Saints Row
Γραφικά 3
Ηχος 5
Gameplay 3
Αντοχή στο χρόνο 3

Στην προσπάθειά του να «επανασυστηθεί» στους gamers, το απολαυστικό µα επαναλαµβανόµενο «Saints Row» προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες δίχως όµως να προσφέρει κάτι εντελώς καινούργιο. H σειρά παιχνιδιών «Saints Row» ξεκίνησε το 2006 ως αντίπαλο δέος του Grand Theft Auto για να εξελιχθεί σε παρωδία του με… σουρεαλιστικές πινελιές στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τον δικό του εκκεντρικό χαρακτήρα. Η έμφαση στην πλήρη ελευθερία παραμετροποίησης του κεντρικού χαρακτήρα (και όχι μόνο) παραμένει δομικό συστατικό και του επιχειρούμενου reboot του franchise, το οποίο απαλλαγμένο από κάθε διάθεση αρίθμησης αυτοαποκαλείται σκέτο «Saints Row». Η εμπειρία σε PlayStation 5, όπου και το δοκιμάσαμε ήταν αρκετά ευχάριστη, ειδικά για κάποιον που λατρεύει τα ..

Summary 3.5 καλό

Saints Row

Στην προσπάθειά του να «επανασυστηθεί» στους gamers, το απολαυστικό µα επαναλαµβανόµενο «Saints Row» προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες δίχως όµως να προσφέρει κάτι εντελώς καινούργιο.

H σειρά παιχνιδιών «Saints Row» ξεκίνησε το 2006 ως αντίπαλο δέος του Grand Theft Auto για να εξελιχθεί σε παρωδία του με… σουρεαλιστικές πινελιές στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τον δικό του εκκεντρικό χαρακτήρα. Η έμφαση στην πλήρη ελευθερία παραμετροποίησης του κεντρικού χαρακτήρα (και όχι μόνο) παραμένει δομικό συστατικό και του επιχειρούμενου reboot του franchise, το οποίο απαλλαγμένο από κάθε διάθεση αρίθμησης αυτοαποκαλείται σκέτο «Saints Row». Η εμπειρία σε PlayStation 5, όπου και το δοκιμάσαμε ήταν αρκετά ευχάριστη, ειδικά για κάποιον που λατρεύει τα 3rd person shooters ανοιχτού κόσμου. Οι υπερβολές των προηγούμενων κυκλοφοριών με εξωγήινους και δαιμόνια έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς το νέο «Saints Row» μπορεί να μην απαρνείται το χιούμορ, μα σίγουρα δεν θέλει να εξελιχθεί σε κωμωδία.

Το σενάριο τοποθετείται στο Santo Ileso, μια φανταστική πόλη στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί το υπόβαθρο για ένα sandbox γεμάτο ιδιαίτερες αποστολές και παράπλευρες δραστηριότητες. Ο ήρωας (Boss), παρέα με τρεις εξίσου ιδιόρρυθμους συγκατοίκους (Neenah, Kevin & Eli), αποφασίζει να ιδρύσει το δικό του συνδικάτο εγκλήματος, έπειτα από μια σειρά… ατυχών γεγονότων. Η μοίρα φέρνει την παρέα αντιμέτωπη με τις συμμορίες των «Los Panteros» και των «The Idols», καθώς και με τον ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό «Marshall». Η… νεοφυής σας παράνομη επιχείρηση θα κληθεί να εξελιχθεί σε μια αυτοκρατορία εγκλήματος και το μονοπάτι είναι στρωμένο με ακραίες καταστάσεις και θρασύτατες επιλογές! Στο πλευρό σας στην κατάληψη της πόλης βρίσκεται ένας διαθέσιμος στόλος οχημάτων, από αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αεροπλάνα και ελικόπτερα μέχρι VTOL, hoverbikes, hoverboards, go-karts ή ακόμα και το wingsuit σας. Εφάμιλλη ποικιλία θα συναντήσετε και στα όπλα, συμβατικά και πιο… εξωτικά, πάντα με δυνατότητα εκτεταμένης παραμετροποίησης. Αν η παραπάνω συνταγή σάς ακούγεται απολαυστική μα γνώριμη, είναι επειδή ακριβώς αυτό το συναίσθημα θα σας προκύψει έπειτα από λίγες ώρες παιχνιδιού. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον, αλλά οι επαναλαμβανόμενες παράπλευρες αποστολές και η συμβατική open-world προσέγγιση δίχως κάποιον επαναστατικά νέο μηχανισμό δεν μπορούν εύκολα να αποτελέσουν αντίδοτο στην πλήξη. Τα γραφικά και ο ήχος είναι εκσυγχρονισμένα μα δεν έχουν αυτό το next-gen εφέ που θα περίμενε κανείς από μια PS5 έκδοση. Το soundtrack, ωστόσο, αποτελεί από μόνο του αιτία αγοράς του τίτλου. Θα πειστείτε βάζοντας τέρμα το «Sound of da Police» στην πρώτη σας καταδίωξη!

  • saints-row-screenshot-05.jpg
  • saints-row-screenshot-04-en.jpg
  • saints-row-screenshot-02.jpg
  • saints-row-screenshot-01.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...