The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Γραφικά 3
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Πώς απαντά η Nintendo στην πρόκληση της κυκλοφορίας του επόμενου Zelda, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, το «Breath of the Wild»; Απλά παρουσιάζοντάς μας ένα ακόμα καλύτερο! Xωρίς κονσόλα επόμενης γενιάς, δίχως ray-tracing, 4Κ γραφικά ή 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η Nintendo για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως ένα συναρπαστικό παιχνίδι γίνεται αξέχαστο, χάρη στους καινοτόμους μηχανισμούς του, στο πλούσιο gameplay και στην καθηλωτική ατμόσφαιρά του. Το αποκλειστικό για Nintendo Switch «Tears of the Kingdom» παραλαμβάνει τα σκήπτρα από το «Breath of the Wild» ως ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στη βιομηχανία του gaming, επεκτείνοντας περαιτέρω τον ανοιχτό κόσμο του και το ήδη ..

Summary 4.3 μεγαλειώδες

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Πώς απαντά η Nintendo στην πρόκληση της κυκλοφορίας του επόμενου Zelda, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, το «Breath of the Wild»; Απλά παρουσιάζοντάς μας ένα ακόμα καλύτερο!

The Legend of Zelda: Tears of the KingdomXωρίς κονσόλα επόμενης γενιάς, δίχως ray-tracing, 4Κ γραφικά ή 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η Nintendo για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως ένα συναρπαστικό παιχνίδι γίνεται αξέχαστο, χάρη στους καινοτόμους μηχανισμούς του, στο πλούσιο gameplay και στην καθηλωτική ατμόσφαιρά του. Το αποκλειστικό για Nintendo Switch «Tears of the Kingdom» παραλαμβάνει τα σκήπτρα από το «Breath of the Wild» ως ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στη βιομηχανία του gaming, επεκτείνοντας περαιτέρω τον ανοιχτό κόσμο του και το ήδη πρωτοποριακό του gameplay. Ο πρωταγωνιστής παραμένει, φυσικά, ο Link, ο οποίος αναζητά… μονίμως την πριγκίπισσα Zelda, προσπαθώντας να αποτρέψουν παρέα την καταστροφή του βασιλείου του Hyrule. Το σενάριο, βέβαια, δεν είναι αυτό που θα σας κρατήσει τριψήφιο αριθμό ωρών κολλημένους στον μαγικό κόσμο του νέου παιχνιδιού της Nintendo. Ο τρόπος με τον οποίο οι δημιουργοί του «Tears of the Kingdom» προσεγγίζουν την έννοια του ανοιχτού κόσμου είναι πραγματικά αξεπέραστος. Ο χάρτης έχει αλλάξει θεαματικά, καθώς έπειτα από ένα μυστηριώδες φαινόμενο πολλές περιοχές του Hyrule υψώθηκαν ως αιωρούμενα νησιά στον ουρανό κι άλλες κατακρημνίστηκαν στα έγκατα της γης. Το γεγονός αυτό χαρίζει μια νέα διάσταση στις περιπέτειές σας, προσθέτοντας έναν συναρπαστικό… κάθετο άξονα εξερεύνησης.

Δράση… εξ ουρανού

Το ταξίδι του Link ξεκινά από μια απομονωμένη νησίδα που ίπταται στα σύννεφα, ιδανική αφετηρία για μια πρώτη εξοικείωση με τους βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού. Σύντομα, αφού ολοκληρώσετε τα πρώτα σας βήματα σε αυτή την περιοχή (εν είδει ενός πιο… οργανικά αφομοιωμένου tutorial) θα ανοίξετε τα φτερά σας στον αχανή υπόλοιπο χάρτη. Οι προορισμοί είναι ανεξάντλητοι και τα κρυμμένα μυστικά που είναι διάσπαρτα σε όλο το παιχνίδι, μπορούν να σας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον κυριολεκτικά για… χρόνια! Η έμφαση στην τρίτη διάσταση αναγκαστικά ξεκλειδώνει νέους τρόπους ταξιδιού που υπερβαίνουν την τετριμμένη πλοήγηση σε έναν 2D χάρτη.

Link… o μάστορας!

