NBA 2K20
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Aκόμα και τις χρονιές που το NBA Live της EA Sports αντιπαρέθετε τις δυνάμεις του απέναντι στο ΝΒΑ 2Κ, η νίκη του δεύτερου θεωρούνταν δεδομένη. Φέτος, το basket game της Take-Two παίζει για ακόμα μια φορά με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του. Οι βελτιώσεις είναι πολυεπίπεδες, αλλά τα σημάδια… οκνηρίας έχουν αρχίσει να φαίνονται, με αρκετά στοιχεία να παραμένουν προκλητικά πανομοιότυπα με το 2K19. Επειδή όμως κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε άπληστοι αν συνεχίσουμε την γκρίνια για το κορυφαίο sport sim όλων των εποχών, ας συνεχίσουμε με τις θετικές αλλαγές του τίτλου… Την εμφάνισή του, λοιπόν, κάνει για πρώτη φορά το WNBA, με 12 ομάδες και πάνω από 140 παίκτριες να χαρίζουν ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

NBA 2K20

Aκόμα και τις χρονιές που το NBA Live της EA Sports αντιπαρέθετε τις δυνάμεις του απέναντι στο ΝΒΑ 2Κ, η νίκη του δεύτερου θεωρούνταν δεδομένη. Φέτος, το basket game της Take-Two παίζει για ακόμα μια φορά με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του. Οι βελτιώσεις είναι πολυεπίπεδες, αλλά τα σημάδια… οκνηρίας έχουν αρχίσει να φαίνονται, με αρκετά στοιχεία να παραμένουν προκλητικά πανομοιότυπα με το 2K19. Επειδή όμως κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε άπληστοι αν συνεχίσουμε την γκρίνια για το κορυφαίο sport sim όλων των εποχών, ας συνεχίσουμε με τις θετικές αλλαγές του τίτλου… Την εμφάνισή του, λοιπόν, κάνει για πρώτη φορά το WNBA, με 12 ομάδες και πάνω από 140 παίκτριες να χαρίζουν μια διαφορετική νότα, μιας και το αγωνιστικό στυλ του γυναικείου μπάσκετ αποτυπώνεται και στο gameplay με αρκετά μελετημένο τρόπο.

Ακόμα πιο ρεαλιστικό gameplay

Περνώντας στο κυρίως πιάτο, το NBA, η λογική του eSport έχει περάσει σε κάθε πτυχή του χειρισμού, μιας και οι developers προσπάθησαν να κάνουν όλες τις απαιτούμενες χειρουργικές επεμβάσεις για να εκλείψει κάθε ανισορροπία και κατάχρηση δυνατοτήτων. Το κλέψιμο και το sprint πρέπει πλέον να επιχειρούνται με μεγαλύτερη σύνεση, ενώ οι ψηλοί δίνουν πιο έντονη την αίσθηση του αργού κορμιού που διαθέτει ωστόσο σαφώς μεγαλύτερη δύναμη. Οταν ελέγχετε αποκλειστικά έναν μόνο παίκτη, όπως π.χ. στο MyCareer Mode, η κίνηση χωρίς την μπάλα παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε πλέον screen από συμπαίκτη σας ακόμα κι όταν δεν έχετε εσείς την πορτοκαλί θεά στα χέρια σας, προκειμένου να ανοίξετε διαδρόμους για να υποδεχθείτε μια καλή πάσα. Αν δεν έχετε εντρυφήσει στα συστήματα και δεν επιλέγετε εσείς το επιθυμητό play για κάθε φάση, η βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη των συμπαικτών σας θα τους οδηγήσει να κινηθούν ιδανικά στο χώρο, διαβάζοντας καλύτερα τα κενά της αντίπαλης άμυνας.

