It Takes Two
Γραφικά
Ηχος
Gameplay
Αντοχή στο χρόνο
Eνα από τα κορυφαία co-op παιχνίδια για δύο παίκτες έρχεται μαεστρικά στημένο πάνω στα προβλήματα της σχέσης ενός παντρεμένου ζευγαριού.  O Josef Fares, ιδρυτής της Hazelight, υπογράφει ένα παιχνίδι αντίστοιχο της φήμης που δημιούργησε κατά κύριο λόγο χάρη στο «A Way Out», έναν ξεχωριστό τίτλο βραβευμένο με BAFTA. Ακόμα πιο ιδιαίτερο και σίγουρα πιο πλήρες ..
Summary 4.3 μέτριο

It Takes Two

Eνα από τα κορυφαία co-op παιχνίδια για δύο παίκτες έρχεται μαεστρικά στημένο πάνω στα προβλήματα της σχέσης ενός παντρεμένου ζευγαριού. 

O Josef Fares, ιδρυτής της Hazelight, υπογράφει ένα παιχνίδι αντίστοιχο της φήμης που δημιούργησε κατά κύριο λόγο χάρη στο «A Way Out», έναν ξεχωριστό τίτλο βραβευμένο με BAFTA. Ακόμα πιο ιδιαίτερο και σίγουρα πιο πλήρες είναι το «It Takes Two», ένα παιχνίδι που όπως και η αγάπη… θέλει δύο.

Το σενάριο ξεκινά με τη σκληρή πραγματικότητα ενός ζευγαριού που ετοιμάζεται να ανακοινώσει στο παιδί του το επερχόμενο διαζύγιό του. Ξαφνικά, όμως, και ως διά μαγείας, ο Cody και η May συρρικνώνονται σε δύο αυτοσχέδια κουκλάκια, φτιαγμένα από τα χεράκια της μοναχοκόρης τους! Και σαν να μην τους έφτανε το μικροσκοπικό τους μέγεθος, γρήγορα συνειδητοποιούν πως τα πάντα γύρω τους έχουν ψυχή, ξεκινώντας από ένα βιβλίο με συμβουλές σχέσεων, το οποίο έχει μεταμορφωθεί στον απολαυστικό γκουρού της αγάπης, Dr. Hakim. Οι προκλήσεις, τις οποίες θα θέσει ο Δόκτωρ του έρωτα, θα αναγκάσουν τους δύο γονείς να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους και την εικόνα που έχουν τόσο για το έτερό τους ήμισυ όσο και για τον εαυτό τους, να φέρουν στην επιφάνεια τα προβλήματα της δυσλειτουργικής τους συνεργασίας και να υποχρεωθούν να βρουν λύσεις, προκειμένου να επιβιώσουν σε έναν συναρπαστικό κόσμο, όπου η φαντασία… ρέει άφθονη.

Είτε με split screen είτε online, δύο παίκτες καλούνται να χειριστούν από έναν σύζυγο και να ξεδιπλώσουν βήμα-βήμα τις πτυχές ενός πλούσιου σε εκπλήξεις gameplay. Εξυπνοι γρίφοι και platform gaming που γεννά έντονες συγκινήσεις πλημμυρίζουν το «It Takes Two», ενώ δεν είναι λίγες οι στιγμές που η προβληματική σχέση του ζευγαριού των πρωταγωνιστών θα αντικατοπτριστεί σε διαμάχες, ασυνεννοησία και ενίοτε διαπληκτισμούς μεταξύ των παικτών που τους χειρίζονται! Σύντομα όμως, οι δύο συμπαίκτες όπως και τα ψηφιακά τους alter ego, May και Cody, θα συνειδητοποιήσουν ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος και θα βρουν τρόπους να εντάξουν το «εγώ» τους στο καλό του «εμείς». Η ανεξάντλητη ποικιλία των προκλήσεων δεν θα σας αφήνει περιθώριο ούτε για υποψία πλήξης. Ακόμα, οι ήρωες θα χρησιμοποιήσουν από σφυριά μέχρι καρφιά και από αντικείμενα του περιβάλλοντος μέχρι τις ξεχωριστές τους ικανότητες ,για να αντεπεξέλθουν σε κινδύνους εντός και εκτός της άλλοτε φιλόξενης οικίας τους, μα πάνω από όλα θα χρειαστεί να καλλιεργήσουν τον απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ τους.

Με γραφικά που άνετα θα μπορούσαν να κλέβουν την παράσταση σε ταινία κινουμένων σχεδίων και σενάριο που θα κάνει ζευγάρια να γελάσουν αλλά και να προβληματιστούν, το «It Takes Two» είναι ακόμα ένα… αριστούργημα μικρού μήκους από τον χαρισματικό Josef Fares.


ΣΥΣΤΗΜΑ: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC  • ΔΙΑΘΕΣΗ: Bandai Namco Entertainment Hellas


  • it-takes-two-blog-image-2.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg
  • itt-codymay-16x9-2.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg
  • itt-screenshot-1920x1080-gi-shot04.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg
  • it-takes-two-blog-image-3.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg
  • itt-screenshot-1920x1080-gi-shot01b.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg
  • it-takes-two-blog-image-1.jpg.adapt_.crop16x9.818p.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια, το Gran Turismo δεν είναι απλά ένα από τα αρτιότερα τεχνικά racing games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά αποτελεί κατάθεση ψυχής των δημιουργών του, «στάζοντας» μεράκι και λατρεία για το αυτοκίνητο από κάθε του πτυχή… Στο Gran Turismo 7 τα αυτοκίνητα δεν περνάνε...