Uncharted: Legacy of Thieves Collection
Γραφικά 3
Ηχος 3
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Το 2022 ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Naughty Dog φέρνει τις περιπέτειες του Nathan Drake και της Chloe Frazer στο PlayStation 5, χαρίζοντάς μας ακόμα μια επιτυχημένη next-gen μεταφορά τίτλων που λατρέψαμε στο PS4. Tα «Uncharted 4: A Thief’s End» και «Uncharted: The Lost Legacy» θεωρούνται από πολλούς (μεταξύ αυτών και εμάς) ως δύο από τα κορυφαία single player action adventure της προηγούμενης γενιάς. Η φετινή επανέκδοσή τους για PlayStation 5 στη συλλογή «Legacy of Thieves» ενισχύει την κινηματογραφική αφηγηματικότητα της Naughty Dog με next-gen «πολεμοφόδια», όπως αναβαθμισμένα γραφικά και ήχο, υψηλότερα frame rates και φυσικά την εμπειρία παιχνιδιού που σας χαρίζει το χειριστήριο DualSense. Σεναριακές ανατροπές, καυστικό ..

Summary 3.5 καλό

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Το 2022 ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Naughty Dog φέρνει τις περιπέτειες του Nathan Drake και της Chloe Frazer στο PlayStation 5, χαρίζοντάς μας ακόμα μια επιτυχημένη next-gen μεταφορά τίτλων που λατρέψαμε στο PS4.

Tα «Uncharted 4: A Thief’s End» και «Uncharted: The Lost Legacy» θεωρούνται από πολλούς (μεταξύ αυτών και εμάς) ως δύο από τα κορυφαία single player action adventure της προηγούμενης γενιάς. Η φετινή επανέκδοσή τους για PlayStation 5 στη συλλογή «Legacy of Thieves» ενισχύει την κινηματογραφική αφηγηματικότητα της Naughty Dog με next-gen «πολεμοφόδια», όπως αναβαθμισμένα γραφικά και ήχο, υψηλότερα frame rates και φυσικά την εμπειρία παιχνιδιού που σας χαρίζει το χειριστήριο DualSense.

Σεναριακές ανατροπές, καυστικό χιούμορ, εντυπωσιακές σκηνές και…ανελέητη δράση που δεν επιτρέπει  στον παίκτη να πλήξει ούτε δευτερόλεπτο, καθορίζουν τις βασικές συνιστώσες και των δύο τίτλων. Πλέον, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του PS5, αμφότερες οι ιστορίες γίνονται ακόμα περισσότερο συναρπαστικές.

Παίρνοντας στα χέρια σας το DualSense χειριστήριο, θα νιώθετε κάθε γροθιά και πτώση του χαρακτήρα σας μέσω της απτικής ανάδρασης (haptic feedback) που μεταφέρει με «καλοζυγισμένες» δονήσεις την αίσθηση της δράσης στις παλάμες σας. Αντίστοιχα, στις σκανδάλες μεταβλητής αντίστασης, θα νιώσετε την ένταση του σκοινιού κάθε φορά που το πετάτε για να πραγματοποιήσετε ένα άλμα. Ο ταχύτατος SSD της πανίσχυρης παιχνιδομηχανής της Sony δεν αναλώνει τον πολύτιμο χρόνο σας σε βαρετές loading screens, καθώς τα πάντα φορτώνουν σε χρόνο μηδέν.

Οσον αφορά στα γραφικά, επιλέγοντας «Fidelity Mode», απολαμβάνετε τις περιπέτειες των δυο τελευταίων Uncharted σε 4K ανάλυση με framerate στα 30fps. Για όσους προκρίνουν τα αυξημένα καρέ ανά δευτερόλεπτο, το «Performance Mode» ανεβάζει τον πήχυ στα 60fps, προβαίνοντας βέβαια σε μικρούς συμβιβασμούς στην ποιότητα (4Κ upscaling σε 1440p γραφικά), που ωστόσο δε γίνονται πάντοτε αντιληπτοί. Αν μάλιστα θέλετε να το…τραβήξετε στα άκρα, υπάρχει και το «Performance+ Mode», στο οποίο η ανάλυση πέφτει στα 1080p, αλλά τα καρέ ανά δευτερόλεπτο απογειώνονται στα 120fps, εφόσον βέβαια διαθέτετε μια τηλεόραση με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

