EA Sports UFC 4
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

H σειρά παιχνιδιών UFC της EA Sports αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση στον τομέα των fighting games, μιας και ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη ρεαλιστική εξομοίωση του αθλήματος, με τα ψηφιακά alter ego των πραγματικών πρωταγωνιστών να επιχειρούν να μεταφέρουν στην οθόνη μας όσο πιο πιστά γίνεται την αίσθηση του συναρπαστικού αυτού σπορ. Η πρόκληση της μεταφοράς σε ένα gamepad όλων των κινήσεων πολλαπλών πολεμικών τεχνών, από Wrestling, Muay Thai και Box μέχρι Kick Boxing και Brazilian Jiu Jitsu είναι από μόνη της ένας δυσεπίλυτος γρίφος, τον οποίο η EA Sports δείχνει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο, έκδοση με έκδοση, χρόνο με το χρόνο. Φέτος, οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει στο ..

Summary 4.8 μεγαλειώδες

EA Sports UFC 4

H σειρά παιχνιδιών UFC της EA Sports αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση στον τομέα των fighting games, μιας και ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη ρεαλιστική εξομοίωση του αθλήματος, με τα ψηφιακά alter ego των πραγματικών πρωταγωνιστών να επιχειρούν να μεταφέρουν στην οθόνη μας όσο πιο πιστά γίνεται την αίσθηση του συναρπαστικού αυτού σπορ. Η πρόκληση της μεταφοράς σε ένα gamepad όλων των κινήσεων πολλαπλών πολεμικών τεχνών, από Wrestling, Muay Thai και Box μέχρι Kick Boxing και Brazilian Jiu Jitsu είναι από μόνη της ένας δυσεπίλυτος γρίφος, τον οποίο η EA Sports δείχνει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο, έκδοση με έκδοση, χρόνο με το χρόνο. Φέτος, οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει στο σύστημα clinch-to-strike και στο παιχνίδι στο έδαφος, όταν οι λαβές έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο UFC 4 με το που «αρπάξετε» τον αντίπαλό σας, (clinch) μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι σας με φιλοσοφία χτυπημάτων αντίστοιχη με αυτή του υπόλοιπου παιχνιδιού, δίχως πολύπλοκα διαφοροποιημένους τρόπους επίθεσης και άμυνας. Η ενιαία αυτή προσέγγιση χαρίζει μια αίσθηση ρευστότητας στο gameplay προς όφελος του ρυθμού κάθε αναμέτρησης.

Ευεργετικές είναι και οι επεμβάσεις στο σύστημα των λαβών, καθώς δυο «εύπεπτα» και έξυπνα σχεδιασμένα mini games (ένα για choke και ένα για joint submissions) καταργούν τον δαιδαλώδη εφιάλτη του UFC 3. Για όσους βέβαια έχουν εξοικειωθεί με το παλιό σύστημα, υπάρχει η επιλογή να εξακολουθήσουν να το χρησιμοποιούν.

Oπως πάντα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να διαμορφώσετε και να εξελίξετε τον δικό σας μαχητή, ακολουθώντας την καριέρα του από άγνωστος ερασιτέχνης, μέχρι superstar του UFC.

Για να σπάσει η μονοτονία του… οκτάγωνου, στο παιχνίδι έχουν ενσωματωθεί και δύο νέα περιβάλλοντα, το «The Kumite» και το «The Backyard», ενώ νέο είναι και το mode των Blitz Battles, ιδανικό για όσους θέλουν μια «fast food» έκρηξη αδρεναλίνης!

Αν πάλι νιώσετε πανέτοιμος να ζυγίσετε τις δυνάμεις σας online, εκτός από τις σύντομες αναμετρήσεις με κανόνες που ορίζετε εσείς, υπάρχουν και τα διαδικτυακά παγκόσμια πρωταθλήματα (Online World Championships) για να αποδείξετε την αξία σας…

Με τις απαραίτητες βελτιώσεις που το καθιστούν ακόμα πιο προσιτό και διορθώνουν τις ατέλειες του προηγούμενου, το νέο παιχνίδι της EA Sports μάς ξεναγεί στον κόσμο των μεικτών πολεμικών τεχνών.

 

  • ESktLu7QUFdeAU66qWQz6GfY.jpg
  • Y0qizXimDvDRljG2Nipw0b6w.jpg
  • RtEAXrxfHPrlZQ9KGrApU3i6.jpg
  • NtJJC3et6OzH1EYwCcJpPbjG.jpg
  • Daz8VjVpYydg90dmp80w2qJN.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

NBA 2K24

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές...