FIFA 19
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Μπορεί ο ύμνος του Champions League και το σεντόνι πριν τη σέντρα να κάνουν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να ανατριχιάζουν όσες φορές κι αν τα ξαναβιώνουν, ωστόσο θα αδικούσαμε το νέο δημιούργημα της EA Sports αν του προσμετρούσαμε μόνο αυτά ως θεαματική αλλαγή. Η πλήρης ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων UEFA Champions League, Europa League και Super Cup είναι μεν μια σημαντική γροθιά στο στομάχι του αιώνιου αντιπάλου, του Pro Evolution Soccer ή εν συντομία PES, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επισκιάσει τη συνολική αναβάθμιση του τίτλου, σχεδόν σε κάθε πτυχή του. Οικογενειακές ιστορίες Ξεκινάμε από το σενάριο του «The Journey: Champions», όπου για πρώτη φορά έχετε το δικαίωμα επιλογής ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

FIFA 19

Μπορεί ο ύμνος του Champions League και το σεντόνι πριν τη σέντρα να κάνουν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να ανατριχιάζουν όσες φορές κι αν τα ξαναβιώνουν, ωστόσο θα αδικούσαμε το νέο δημιούργημα της EA Sports αν του προσμετρούσαμε μόνο αυτά ως θεαματική αλλαγή. Η πλήρης ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων UEFA Champions League, Europa League και Super Cup είναι μεν μια σημαντική γροθιά στο στομάχι του αιώνιου αντιπάλου, του Pro Evolution Soccer ή εν συντομία PES, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επισκιάσει τη συνολική αναβάθμιση του τίτλου, σχεδόν σε κάθε πτυχή του.

Οικογενειακές ιστορίες

Ξεκινάμε από το σενάριο του «The Journey: Champions», όπου για πρώτη φορά έχετε το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε τρεις χαρακτήρες: του Alex Hunter, της αδελφής του Kim και του φίλου του Danny Williams. Οι πορείες των ηρώων συχνά διασταυρώνονται καθώς εξελίσσονται ταυτόχρονα και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε πρωταγωνιστή, ζώντας τα γεγονότα μιας διαφορετικού τύπου ποδοσφαιρικής καριέρας. Ο Alex Hunter, έχοντας κερδίσει πλέον την καταξίωση, εντάσσεται στο roster της Ρεάλ Μαδρίτης, ζώντας το όνειρο του Champions League. Στο δρόμο σας θα συναντήσετε αστέρες όπως οι Neymar Jr., Alex Morgan, Paulo Dybala, Kevin De Bruyne κ.α., συνειδητοποιώντας πώς είναι η καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή της ποδοσφαιρικής ελίτ. Ταυτόχρονα, ο πρώην ανταγωνιστής του και νυν φίλος του, Danny Williams, ψάχνει το δρόμο του στις ΗΠΑ ακολουθώντας τα χνάρια του Alex, ενώ η Kim καλείται να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών στο παγκόσμιο κύπελο…

Ωρα για μπάλα

Καλή η… σαπουνόπερα και η πέραν του σαρκασμού ενδιαφέρουσα πλοκή του «The Journey: Champions», αλλά ας περάσουμε στον τρόπο με τον οποίο καλείστε να κλωτσήσετε το τόπι. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο gameplay είναι σημαντικές, δίχως βέβαια να ξαναγράφουν από την αρχή την πετυχημένη συνταγή που αγαπάμε τα τελευταία χρόνια. Εμφανέστερη όλων, το «Timed Finishing» μια επιλογή τελειώματος του σουτ που είναι στη διακριτική σας ευχέρεια αν θα την αξιοποιήσετε ή όχι. Ως γνωστόν, κρατώντας πατημένο το κουμπί του σουτ γεμίζει ο αντίστοιχος μετρητής της δύναμής του. Αφήνοντάς το, ο ποδοσφαιριστής ετοιμάζετε να εξαπολύσει τον «κεραυνό» του. Στο FIFA 19 αν ξαναπατήσετε το ίδιο κουμπί ακριβώς τη στιγμή που το πόδι του θα αγγίξει την μπάλα, οι πιθανότητες να καταλήξει στα δίχτυα αυξάνονται θεαματικά. Αντίθετα, αν το timing είναι λάθος, τα περιστέρια στις κερκίδες θα έχουν μια δυσάρεστη έκπληξη (εκτός κι αν είστε υπερβολικά τυχερός). Το ρίσκο που εμπεριέχει η επιλογή της χρήσης του εν λόγω συστήματος είναι ανάλογο της ανταμοιβής και αποτελεί μια προσθήκη που σίγουρα καταλογίζεται στις βελτιώσεις. Σε αυτές πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διεκδικήσεις της μπάλας. Καθοριστικό ρόλο δεν παίζει μόνο ποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται πιο κοντά, αλλά η δύναμη και η ταχύτητα κάθε ποδοσφαιριστή, παράμετροι που συνδιαμορφώνουν τόσο τα animations της φάσης όσο και την τελική της έκβαση. Αναβαθμισμένα είναι και όλα τα animations των controls, όπου συναντάμε άλλη μια αλλαγή: πιέζοντας τον δεξιό μοχλό κατά την υποδοχή της μπάλας δίνετε εντολή στον παίκτη σας να την σηκώσει προς τη μεριά που σημαδεύετε με τον αριστερό μοχλό, γεγονός που οδηγεί σε αρκετά εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Νέα modes

Πέντε νέοι τύποι παιχνιδιού μας περιμένουν στο φετινό Kick-Off μενού του FIFA: UEFA Champions League, House Rules, Best Of Series, Home & Away και Featured Cup Finals. Κάθε ένα από τα παραπάνω τοπικά modes έχει τις δικές του ιδιομορφίες, με αποκορύφωμα το House Rules, όπου μπορείτε να θέσετε τους δικούς σας κανόνες (όπως π.χ. τα γκολ εκτός περιοχής να μετρούν διπλά, να απαγορεύονται γκολ που δεν έχουν προέλθει από… εναέριες φάσεις ή να παίζετε χωρίς διαιτητή). Να είστε προετοιμασμένοι και για 5×5 αναμετρήσεις, ενώ το Survival Mode διώχνει τυχαία έναν παίκτη σας κάθε φορά που βάζετε γκολ, κανόνας που αλλάζει εντελώς τη στρατηγική με την οποία προσεγγίζετε το παιχνίδι!

Το ροζ φύλλο του αγώνα

Το FIFA 19 δεν αφήνει περιθώρια στους κατόχους της περσινής έκδοσής του για καθυστερήσεις, τους προκαλεί όλους να το αποκτήσουν δίχως ενδοιασμούς για το αν διαφέρει αρκετά, ώστε να αξίζει τα λεφτά του. Στην πρόγευση που σας δώσαμε, οι εκτεταμένες αλλαγές επισκίασαν τη δουλειά που έχει γίνει και στα παραδοσιακά modes, όπως στο FUT (FIFA Ultimate Team), αλλά είμαστε σίγουροι πως τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσετε… ιδίοις όμμασι.

Με τα επίσημα δικαιώματα όλων των διοργανώσεων της UEFA, το καθολικά βελτιωμένο FIFA 19 είναι πιο ενημερωμένο για το ποδόσφαιρο κι από τις αγαπημένες σας αθλητικές εκπομπές!

 

  • Hunter_Real_Madrid.jpg
  • FIFA19_ALLIANZARENA_BAYERN_GEN4_HIRES_WM.jpg
  • FIFA19_RONALDO_WALKOUT_GEN4_HIRES_WM.jpg
logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...