιδιών της Formula 1. Mε τη χαρακτηριστική εισαγωγή της EA Sports να μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά πως το λαοφιλές official F1 racing game έχει περάσει στα χέρια της, η φετινή έκδοση αποτελεί δεδομένη αγορά για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το F1 22 δεν επιχειρεί να… αμφισβητήσει τον προκάτοχό του, αλλά να διορθώσει λάθη, να προσθέσει χαρακτηριστικά, να βελτιώσει γραφικά και, φυσικά, να υιοθετήσει το EA μοντέλο διεκδίκησης ακόμα περισσότερων χρημάτων από τους παίκτες για αγορές αντικειμένων διακοσμητικού ευτυχώς χαρακτήρα. Παρελκόμενο της συγκεκριμένης ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

F1 22

H νέα εποχή που εγκαινιάστηκε µε την εξαγορά της Codemasters από την Electronic Arts αποτυπώνεται ξεκάθαρα πλέον στον φετινό τίτλο της δηµοφιλούς σειράς των official παιχνιδιών της Formula 1.

Mε τη χαρακτηριστική εισαγωγή της EA Sports να μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά πως το λαοφιλές official F1 racing game έχει περάσει στα χέρια της, η φετινή έκδοση αποτελεί δεδομένη αγορά για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το F1 22 δεν επιχειρεί να… αμφισβητήσει τον προκάτοχό του, αλλά να διορθώσει λάθη, να προσθέσει χαρακτηριστικά, να βελτιώσει γραφικά και, φυσικά, να υιοθετήσει το EA μοντέλο διεκδίκησης ακόμα περισσότερων χρημάτων από τους παίκτες για αγορές αντικειμένων διακοσμητικού ευτυχώς χαρακτήρα. Παρελκόμενο της συγκεκριμένης φιλοσοφίας είναι το «F1 Life», όπου μπορείτε να ξεκλειδώσετε ή να αγοράσετε και μετέπειτα να… φλεξάρετε σε όλους τους φίλους σας supercars, ρούχα, αξεσουάρ, ακόμα και έπιπλα για το ψηφιακό σας σαλόνι!

Eνα mode για κάθε γούστο

Αν παραβλέψουμε τον παραπάνω ελαφρώς ανούσιο μηχανισμό in-game αγορών με… PitCoin, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του «FIA Formula One World Championship 2022» καλύπτει εκτός από τα επουσιώδη και τα ουσιώδη ευτυχώς. Ολα τα εντυπωσιακά νέα μονοθέσια της σεζόν 2022 δηλώνουν «παρών» με πλήρως ενημερωμένα τα δίδυμα των οδηγών των 10 ομάδων. Στα περσινά mode έχει προστεθεί το «Pirelli Hot Laps» όπου μπορείτε να οδηγήσετε τα supercars των ονείρων σας, επεκτείνοντας και προς αυτήν την κατεύθυνση τον στόχο του παιχνιδιού να εκπληρώσει κάθε οδηγική σας φαντασίωση! Εμπλουτισμένο επανέρχεται και το «My Team» mode, όπου αναλαμβάνετε το πλήρες management της δικής σας ομάδας, παίρνοντας αποφάσεις που αφορούν από τις χορηγίες μέχρι το τμήμα R&D και τη στελέχωσή του από ικανούς μηχανικούς. Για όσους θέλουν να ακολουθήσουν ένα mode καριέρας, αλλά να μην έχουν στο κεφάλι τους και τα άγχη ενός General Manager, υπάρχει το «Career» mode, το οποίο μεταφέρει την οπτική από τη ματιά του πιλότου. Μπορεί να μην υπάρχει το… ιντριγκαδόρικο σενάριο του περσινού «Braking Point», με πλοκή, χαρακτήρες και αρκετές cut-scenes, ωστόσο η εμπειρία μιας ολόκληρης σεζόν με τις ανατροπές της και τις αγωνίες της παραμένει ένας συναρπαστικός τρόπος για να χαρείτε το παιχνίδι σε βάθος χρόνου.

Ευέλικτο gameplay

Οπως και πέρυσι, η προσέγγιση του gameplay αφήνει περιθώριο τόσο σε αρχάριους όσο και σε λάτρεις της πιστής, αληθοφανούς εξομοίωσης να απολαύσουν εξίσου το παιχνίδι, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τις πολλαπλές διαθέσιμες βοήθειες οδήγησης και τις ποικίλες παραμέτρους ρεαλισμού. Η κατά γενική ομολογία επιτυχία του περσινού τίτλου ίσως στέρησε από τους δημιουργούς την τόλμη να αποπειραθούν να προσαρμόσουν λίγο περισσότερο την οδηγική συμπεριφορά των μονοθέσιων στα νέα δεδομένα που επικρατούν από τη φετινή σεζόν στο άθλημα, μα μεταξύ των εναλλακτικών σεναρίων «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και του… πισωγυρίσματος θα προτιμήσουμε κι εμείς την ασφάλεια της πρώτης εκδοχής. Κατά τα άλλα, όλες οι αλλαγές σε κανονισμούς και πίστες παρακολουθούνται στενά από το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχουμε και ψηφιακά το ντεμπούτο του Miami International Autodrome. Περαιτέρω συστάσεις δεν θεωρούμε πως είναι απαραίτητες για έναν τίτλο που αποτελεί «όαση» στη συνηθισμένη καλοκαιρινή «ξηρασία» κυκλοφοριών games.

  • F1-22_20220630201326.jpg
  • F1-22_20220630195141.jpg
  • F1-22_20220630194020.jpg
  • F1-22_20220630194119.jpg
  • F1-22_20220630202750.jpg
  • F1-22_20220630195721.jpg
  • F1-22_20220630195349.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Marvel's Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο San Diego Comic-Con στο ιστορικό Hall H, η Insomniac Games αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο για PlayStation 5, Marvel's Spider-Man 2, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το...

EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23

Μπορεί τα περισσότερα σπορ το καλοκαίρι να κάνουν το διάλειμμά τους, η Formula 1, ωστόσο, έχει την τιμητική της. Το timing, λοιπόν, για το νέο official game του πολυαγαπημένου μας θεάματος επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, με την υπογραφή της Codemasters και της EA Sports. Ως το official...

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Έως και τις 23 Ιουλίου, οι φίλοι του PlayStation θα μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα PlayStation 5 με την μονάδα αναπαραγωγής δίσκου με όφελος €75 (από €549,99 στα €474,99*) σε συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 2023 είναι μέχρι στιγμής μια φανταστική χρονιά για το PS5, με πολλά...