Resident Evil 2
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, ..

Summary 3.8 καλό

Resident Evil 2

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο!

Ο πρωτάρης αστυνομικός Leon S. Kennedy και η φοιτήτρια Claire Redfield ξεκινούν να ξετυλίγουν παράλληλα το νήμα του μυστηρίου πίσω από τον τρόμο που σκορπούν με ρυθμούς επιδημίας τα τερατόμορφα πλάσματα στη Raccoon City. Η αλήθεια για τον φρικιαστικό ιό μετάλλαξης, για το υπέρτατο όπλο βιολογικού πολέμου και για τους σκοπούς της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Umbrella δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί. Ο Leon σύντομα συναντά τη μυστηριώδη Ada Wong, η Claire τη μικρή Sherry Birkin και η πλοκή γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη. Προσθέστε στην εξίσωση και τον Brian Irons, τον αμφιλεγόμενης ηθικής διευθυντή της αστυνομίας του Raccoon City και η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα. Τα μονοπάτια των ηρώων διασταυρώνονται και οι επιλογές που θα κάνετε με τον κάθε χαρακτήρα επηρεάζουν τα γεγονότα που θα βιώσει ο συμπρωταγωνιστής του. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο playable χαρακτήρων κρατά το ενδιαφέρον και την ταχυπαλμία μονίμως σε υψηλά επίπεδα. Με την Claire θα λύσετε περισσότερους γρίφους, με τον Leon θα ζήσετε πιο έντονη δράση, αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα εύχεστε να μην είχατε κλείσει τα φώτα στο δωμάτιο!

Το remake του παιχνιδιού δεν έχει περιοριστεί μόνο σε μερικά textures υψηλής ανάλυσης και σε 3D μοντέλα με περισσότερα πολύγωνα. Κάθε πτυχή του έχει «μεταφραστεί» στην gaming πραγματικότητα του 2019, από τον ήχο μέχρι την αίσθηση του gameplay και από τον ρυθμό μέχρι κάποιες ευπρόσδεκτες σεναριακές εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί σε καμία περίπτωση μονότονη εμπειρία ακόμη και σε όσους είχαν τερματίσει το αυθεντικό παιχνίδι πίσω στο 1998.

Το 1998, το survival horror game της Capcom έβαλε τη σφραγίδα του με τρόπο τέτοιο, ώστε 21 χρόνια μετά, το remake του να παραμένει ακόμη συναρπαστικό.
  • RE2_gamescom_07.jpg
  • RE2_gamescom_05.jpg
  • RE2_Claire_Oct8_screen4.jpg
  • RE2_Announce_Screen_15.jpg
  • RE2_Announce_Screen_13.jpg
  • RE2_Announce_Screen_03.jpg
logo

Related posts

The Last of Us Part I (PS5)

The Last of Us Part I (PS5)

Οι τεχνολογικές δυνατότητες της next-gen κονσόλας της Sony αναβαθµίζουν έναν καθηλωτικό τίτλο που αφήνει, πλέον, ανεξίτηλο το σηµάδι του σε τρεις γενιές παιχνιδοµηχανών… Oσοι από εσάς έχετε απολαύσει το αριστουργηματικό «Part II» θα επισκεφθείτε με μια νέα ματιά το πρώτο μέρος της σειράς «The...

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Αν διαθέτετε µια αξιόµαχη κάρτα γραφικών, ο συγκεκριµένος τίτλος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να απολαύσετε τις δυνατότητές της. Mετά το «God of War» ήρθε η σειρά του «Marvel’s Spider-Man» να κάνει το άλμα από το σύμπαν του PlayStation στον κόσμο των PC, αξιοποιώντας στη remastered έκδοση του...

Saints Row

Saints Row

Στην προσπάθειά του να «επανασυστηθεί» στους gamers, το απολαυστικό µα επαναλαµβανόµενο «Saints Row» προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες δίχως όµως να προσφέρει κάτι εντελώς καινούργιο. H σειρά παιχνιδιών «Saints Row» ξεκίνησε το 2006 ως αντίπαλο δέος του Grand Theft Auto για να εξελιχθεί σε...