Το… επαναστατικό MyCareer

Ο χαρακτηρισμός «επαναστατικό» αφορά περισσότερο το σενάριο, καθώς ο χαρακτήρας που εσείς θα διαμορφώσετε ακούει στο όνομα Che και αντιδρά στην απόφαση του κολεγίου του να ανακαλέσει την υποτροφία ενός συμπαίκτη του έπειτα από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Τα δικαιώματα των αθλητών, το πνεύμα συναδελφικότητας και η επιβίωση στον σκληρό κόσμο όχι μόνο του NBA αλλά και της showbiz τοποθετούνται στο επίκεντρο. Η πορεία σας προς την κορυφή δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αν και τα ratings του πρωταγωνιστή σας θα διαπιστώσετε πως βελτιώνονται ελαφρώς ευκολότερα σε σχέση με το 2K19. Στις πολυάριθμες cutscenes της ιστορίας που δημιουργήθηκε από τους LeBron James και Maverick Carter συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ηθοποιοί, όπως ο Idris Elba και η Rosario Dawson, αλλά και διάσημοι αστέρες του NBA, όπως οι Scottie Pippen, Lonzo Ball, Brandon Ingram, Anthony Davis, Kyle Kuzma, James, Carter και αρκετοί άλλοι. Πριν πέσετε με τα μούτρα στο δρόμο προς την καταξίωση, θα χρειαστεί να πλάσετε τον χαρακτήρα σας στο πλήρως ανανεωμένο MyPlayer Builder. Αρκετά στερεότυπα ρόλων στο παρκέ βρίσκο-νται στη διάθεσή σας για να ξεκινήσετε το χτίσιμο των αρετών σας, αν και η ελευθερία επέμβασης στις ικανότητες και στις προοπτικές σας είναι τεράστια. Μεγάλη είναι και η ποικιλία των badges, με τη σημασία τους να έχει αναβαθμιστεί. Πρόκειται για ιδιαίτερα αμυντικά και επιθετικά χαρίσματα που προσθέτετε στο ρεπερτόριο του παίκτη σας, σχεδιάζοντας με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια το αγωνιστικό σας προφίλ. Εμπλουτισμένη είναι και η γειτονιά, η γνωστή σε όλους τους φίλους του παιχνιδιού Neighborhood. Καινούρια mini games και τοποθεσίες, περισσότερα park events και αλλαγές βάσει των εποχών του χρόνου είναι μερικές από τις αλλαγές που θα συναντήσετε.

MyGM 2.0

Ο επανασχεδιασμός του MyGM μόνο θετικές εντυπώσεις θα μπορούσε να μας αφήσει. Πάρτε το τιμόνι μιας ομάδας ως General Manager και αποφασίστε εσείς το μέλλον της. Στους νεωτερισμούς του mode το NBA 2K20 καλωσορίζει ένα καινούριο σύστημα σχέσεων μεταξύ παικτών, stuff και manager, action points που κατανέμετε στις ενέργειες που ιεραρχείτε σημαντικές, skill tree για τον χαρακτήρα σας, score και leaderboards καθώς και έμφαση στο branding και την ανεύρεση χορηγιών.

Πάμε για τζάμπολ

Για ακόμα μια χρονιά, το NBA 2K είναι μια επιβεβλημένη αγορά για κάθε φίλο του αθλήματος. Αυτό το γνωρίζει καλά και η Take-Two, οπότε περιορίζεται σε μια λογική συντηρητικής βελτίωσης, δίχως ρίσκα και επικίνδυνους πειραματισμούς. Αυτό τουλάχιστον όσον αφορά στο gameplay είναι θεμιτό, αλλά αρκετά πράγματα στον… περιβάλλοντα χώρο θα μπορούσαν να αλλάζουν, για να δικαιολογούν λίγο πιο εύκολα την κατάθεση του οβολού μας κάθε φθινόπωρο. Για παράδειγμα, όλοι μας στην από ‘δω πλευρά του Ατλαντικού θα θέλαμε να επιστρέψει η Euroleague, αλλά όπως και να ‘χει, η αγωνιστική σεζόν για το κορυφαίο sport simulator σε κονσόλες και PC μόλις ξεκίνησε!

Το μοναδικό ουσιαστικά basket game που έχει απομείνει στην αγορά πραγματοποιεί βελτιώσεις στα σημεία, εφησυχάζοντας ελαφρώς στις δάφνες της κορυφής…
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.49.15-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-5.07.15-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-5.03.58-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-5.03.16-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.59.59-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.56.12-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.50.04-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.49.54-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.49.47-μ.μ..jpg
  • Screen-shot-2019-09-05-at-4.49.29-μ.μ..jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

NBA 2K24

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές...