Gotham Knights
Γραφικά 4
Ηχος 3
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Eνα ακόµα πιο σκοτεινό Gotham χωρίς τον Batman µα µε τέσσερις επίδοξους αντικαταστάτες του µας παρουσιάζει η νέα περιπέτεια της Warner Bros. Ο Batman είναι νεκρός και αυτό παραδόξως δεν είναι spoiler, μιας και έτσι ξεκινάει το ταξίδι του ο διάδοχος της σειράς παιχνιδιών «Batman: Arkham». Βαριά η σκιά του διάσημου υπερήρωα και δυσαναπλήρωτο το κενό του, οπότε το άγχος της επόμενης μέρας μοιάζει να έχει καταβάλει όχι μόνο τους διαδόχους του στη μητρόπολη του Gotham, αλλά και τους δημιουργούς του παιχνιδιού! To «Gotham Knights» επιχειρεί να βρει τα πατήματά του και ακολουθεί βίους παράλληλους με τους τέσσερις πρωταγωνιστές του, καθώς θέλει να διατηρήσει ζωντανή την κληρονομιά που παρέλαβε και ..

Summary 3.5 καλό

Gotham Knights

Eνα ακόµα πιο σκοτεινό Gotham χωρίς τον Batman µα µε τέσσερις επίδοξους αντικαταστάτες του µας παρουσιάζει η νέα περιπέτεια της Warner Bros.

Ο Batman είναι νεκρός και αυτό παραδόξως δεν είναι spoiler, μιας και έτσι ξεκινάει το ταξίδι του ο διάδοχος της σειράς παιχνιδιών «Batman: Arkham». Βαριά η σκιά του διάσημου υπερήρωα και δυσαναπλήρωτο το κενό του, οπότε το άγχος της επόμενης μέρας μοιάζει να έχει καταβάλει όχι μόνο τους διαδόχους του στη μητρόπολη του Gotham, αλλά και τους δημιουργούς του παιχνιδιού! To «Gotham Knights» επιχειρεί να βρει τα πατήματά του και ακολουθεί βίους παράλληλους με τους τέσσερις πρωταγωνιστές του, καθώς θέλει να διατηρήσει ζωντανή την κληρονομιά που παρέλαβε και ταυτόχρονα να πειραματιστεί με νέα στοιχεία, στερούμενο, όμως, την αυτοπεποίθηση του «Σκοτεινού Ιππότη».

Οι νέοι «σταρ» του σύμπαντος της DC, οι Batgirl, Nightwing, Red Hood και Robin, οργανώνουν τη νέα βάση των επιχειρήσεών τους με στόχο να επαναφέρουν την τάξη σε μια πόλη που βρίσκεται σε πλήρη αναρχία. Στον δρόμο τους θα βρεθούν γνώριμοι «σταρ» του εγκλήματος, όπως οι Harley Quinn, Penguin, Mr. Freeze και Clayface, παρέα με τη μυστηριώδη κάστα των «Court of Owls».

Οι συνειρμοί αναζήτησης ομοιοτήτων και διαφορών με το «Marvel’s Avengers» της Crystal Dynamics και της Square Enix έρχονται αναπόφευκτα, μα ευτυχώς στην περίπτωση του «Gotham Knights» οι δημιουργοί του δεν έχουν παρασυρθεί από τη μόδα των live games. Υπάρχει ένα αρκετά μεστό σενάριο με πλήθος από side quests που θα χαροποιήσει τους φίλους των «παραδοσιακών» single-player παιχνιδιών. Μπορεί η αφηγηματικότητα, οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία να μη διεκδικούν… Οσκαρ, ωστόσο είναι ευχάριστο το γεγονός πως ο τίτλος δεν πέφτει στην παγίδα ενός online multiplayer παιχνιδιού απογυμνωμένου από ένα ενδιαφέρον story mode. Το multiplayer υπάρχει ως επιλογή (αρχικά για 2 άτομα co-op και στη συνέχεια για mode τετράδας), αλλά μέχρι εκεί.

∆ιακριτοί χαρακτήρες µα µε… επαναλαµβανόµενες συνήθειες

Η εναλλαγή μεταξύ των τεσσάρων ηρώων είναι αρκετά εύκολη, ενθαρρύνεται από το παιχνίδι καθώς το levelling είναι κοινό μεταξύ των ηρώων και πραγματοποιείται εφόσον έχετε επιστρέψει στο καταφύγιό σας. Ολοι οι ήρωες έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρόνο, είτε θυμίζοντας… Spider-Man είτε οδηγώντας μια θηριώδη μηχανή. Υπάρχει και fast travel σύστημα, το οποίο όμως ξεκλειδώνεται με μια διαδικασία που παραπέμπει περισσότερο σε αγγαρεία παρά σε quest. H αίσθηση του επαναλαμβανόμενου και του πληκτικού, άλλωστε, δεν απουσιάζει παντελώς από το παιχνίδι, δυστυχώς. Η δίψα των δημιουργών να γεμίσουν με side-quests και με αλλεπάλληλες προκλήσεις τον ανοιχτό κόσμο του «Gotham Knights» ορισμένες φορές προκαλεί ένα αίσθημα… deja-vu. Στον αντίποδα, οι γρίφοι που τοποθετούν τον παίκτη σε ρόλο ντέτεκτιβ έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τα διαφορετικά skill trees και στιλ μάχης κάθε χαρακτήρα προσθέτουν πόντους στο gameplay και τόσο η παραμετροποίηση των όπλων και των στολών τους όσο και η συχνή εναλλαγή τους με παράλληλη εξερεύνηση κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών για τον καθένα αποζημιώνουν τον gamer.

Τέλος, το πάντα σκοτεινό Gotham έχει αποδοθεί εκπληκτικά και η περιήγηση στους δρόμους του (ή και πάνω από αυτούς!) είναι πραγματική απόλαυση, αναπληρώνοντας τη δυσαρέσκεια που προκύπτει από το «ταβάνι» των 30fps και από κάποια μικρά bugs που αντιμετωπίσαμε στην πορεία μας.

  • Gotham-Knights_20221014222414_1.jpg
  • Gotham-Knights_20221015122553_1.jpg
  • Gotham-Knights_20221015121415_1.jpg
  • gotham-knights-screenshot-03-en-6oct-22.jpg
  • gotham-knights-screenshot-14-en-6oct-22_003.jpg
logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...