Resident Evil 2
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, ..

Summary 3.8 καλό

Resident Evil 2

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο!

Ο πρωτάρης αστυνομικός Leon S. Kennedy και η φοιτήτρια Claire Redfield ξεκινούν να ξετυλίγουν παράλληλα το νήμα του μυστηρίου πίσω από τον τρόμο που σκορπούν με ρυθμούς επιδημίας τα τερατόμορφα πλάσματα στη Raccoon City. Η αλήθεια για τον φρικιαστικό ιό μετάλλαξης, για το υπέρτατο όπλο βιολογικού πολέμου και για τους σκοπούς της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Umbrella δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί. Ο Leon σύντομα συναντά τη μυστηριώδη Ada Wong, η Claire τη μικρή Sherry Birkin και η πλοκή γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη. Προσθέστε στην εξίσωση και τον Brian Irons, τον αμφιλεγόμενης ηθικής διευθυντή της αστυνομίας του Raccoon City και η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα. Τα μονοπάτια των ηρώων διασταυρώνονται και οι επιλογές που θα κάνετε με τον κάθε χαρακτήρα επηρεάζουν τα γεγονότα που θα βιώσει ο συμπρωταγωνιστής του. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο playable χαρακτήρων κρατά το ενδιαφέρον και την ταχυπαλμία μονίμως σε υψηλά επίπεδα. Με την Claire θα λύσετε περισσότερους γρίφους, με τον Leon θα ζήσετε πιο έντονη δράση, αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα εύχεστε να μην είχατε κλείσει τα φώτα στο δωμάτιο!

Το remake του παιχνιδιού δεν έχει περιοριστεί μόνο σε μερικά textures υψηλής ανάλυσης και σε 3D μοντέλα με περισσότερα πολύγωνα. Κάθε πτυχή του έχει «μεταφραστεί» στην gaming πραγματικότητα του 2019, από τον ήχο μέχρι την αίσθηση του gameplay και από τον ρυθμό μέχρι κάποιες ευπρόσδεκτες σεναριακές εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί σε καμία περίπτωση μονότονη εμπειρία ακόμη και σε όσους είχαν τερματίσει το αυθεντικό παιχνίδι πίσω στο 1998.

Το 1998, το survival horror game της Capcom έβαλε τη σφραγίδα του με τρόπο τέτοιο, ώστε 21 χρόνια μετά, το remake του να παραμένει ακόμη συναρπαστικό.
  • RE2_gamescom_07.jpg
  • RE2_gamescom_05.jpg
  • RE2_Claire_Oct8_screen4.jpg
  • RE2_Announce_Screen_15.jpg
  • RE2_Announce_Screen_13.jpg
  • RE2_Announce_Screen_03.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

Αποκλειστικά για PlayStation 5 και χωρίς τα τεχνολογικά δεσμά της προηγούμενης γενιάς, το νέο Spider-Man προσθέτει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσει ένας gamer την παιχνιδομηχανή της Sony. Oχι ένας, αλλά δύο κεντρικοί ήρωες σας περιμένουν στο χορταστικό sequel του Spider-Man. Ο Peter Parker και...

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage

Έπειτα από αλλεπάλληλες κυκλοφορίες παιχνιδιών με πλήθος μηχανισμών και αχανείς ανοιχτούς κόσμους, η Ubisoft επαναφέρει το franchise στις ρίζες του, με έμφαση στο stealth και θέατρο επιχειρήσεων μία και μοναδική πόλη, τη Βαγδάτη. Bρισκόμαστε στον 9ο αιώνα μ.Χ. και παίρνουμε τον ρόλο του Basim...

NBA 2K24

NBA 2K24

Τη σειρά του Michael Jordan παίρνει φέτος ο Kobe Bryant στην «αφήγηση» καριέρας. Μέσα από παιχνίδια σταθμούς, τα γραφικά γίνονται περισσότερο next-gen και ο πυρήνας του χειρισμού εμφανίζει μικροβελτιώσεις στα σημεία. Δίχως αντίπαλο, το «NBA 2K24» παίζει… με το «ρολόι», χωρίς θεαματικές...