Τα πλούσια ηχητικά εφέ «απλώνονται» καταλλήλως με τη βοήθεια της τεχνολογίας 3D Audio, δίνοντας την αίσθηση της εμβύθισης στο χώρο του παιχνιδιού, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε απλά τα ηχεία της τηλεόρασής σας. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι να έχετε προβεί σε όλα τα πρόσφατα updates της παιχνιδομηχανής και να πραγματοποιήσετε το προβλεπόμενο setup του ήχου σας).

Uncharted 4: A Thief’s End

Στο «Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη» (όπως αποδόθηκε ο τίτλος στην εξελληνισμένη έκδοση του «A Thief’s End»), τόσο η αφήγηση της ιστορίας, όσο και οι μάχες σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο gameplay, προχώρησαν τη σειρά σε νέα επίπεδα, που επηρέασαν συνολικά τη βιομηχανία του gaming. Το σενάριο λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια μετά την τελευταία περιπέτεια του βετεράνου πλέον τυχοδιώκτη Nathan Drake. Η απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανατρέπεται όταν ο υποτιθέμενα νεκρός αδερφός του, Sam, εμφανίζεται ξανά μετά από καιρό και ζητάει τη βοήθειά του. Αναπόφευκτα, ακόμα ένα εντυπωσιακό κυνήγι θησαυρού ξεκινά, αυτή τη φορά με φόντο την εξωτική Libertalia, που βρίσκεται χαμένη στα δάση της Μαδαγασκάρης. Πρόκειται για τον τίτλο που εξέλιξε αρκετά την αίσθηση εξερεύνησης σε ανοιχτούς χώρους, επιστρατεύοντας τον γάντζο του Nathan αλλά και την οδήγηση για ακόμα πιο ενδιαφέρουσες περιπλανήσεις!

Uncharted: The Lost Legacy

Στο «Uncharted: The Lost Legacy» («Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο» στην ελληνική μεταφορά του), ο Nathan Drake παραχωρεί τη θέση του πρωταγωνιστή για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise στην κυνηγό θησαυρών Chloe Frazer, γνωστή από τις προηγούμενες εμφανίσεις της στη σειρά. Η γοητευτική και μυστηριώδης Chloe, λοιπόν, επιδίδεται στην αναζήτηση ενός αρχαίου ινδικού κειμηλίου, το οποίο βρίσκεται ταυτόχρονα στο στόχαστρο μερικών διόλου ευγενικών πολεμοκάπηλων. Το γεγονός αυτό την υποχρεώνει να καταφύγει στη βοήθεια της πρώην αρχηγού μιας παραστρατιωτικής ομάδας και νυν μισθοφόρου, Nadine Ross, επίσης γνώριμης από το Uncharted 4. Στα αφιλόξενα βουνά της Ινδίας, βαθιά στα ερείπια της αυτοκρατορίας Hoysala, οι δυο γυναίκες μαθαίνουν να συνεργάζονται, αξιοποιώντας τις διαφορετικές ικανότητές τους και ενώνοντας τα ταλέντα τους. Αλλοτε με ζητούμενο την ανεύρεση του θρυλικού χαυλιόδοντα του Ganesh και άλλοτε με ζητούμενο την επιβίωση, το εκρηκτικό δίδυμο χαράσσει το δρόμο του μέσα από γρίφους, ανταλλαγές πυρών και συναρπαστικά ανθρωποκυνηγητά.

  • ULTC_GAMEPLAY_STLLS_04_WM.jpg
  • ULTC_GAMEPLAY_STLLS_10_WM.jpg
  • ULTC_Annoucement_05-251022613a7b8fe4f9c0.08001500.jpg
  • ULTC_GAMEPLAY_STLLS_01_WM.jpg

 

logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...