Project CARS 3
Γραφικά
Ηχος
Gameplay
Αντοχή στο χρόνο
H ταυτότητα που έχτιζε εδώ και μια πενταετία το Project CARS (όπου CARS σημαίνει Community Assisted Racing Simulator) δείχνει πιο δυσδιάκριτη από ποτέ στην… ομιχλώδη προσωπικότητα του τελευταίου εκπροσώπου της σειράς. Μπορεί το multiplayer στοιχείο να εκσυγχρονίστηκε, μπορεί οι πίστες και τα αυτοκίνητα να παραμένουν πολυάριθμα, μπορεί τα εφέ των διακυμάνσεων του καιρού να εξακολουθούν ..
Summary 3.0 φτωχό

Project CARS 3

H ταυτότητα που έχτιζε εδώ και μια πενταετία το Project CARS (όπου CARS σημαίνει Community Assisted Racing Simulator) δείχνει πιο δυσδιάκριτη από ποτέ στην… ομιχλώδη προσωπικότητα του τελευταίου εκπροσώπου της σειράς. Μπορεί το multiplayer στοιχείο να εκσυγχρονίστηκε, μπορεί οι πίστες και τα αυτοκίνητα να παραμένουν πολυάριθμα, μπορεί τα εφέ των διακυμάνσεων του καιρού να εξακολουθούν να μας γοητεύουν, η τεχνητή νοημοσύνη να βελτιώθηκε ουσιαστικά και τα γραφικά να στέκονται αξιοπρεπώς για την εποχή τους, ωστόσο όσοι λάτρεψαν τα προηγούμενα παιχνίδια του franchise, νιώθουν αυτοστιγμεί πως κάτι δεν πάει καλά. Το DNA του τίτλου έχει υποστεί μια μετατόπιση προς τα arcade racing games, κάνοντας μεν πιο προσιτό το gameplay για όσους θέλουν ένα εύκολο και απολαυστικό «ραλάκι», απογοητεύοντας δε τους πολυάριθμους οπαδούς της πιο ρεαλιστικής προγενέστερης προσέγγισης (για παράδειγμα δεν υπάρχει πλέον φθορά στα ελαστικά, ούτε ενασχόληση με τα καύσιμα, καθώς έχουν καταργηθεί τα pit stops). Η κίνηση αυτή χωράει πολλή συζήτηση, καθώς ο ανταγωνισμός στα racing games είναι αρκετά έντονος και οι ευκαιρίες για κάθε παιχνίδι να οριοθετήσει τον ρόλο του και το κοινό του δεν δίδονται απλόχερα.

Αν αντιμετωπίσουμε τον τίτλο ως το επόμενο Project CARS, αναντίρρητα δεν είναι αυτό που ήλπιζε κανείς. Αν, βέβαια, απωθήσουμε από το μυαλό μας την κληρονομιά του λογοτύπου του και το κρίνουμε ως ένα ολοκαίνουργιο racing game, πρόκειται για μια αξιοπρεπή προσπάθεια, προσπελάσιμη και από casual gamers. Από τη στιγμή, βέβαια, που στο στόχαστρό τους οι developers έβαλαν την ευχάριστη και συναρπαστική οδηγική εμπειρία, θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο… large με τα οχήματα που είναι διαθέσιμα με το «καλημέρα», καθώς θα χρειαστείτε αρκετό κόπο πίσω από το τιμόνι μέχρι να ξεκλειδώσετε το πλούσιο περιεχόμενο του Project CARS 3. Τέλος, μπορείτε να αναβαθμίσετε τόσο ουσιαστικά όσο και εμφανισιακά τα αγαπημένα σας αυτοκίνητα. Με δεδομένα τα updates που θα διορθώσουν bugs και… παιδικές ασθένειες, μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί ένα racing sim που επαναπροσδιορίζει την πορεία του ως mainstream racer. Το μόνο σίγουρο, είναι πως μόλις πάρετε στα χέρια σας το gamepad, θα απολαύσετε στιγμές γρήγορης οδήγησης… αγχολυτικού χαρακτήρα!

Σε μια απόπειρα να… στρίψει με χειρόφρενο, ο τίτλος της Slightly Mad Studios μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του, θυσιάζοντας τον ρεαλισμό, προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό.
  • xCviddZf7xr7bBdXsWgOMdj4.jpg
  • jCAS7y8h79ubHGyscfF9ER2s.jpg
  • qILphccHiMRSrpe62K8yPUyy.jpg
  • r4VzgC6jsVZvkLHRc5aNHcaI.jpg
  • fv6fu2W6ZRKHqJg4nUAJOUBS.jpg
  • bwoWvnJtT87R0dkfCMzi96fG.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια, το Gran Turismo δεν είναι απλά ένα από τα αρτιότερα τεχνικά racing games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά αποτελεί κατάθεση ψυχής των δημιουργών του, «στάζοντας» μεράκι και λατρεία για το αυτοκίνητο από κάθε του πτυχή… Στο Gran Turismo 7 τα αυτοκίνητα δεν περνάνε...