Sniper Elite 5
Γραφικά 4
Ηχος 3
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Στη Γαλλία διαδραματίζεται το πέμπτο μέρος του δημοφιλους sniping shooter, επιτρέποντάς σας να αντισταθείτε στα τελευταία σχέδια των Ναζί, σε single player ή co-op mode. Bρισκόμαστε στο 1944 όπου ο επίλεκτος ελεύθερος σκοπευτής των US Rangers, Karl Fairburne, ενώνει τις δυνάμεις του με τη γαλλική αντίσταση. Κοινός τους στόχος είναι να εμποδιστεί ένα μυστικό σχέδιο των Ναζί, η επιχείρηση Kraken. Αρκετές πραγματικές τοποθεσίες έχουν δανείσει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στα θέατρα των επιχειρήσεων του παιχνιδιού, μέσω τεχνικών φωτογραμμετρίας. Κάθε αποστολή πραγματοποιείται σε χάρτες που ενθαρρύνουν τη δημιουργική προσέγγιση των εκάστοτε στόχων, με ziplines, σκαρφάλωμα σε κτήρια και… τσουλήθρα σε πλαγιές να είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που ..

Summary 3.5 καλό

Sniper Elite 5

Στη Γαλλία διαδραματίζεται το πέμπτο μέρος του δημοφιλους sniping shooter, επιτρέποντάς σας να αντισταθείτε στα τελευταία σχέδια των Ναζί, σε single player ή co-op mode.

Bρισκόμαστε στο 1944 όπου ο επίλεκτος ελεύθερος σκοπευτής των US Rangers, Karl Fairburne, ενώνει τις δυνάμεις του με τη γαλλική αντίσταση. Κοινός τους στόχος είναι να εμποδιστεί ένα μυστικό σχέδιο των Ναζί, η επιχείρηση Kraken. Αρκετές πραγματικές τοποθεσίες έχουν δανείσει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στα θέατρα των επιχειρήσεων του παιχνιδιού, μέσω τεχνικών φωτογραμμετρίας. Κάθε αποστολή πραγματοποιείται σε χάρτες που ενθαρρύνουν τη δημιουργική προσέγγιση των εκάστοτε στόχων, με ziplines, σκαρφάλωμα σε κτήρια και… τσουλήθρα σε πλαγιές να είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που θα αξιοποιήσετε για να αιφνιδιάσετε τους εχθρούς σας. Οπως κάθε sniper που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εσείς καλείστε να βρείτε το ιδανικό σημείο για την τέλεια βολή, διατηρώντας διόδους διαφυγής μετά από κάθε χτύπημα. Μόλις πατήσετε τη σκανδάλη και πριν επιφέρετε το καθοριστικό πλήγμα στον αντίπαλό σας ενεργοποιείται η περίφημη «X-ray kill cam», σήμα κατατεθέν των τίτλων της σειράς Sniper Elite. Η κάμερα αυτή ακολουθεί το βλήμα από τη στιγμή που θα εγκαταλείψει το όπλο σας μέχρι τη στιγμή που θα διαπεράσει το κορμί του άτυχου στόχου σας. Η οπτική μάλιστα παραπέμπει σε ακτινογραφία, καθώς παρέχεται πλήρης, ρεαλιστική και αρκετά ανατριχιαστική ενίοτε εποπτεία του χτυπήματος και των συνεπειών του στα ζωτικά όργανα και τα κόκαλα του αντιπάλου. Στο Sniper Elite 5 η kill cam μπορεί να ενεργοποιηθεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια του sniping αλλά και κατά τη χρήση πιστολιών και SMG, ακολουθώντας διαδοχικά πολλαπλές σφαίρες.

Σε ένα παιχνίδι με θέμα τους ελεύθερους σκοπευτές δεν θα μπορούσε να μην δοθεί η δέουσα προσοχή στη ρεαλιστική συμπεριφορά κάθε τουφεκιού και βλήματος, με παράγοντες όπως η βαρύτητα, ο άνεμος αλλά και ο συγχρονισμός της πίεσης της σκανδάλης με τους καρδιακούς παλμούς του ήρωα να διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσετε πάγκους εργασίας όπου μπορείτε να παραμετροποιήσετε και να αναβαθμίσετε τα όπλα σας αλλάζοντας διόπτρες, κάννες, γεμιστήρες κ.ά. Το stealth στοιχείο δεν λείπει από τον τίτλο με τον ήχο να αποτελεί πρωταγωνιστή, δίχως να καθιστά απαγορευτικές τις εκρήξεις δράσης κάθε φορά που καταφεύγετε σε ένα πιο… ενστικτώδες άδειασμα των γεμιστήρων σας.

Επίσης, βάρος έχει δοθεί και στο multiplayer συστατικό του παιχνιδιού. Μπορείτε να παίξετε σε co-op την καμπάνια ή να εισβάλετε στην καμπάνια κάποιου άλλου παίκτη, παίρνοντας αναγκαστικά τον ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή των δυνάμεων του Αξονα. Στον αντίποδα, αν κάποιος εισβάλει στον δικό σας κόσμο, μπορείτε ως Karl να καλέσετε online ενισχύσεις, ώστε ένας δεύτερος σκοπευτής των συμμαχικών δυνάμεων να συμπαραταχθεί στο πλευρό σας. Φυσικά, υπάρχει και το ανεξάρτητο multiplayer mode, με έως 16 παίκτες να ρίχνονται ταυτόχρονα στη μάχη χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες τεσσάρων παικτών η καθεμιά, για αναμετρήσεις γεμάτες ένταση και ανατροπές!

  • feature-2-invasion-mode-optimized.jpg
  • SE5_Screenshots_WIP_Reveal_20_Scope_optimised.jpg
  • SE5_Screenshots_WIP_Reveal_10_Descent_optimised.jpg
  • SE5_Carousel_Guard.jpg
  • SE5_Carousel_Guernsey.jpg
  • SE5_Screenshots_WIP_Reveal_11_Surrounded_optimised.jpg

 

logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...