Resident Evil 2
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, ..

Summary 3.8 καλό

Resident Evil 2

Tο Resident Evil 2 συγκαταλέγεται σε ένα «κλειστό» club παιχνιδιών που επηρέασαν όσο λίγα την ιστορία του gaming. Κυκλοφόρησε το 1998 για το PlayStation και έγινε σημείο αναφοράς για την ανατριχιαστική εμπειρία κινηματογραφικού επιπέδου που προσέφερε, απευθυνόμενο σε ένα σαφώς ενήλικο κοινό. Δύο δεκαετίες αργότερα, ένα καθολικό remake του τίτλου για PS4, Xbox One και PC επιτρέπει στους νεότερους gamers να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στην αγωνία και τον τρόμο, που έκανε καρδιές να σπάσουν στα τέλη των nineties. Οσο για τους «παλαίμαχους», τα εκσυγχρονισμένα γραφικά αποτελούν ικανό λόγο για να ξαναμπείτε στη διαδικασία ενασχόλησης με το «Resident Evil 2», καθώς θα επαναφέρουν μνήμες –ή σωστότερα εφιάλτες– από το παρελθόν, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο!

Ο πρωτάρης αστυνομικός Leon S. Kennedy και η φοιτήτρια Claire Redfield ξεκινούν να ξετυλίγουν παράλληλα το νήμα του μυστηρίου πίσω από τον τρόμο που σκορπούν με ρυθμούς επιδημίας τα τερατόμορφα πλάσματα στη Raccoon City. Η αλήθεια για τον φρικιαστικό ιό μετάλλαξης, για το υπέρτατο όπλο βιολογικού πολέμου και για τους σκοπούς της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Umbrella δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί. Ο Leon σύντομα συναντά τη μυστηριώδη Ada Wong, η Claire τη μικρή Sherry Birkin και η πλοκή γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη. Προσθέστε στην εξίσωση και τον Brian Irons, τον αμφιλεγόμενης ηθικής διευθυντή της αστυνομίας του Raccoon City και η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα. Τα μονοπάτια των ηρώων διασταυρώνονται και οι επιλογές που θα κάνετε με τον κάθε χαρακτήρα επηρεάζουν τα γεγονότα που θα βιώσει ο συμπρωταγωνιστής του. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο playable χαρακτήρων κρατά το ενδιαφέρον και την ταχυπαλμία μονίμως σε υψηλά επίπεδα. Με την Claire θα λύσετε περισσότερους γρίφους, με τον Leon θα ζήσετε πιο έντονη δράση, αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα εύχεστε να μην είχατε κλείσει τα φώτα στο δωμάτιο!

Το remake του παιχνιδιού δεν έχει περιοριστεί μόνο σε μερικά textures υψηλής ανάλυσης και σε 3D μοντέλα με περισσότερα πολύγωνα. Κάθε πτυχή του έχει «μεταφραστεί» στην gaming πραγματικότητα του 2019, από τον ήχο μέχρι την αίσθηση του gameplay και από τον ρυθμό μέχρι κάποιες ευπρόσδεκτες σεναριακές εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί σε καμία περίπτωση μονότονη εμπειρία ακόμη και σε όσους είχαν τερματίσει το αυθεντικό παιχνίδι πίσω στο 1998.

Το 1998, το survival horror game της Capcom έβαλε τη σφραγίδα του με τρόπο τέτοιο, ώστε 21 χρόνια μετά, το remake του να παραμένει ακόμη συναρπαστικό.
  • RE2_gamescom_07.jpg
  • RE2_gamescom_05.jpg
  • RE2_Claire_Oct8_screen4.jpg
  • RE2_Announce_Screen_15.jpg
  • RE2_Announce_Screen_13.jpg
  • RE2_Announce_Screen_03.jpg
logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...