Far Cry 6
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Ζήστε την επανάσταση από… πρώτο πρόσωπο σε ακόμα ένα απολαυστικό μέλος της δημοφιλούς οικογένειας first-person shooter παιχνιδιών της Ubisoft, πάντα με έντονες role-playing πινελιές… Ξεχασμένη από τον χρόνο και απομονωμένη από τη δυτική κουλτούρα και τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η Yara είναι ένα νησί που θυμίζει έντονα Κούβα και αποτελεί το πεδίο δράσης του ήρωα ή της ηρωίδας (δική σας επιλόγη) Dani Rojas. Παρά τα εμπνευσμένα από τα κάλλη της Καραϊβικής ειδυλλιακά της τοπία, η Yara δεν είναι ένα από τα μέρη που θα ήθελε κανείς να ζει. Το στρατοκρατούμενο νησί ταλαιπωρείται από τη φτώχεια και την καταπίεση. Του απολυταρχικού καθεστώτος ηγείται ο δικτάτορας Antón Castillo, τον οποίο υποδύεται ο ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

Far Cry 6

Ζήστε την επανάσταση από… πρώτο πρόσωπο σε ακόμα ένα απολαυστικό μέλος της δημοφιλούς οικογένειας first-person shooter παιχνιδιών της Ubisoft, πάντα με έντονες role-playing πινελιές…

Ξεχασμένη από τον χρόνο και απομονωμένη από τη δυτική κουλτούρα και τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η Yara είναι ένα νησί που θυμίζει έντονα Κούβα και αποτελεί το πεδίο δράσης του ήρωα ή της ηρωίδας (δική σας επιλόγη) Dani Rojas. Παρά τα εμπνευσμένα από τα κάλλη της Καραϊβικής ειδυλλιακά της τοπία, η Yara δεν είναι ένα από τα μέρη που θα ήθελε κανείς να ζει. Το στρατοκρατούμενο νησί ταλαιπωρείται από τη φτώχεια και την καταπίεση. Του απολυταρχικού καθεστώτος ηγείται ο δικτάτορας Antón Castillo, τον οποίο υποδύεται ο γνωστός από τα «The Mandalorian» και «Breaking Bad» ηθοποιός Giancarlo Esposito. Ο ατίθασος έφηβος γιος του, ο Diego, βρίσκεται στο ίδιο καράβι με τον/την Dani Rojas, παρέα με αρκετούς ακόμα συντοπίτες τους στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν κρυφά από το νησί. Ο Antón Castillo τους εντοπίζει και ξαναπαίρνει την… επιμέλεια του γιου του, σκοτώνοντας όλους τους υπόλοιπους επιβάτες με εξαίρεση, φυσικά, τον χαρακτήρα του οποίου θα αναλάβετε τον έλεγχο αμέσως μόλις το κύμα τον «ξεράσει» στην ακρογιαλιά. Προηγουμένως, μια εντυπωσιακή εισαγωγή που λειτουργεί και ως μίνι tutorial για το βασικό χειρισμό, σας βάζει στο κλίμα τρόμου που επικρατεί στη Yara. Ο Dani Rojas δεν αργεί να συμπαραταχθεί με τους επαναστάτες και να αξιοποιήσει το… φυσικό του ταλέντο στη χρήση όπλων ενάντια στα στρατεύματα του δικτάτορα Castillo.

Λευτεριά στη Yara με DIY φιλοσοφία!

Το αντάρτικο επιβάλλει «Do It Yourself» αυτοσχεδιασμούς και ευρηματικότητα, οπότε σε αντίστοιχο κλίμα κινείται και ένα μεγάλο ποσοστό του οπλοστασίου σας. Μέντορας και συμπαραστάτης σας θα σταθεί ο πολυμήχανος Juan Cortez, που θα σας μυήσει σταδιακά στη δημιουργία εξοπλισμού που σκορπά τον όλεθρο, αξιοποιώντας ακόμα και… CD μουσικής ή μοτέρ μοτοσικλέτας! Η ποικιλία και η διαφορετικότητα των αυτοσχέδιων όπλων του Far Cry 6 είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά του.

