EA Sports UFC 4
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

H σειρά παιχνιδιών UFC της EA Sports αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση στον τομέα των fighting games, μιας και ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη ρεαλιστική εξομοίωση του αθλήματος, με τα ψηφιακά alter ego των πραγματικών πρωταγωνιστών να επιχειρούν να μεταφέρουν στην οθόνη μας όσο πιο πιστά γίνεται την αίσθηση του συναρπαστικού αυτού σπορ. Η πρόκληση της μεταφοράς σε ένα gamepad όλων των κινήσεων πολλαπλών πολεμικών τεχνών, από Wrestling, Muay Thai και Box μέχρι Kick Boxing και Brazilian Jiu Jitsu είναι από μόνη της ένας δυσεπίλυτος γρίφος, τον οποίο η EA Sports δείχνει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο, έκδοση με έκδοση, χρόνο με το χρόνο. Φέτος, οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει στο ..

Summary 4.8 μεγαλειώδες

EA Sports UFC 4

H σειρά παιχνιδιών UFC της EA Sports αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση στον τομέα των fighting games, μιας και ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη ρεαλιστική εξομοίωση του αθλήματος, με τα ψηφιακά alter ego των πραγματικών πρωταγωνιστών να επιχειρούν να μεταφέρουν στην οθόνη μας όσο πιο πιστά γίνεται την αίσθηση του συναρπαστικού αυτού σπορ. Η πρόκληση της μεταφοράς σε ένα gamepad όλων των κινήσεων πολλαπλών πολεμικών τεχνών, από Wrestling, Muay Thai και Box μέχρι Kick Boxing και Brazilian Jiu Jitsu είναι από μόνη της ένας δυσεπίλυτος γρίφος, τον οποίο η EA Sports δείχνει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο, έκδοση με έκδοση, χρόνο με το χρόνο. Φέτος, οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει στο σύστημα clinch-to-strike και στο παιχνίδι στο έδαφος, όταν οι λαβές έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο UFC 4 με το που «αρπάξετε» τον αντίπαλό σας, (clinch) μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι σας με φιλοσοφία χτυπημάτων αντίστοιχη με αυτή του υπόλοιπου παιχνιδιού, δίχως πολύπλοκα διαφοροποιημένους τρόπους επίθεσης και άμυνας. Η ενιαία αυτή προσέγγιση χαρίζει μια αίσθηση ρευστότητας στο gameplay προς όφελος του ρυθμού κάθε αναμέτρησης.

Ευεργετικές είναι και οι επεμβάσεις στο σύστημα των λαβών, καθώς δυο «εύπεπτα» και έξυπνα σχεδιασμένα mini games (ένα για choke και ένα για joint submissions) καταργούν τον δαιδαλώδη εφιάλτη του UFC 3. Για όσους βέβαια έχουν εξοικειωθεί με το παλιό σύστημα, υπάρχει η επιλογή να εξακολουθήσουν να το χρησιμοποιούν.

Oπως πάντα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να διαμορφώσετε και να εξελίξετε τον δικό σας μαχητή, ακολουθώντας την καριέρα του από άγνωστος ερασιτέχνης, μέχρι superstar του UFC.

Για να σπάσει η μονοτονία του… οκτάγωνου, στο παιχνίδι έχουν ενσωματωθεί και δύο νέα περιβάλλοντα, το «The Kumite» και το «The Backyard», ενώ νέο είναι και το mode των Blitz Battles, ιδανικό για όσους θέλουν μια «fast food» έκρηξη αδρεναλίνης!

Αν πάλι νιώσετε πανέτοιμος να ζυγίσετε τις δυνάμεις σας online, εκτός από τις σύντομες αναμετρήσεις με κανόνες που ορίζετε εσείς, υπάρχουν και τα διαδικτυακά παγκόσμια πρωταθλήματα (Online World Championships) για να αποδείξετε την αξία σας…

Με τις απαραίτητες βελτιώσεις που το καθιστούν ακόμα πιο προσιτό και διορθώνουν τις ατέλειες του προηγούμενου, το νέο παιχνίδι της EA Sports μάς ξεναγεί στον κόσμο των μεικτών πολεμικών τεχνών.

 

  • ESktLu7QUFdeAU66qWQz6GfY.jpg
  • Y0qizXimDvDRljG2Nipw0b6w.jpg
  • RtEAXrxfHPrlZQ9KGrApU3i6.jpg
  • NtJJC3et6OzH1EYwCcJpPbjG.jpg
  • Daz8VjVpYydg90dmp80w2qJN.jpg
logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...