Scarlet Nexus
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Όλα τα συστατικά ενός επιτυχημένου anime αναμειγνύονται με απολαυστικό gameplay, καθηλωτικές μάχες και αρκετά ενδιαφέροντα σεναριακά στοιχεία. Παραδοσιακά, οι αξιόλογοι τίτλοι τέτοια εποχή σπανίζουν περισσότερο και από τις δροσερές ημέρες. Μια gaming «όαση» που αποπνέει φρεσκάδα μας φέρνει αυτό το καλοκαίρι η Bandai Namco, με ένα action role-playing παιχνίδι που αναμφίβολα θα συγκινήσει κάθε φίλο της ιαπωνικής σχολής -και όχι μόνο. Σε μια εξαιρετικά καλλιτεχνική απεικόνιση ενός όχι και τόσο ευοίωνου μέλλοντος, η περιπέτεια του πρωταγωνιστή που θα επιλέξετε (Yuito Sumeragi ή Kasane Randall) θα σας βυθίσει σε ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές, αλλά και πολυαγαπημένα anime στερεότυπα. Η οπτική κάθε χαρακτήρα διαφέρει αρκετά, οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τερματίσετε την ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

Scarlet Nexus

Όλα τα συστατικά ενός επιτυχημένου anime αναμειγνύονται με απολαυστικό gameplay, καθηλωτικές μάχες και αρκετά ενδιαφέροντα σεναριακά στοιχεία.

Παραδοσιακά, οι αξιόλογοι τίτλοι τέτοια εποχή σπανίζουν περισσότερο και από τις δροσερές ημέρες. Μια gaming «όαση» που αποπνέει φρεσκάδα μας φέρνει αυτό το καλοκαίρι η Bandai Namco, με ένα action role-playing παιχνίδι που αναμφίβολα θα συγκινήσει κάθε φίλο της ιαπωνικής σχολής -και όχι μόνο.

Σε μια εξαιρετικά καλλιτεχνική απεικόνιση ενός όχι και τόσο ευοίωνου μέλλοντος, η περιπέτεια του πρωταγωνιστή που θα επιλέξετε (Yuito Sumeragi ή Kasane Randall) θα σας βυθίσει σε ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές, αλλά και πολυαγαπημένα anime στερεότυπα. Η οπτική κάθε χαρακτήρα διαφέρει αρκετά, οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τερματίσετε την ιστορία και με τους δύο ήρωες. Αμφότεροι οι πρωταγωνιστές είναι μέλη μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών, της «Other Suppression Force» (OSF). Στόχος της είναι να υπερασπίζεται τους πολίτες απέναντι στα τερατόμορφα πλάσματα που αποκαλούνται «Others» και τρέφονται με ανθρώπινους εγκεφάλους. Η ποικιλία τους μπορεί να μην είναι τεράστια, αλλά σίγουρα οι μορφές τους θα σας μείνουν αλησμόνητες. Ενα αλλόκοτο μείγμα γοητευτικής ομορφιάς και αποκρουστικών στοιχείων, μια ανίερη σύμπραξη οργανικών και μηχανικών συστατικών δοκιμάζει τα όρια της… διεστραμμένης φα-ντασίας των δημιουργών του παιχνιδιού! Ολάνθιστα μπουκέτα λουλουδιών και καλλίγραμμα γυναικεία πόδια συνυπάρχουν με φρικτές δυσπλασίες και απόκοσμες τερατογεννέσεις σε κάποιους από τους αντιπάλους που θα κληθείτε να εξοντώσετε.

Εκτός από τα συμβατικά όπλα (όπως το σπαθί του Yuito ή οι ιπτάμενες λεπίδες της Kasane) στο οπλοστάσιό σας εξέχουσα θέση έχουν και οι τηλεκινητικές ικανότητες κάθε ήρωα. Πατώντας τη δεξιά σκανδάλη του gamepad, μπορείτε να εκσφενδονίσετε προς τους εχθρούς σας σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει μπροστά σας, από κάδους σκουπιδιών μέχρι ολόκληρα οχήματα, ενώ με την αριστερή σκανδάλη πυροδοτούνται πιο… εξελιγμένες ενέργειες, όταν τα παρευρισκόμενα αντικείμενα ευνοούν κάτι τέτοιο.  Η εναλλαγή μεταξύ αυτών των δυνάμεων και της χρήσης των όπλων γίνεται απίστευτα ομαλά, χαρίζοντας μια κινηματογραφική ροή… επικών προδιαγραφών σε κάθε αναμέτρηση.

Ως γνήσιο RPG, το παιχνίδι προβλέπει την αναβάθμιση όλων σας των ικανοτήτων μέσα από ένα λεπτομερέστατο skill tree, γνωστό και ως «brain map». Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα μέλη της ομάδας που σταδιακά θα επιλέξετε να έχετε στο πλευρό σας, καθώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα «Struggle Arms System» (SAS) κατά τη διάρκεια μιας μάχης και να «δανειστείτε» κάποια από τις ξεχωριστές μεταφυσικές ικανότητές τους για να στοχεύσετε το αδύναμο σημείο του εκάστοτε τέρατος. Το γεγονός αυτό προσθέτει εξαιρετική ποικιλία στους μηχανισμούς της μάχης, η οποία διεξάγεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, φέρνοντας στο μυαλό μας τον… χαμό που βιώσαμε σε τίτλους όπως τα μέλη της σειράς Devil May Cry.

Εκτός της μάχης και του ελκυστικού σεναρίου, η ατμόσφαιρα του Scarlet Nexus είναι μοναδική, εφόσον βέβαια συμβιβαστείτε με την… κατανάλωση ατελείωτων διαλόγων ως είθισται σε κάθε JRPG. Τα γραφικά θα μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό ακόμα κι αν άνηκαν στην επόμενη anime ταινία ή σειρά που θα βλέπαμε, πόσο μάλλον σε ένα videogame. Δοκιμάσαμε το παιχνίδι σε PlayStation 5 και ομολογουμένως μας αιχμαλώτισε στη μοναδική του ατμόσφαιρα…

Καταιγιστική δράση σε anime περιτύλιγμα

  • Scarlet_Nexus_Tsugumi_3.jpg
  • Scarlet_Nexus_Gemma_1.jpg
  • Scarlet_Nexus_Gemma_2.jpg
  • Scarlet_Nexus_Kasane_1.jpg
  • Scarlet_Nexus_Kasane_2.jpg
  • Scarlet_Nexus_Kasane_3.jpg
logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...