Το ευχάριστο είναι πως η ροή του σεναρίου είναι αρκετά γενναιόδωρη όσον αφορά στην πρόσβαση σε νέο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα αρκετά νωρίς να αποκτάτε το πολύτιμο Supremo backpack, το οποίο μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από ρουκετοβόλο μέχρι συσκευή εντοπισμού αντιπάλων. Η χρήση του, βέβαια, οφείλει να γίνεται λελογισμένα, μιας και ακολουθεί ένα διάστημα αδράνειας μέχρι να ξαναγίνει διαθέσιμο.

Στον αγώνα σας ενάντια στον φασισμό, θα βρείτε αναπάντεχη βοήθεια από ζώα-συντρόφους, όπως για παράδειγμα το ιδιαίτερο «κατοικίδιο» του Juan Cortez, τον αλιγάτορα «Guapo». Ο… punk πετεινός Chicharon και συμπαθέστατος σκύλος, Chorizo, ξεγελούν με την εμφάνισή τους, καθώς δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα σας σώσουν από αρκετά δύσκολες καταστάσεις.

Πλούσια γκάμα θα συναντήσετε και στους εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο, με άλογα, αεροπλάνα, πλεούμενα, αυτοκίνητα, ziplines, γάντζους και σχοινιά αναρρίχησης, ακόμα και τανκ να «επιτάσσονται» στο όνομα της επανάστασης!

Έπεται και συνέχεια…

Η δυνατότητα για online co-op προσθέτει μια νέα διάσταση στο παιχνίδι, το οποίο φιλοδοξεί να μην μένει ποτέ στάσιμο. Επιπλέον δωρεάν περιεχόμενο (αποστολές και εξοπλισμός) προστίθεται τακτικότατα, ενώ οι κάτοχοι του Season Pass θα απολαύσουν και 3 επερχόμενα DLC που αφορούν τους κλασικούς πλέον «κακούς» προγενέστερων τίτλων, τους Vaas Montenegro, Pagan Min και Joseph Seed. Βλέποντας τη ζωή από τα δικά τους μάτια, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τους προσωπικούς τους εφιάλτες, εξερευνώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στην παράνοια. Το Season Pass χαρίζει πρόσβαση και σε μια ανανεωμένη έκδοση του «Far Cry 3: Blood Dragon».

Συντηρητικά βήματα με προοδευτικές τάσεις!

Δοκιμάσαμε τον τίτλο σε PlayStation 5, όπου εκτιμήσαμε την απουσία καθυστερήσεων στη φόρτωση του μεγάλου ανοιχτού κόσμου του παιχνιδιού, λόγω του ταχύτατου SSD. Τα γραφικά αν και πανέμορφα, ήταν ελαφρώς κατώτερα των next-gen προσδοκιών μας. Η αίσθηση της χρήσης κάθε όπλου, ο surround ήχος και η εξαιρετικά ρευστή κίνηση μάς αποζημίωσαν πλήρως για την πρόθεσή μας να αφιερώσουμε αρκετές ώρες στις ζούγκλες, τις πόλεις και τα χωριά της Yara, κραδαίνοντας το λάβαρο της αντίστασης. Το Far Cry 6 -αν και… επαναστατικό στη σεναριακή του διάθεση- κινείται εκ του ασφαλούς πάνω σε δοκιμασμένες συνταγές, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διασκεδάσετε αυτή την εποχή.

  • FC6-Screenshots-Segunda_FPS-1261265b82b86a92.99801721.jpg
  • FC6_Screen_Dani_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_Screen_CarChase_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_screen_CGI_Still_Esperanza_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_screen_CGI_Still_Anton_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_Screen_Flamethrower_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_Screen_Ambush_200712_945pm_CEST.jpg
  • FC6_Screen_Vista_200712_945pm_CEST.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...