Σταδιακά θα εκμεταλλευθείτε μια σειρά από μοναδικές ικανότητες, όπως την αναστροφή του χρόνου για κάποιο μεμονωμένο αντικείμενο ή τη χρήση της τεχνικής Fuse, η οποία επιτρέπει τον συνδυασμό όπλων με κάθε λογής αντικείμενα, μεταβάλλοντας έτσι τις ιδιότητές τους. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε έναν βράχο σε ένα σπαθί, δημιουργώντας ένα τεράστιο ρόπαλο, έτοιμο να γκρεμίσει ολόκληρο τοίχο μπροστά σας. Αντίστοιχα, μπορείτε μέσω του συστήματος Ultra Hand, να δημιουργήσετε ολόκληρες κατασκευές δικής σας επινόησης, ακόμα και οχήματα που θα σας δώσουν πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές ή θα λύσουν γρίφους, με γνώμονα την αστείρευτή σας εφευρετικότητα. Με την προσθήκη για παράδειγμα μιας τουρμπίνας πάνω σε μια σχεδία, έχετε ένα αυτοσχέδιο hovercraft! Η λέξη «εφευρετικότητα», άλλωστε, πρέπει να κυριαρχούσε αδιάκοπα στο μυαλό των δημιουργών του παιχνιδιού, μιας και αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της φιλοσοφίας ολόκληρου του τίτλου.

Μόλις κάνετε κτήμα σας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα physics στο gameplay, συντροφιά με κάποιους βασικούς κανόνες, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε εμπόδιο με έναν αποκλειστικά δικό σας τρόπο, κατασκευάζοντας ό,τι περάσει από το μυαλό σας. Μέσα σε αυτό το ατελείωτο sandbox δημιουργικότητας, κάθε στιγμή δράσης «πασπαλίζεται» με… καρυκεύματα που δημιουργεί η φαντασία σας. Έτσι, ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης δεν περιορίζεται μόνο σε νέες περιοχές, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα των δυνατοτήτων του gameplay, το οποίο είναι γεμάτο εκπλήξεις που δεν θα θέλαμε να σας χαλάσουμε.

Ο ορισμός της λέξης «παιχνίδι»

Όπως προαναφέραμε, το «Tears of the Kingdom» δεν επιστρατεύει εντυπωσιακές τεχνολογίες γραφικών για να κλέψει τις καρδιές μας, αποτελεί, άλλωστε, πιθανότατα την τελευταία μεγάλη κυκλοφορία για τη «γερασμένη», πλέον, παιχνιδομηχανή της Nintendo. Ακόμα και σε docked mode, το Switch πασχίζει για να κρατήσει τα 30fps σε ανάλυση 1080p, ειδικά σε σκηνές έντονης δράσης. Παρόλα αυτά, το νέο «The Legend of Zelda» καταφέρνει αυτό που άλλα, τεχνολογικά προηγμένα game δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν: απλώνει έναν αχανή, ολοζώντανο κόσμο μπροστά μας, όπου κάθε λεπτό που του αφιερώνουμε μας ανταμείβει με ξεχωριστές συγκινήσεις, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα κάθε μας περιήγησης. Μέσα από ένα πλήθος γοητευτικών μηχανισμών και συστημάτων, ο ιδανικός πρεσβευτής της φιλοσοφίας του Nintendo Switch διατυμπανίζει πως κορυφαίο παιχνίδι δεν είναι μια συλλογή από σωστά φωτισμένα pixel, αλλά μια αξεπέραστη εμπειρία που θα κατοικοεδρεύει για πάντα στις gaming αναμνήσεις μας. Το «Tears of the Kingdom» ομολογουμένως απλά κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να ανεβάσει την πολυβραβευμένη συνταγή του «Breath of the Wild» στα σύννεφα!

  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_34.jpg
  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_27.jpg
  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_33.jpg
  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_19.jpg
  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_31.jpg
  • NSwitch_TheLegendOfZeldaTearsOfTheKingdom_37.jpg
logo

Related posts

Rise of the Ronin

Rise of the Ronin

Μπορεί οι Ronin να ήταν οι περιπλανώμενοι Σαμουράι χωρίς άρχοντα, μα τα επιτυχημένα παιχνίδια δείχνουν να μην… περιπλανιούνται μακριά από την παιχνιδομηχανή της Sony, καθώς ακόμα ένας εντυπωσιακός αποκλειστικός τίτλος προστίθεται στο «οπλοστάσιο» του PS5. H Team Ninja, το στούντιο που στο...

Skull and Bones

Skull and Bones

Ο ινδικός ωκεανός του 17ου αιώνα σάς δίνει την ευκαιρία να ανελιχθείτε στις τάξεις της πειρατείας και από ρακένδυτος ναυαγός να μετατραπείτε σε χιλιοτραγουδισμένο ζωντανό θρύλο. Πυξίδα σας το νέο RPG της Ubisoft, που έπειτα από 7 χρόνια αναμονής έγινε πραγματικότητα. Eνας «ταλαιπωρημένος»...

Tekken 8

Tekken 8

Ένα από τα καλύτερα fighting games στην ιστορία του χώρου μάς παρουσίασε πρόσφατα η Bandai Namco, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τη συναρπαστική εμπειρία του εν λόγω franchise. Aν ψάχναμε μία και μοναδική λέξη, για να χαρακτηρίσουμε το Tekken 8, αυτή θα ήταν «πολυεπίπεδο». Το νέο 3D fighting game της...