Ghostwire: Tokyo
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 3
Αντοχή στο χρόνο 4

Τα εντυπωσιακά γραφικά που επιδεικνύουν με μαεστρία τις δυνατότητες του PlayStation 5 δυστυχώς δεν συνοδεύονται από ένα εξίσου καθηλωτικό παιχνίδι, μιας και ο τίτλος της Bethesda βαδίζει σε αναμενόμενα μονοπάτια. Tο δημιούργημα της Tango Gameworks κυκλοφορεί από την Bethesda για PlayStation 5 και PC, μιας και επιχειρεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι GPU τελευταίας γενιάς στον τομέα των γραφικών. Αναμφίβολα, το νέο action-adventure προοπτικής πρώτου προσώπου κατορθώνει να εντυπωσιάσει με τα γραφικά του και τους πλέον επιφυλακτικούς καταθέτοντας μια εφιαλτική εκδοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Αλλόκοτα πλάσματα και σκοτεινές δυνάμεις έχουν κυριεύσει το ερημωμένο Τόκιο, καθώς η πλειονότητα του πληθυσμού του έχει εξαφανιστεί. Ο τρόπος με τον οποίο αποδιδεται ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

Ghostwire: Tokyo

Τα εντυπωσιακά γραφικά που επιδεικνύουν με μαεστρία τις δυνατότητες του PlayStation 5 δυστυχώς δεν συνοδεύονται από ένα εξίσου καθηλωτικό παιχνίδι, μιας και ο τίτλος της Bethesda βαδίζει σε αναμενόμενα μονοπάτια.

Tο δημιούργημα της Tango Gameworks κυκλοφορεί από την Bethesda για PlayStation 5 και PC, μιας και επιχειρεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι GPU τελευταίας γενιάς στον τομέα των γραφικών. Αναμφίβολα, το νέο action-adventure προοπτικής πρώτου προσώπου κατορθώνει να εντυπωσιάσει με τα γραφικά του και τους πλέον επιφυλακτικούς καταθέτοντας μια εφιαλτική εκδοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Αλλόκοτα πλάσματα και σκοτεινές δυνάμεις έχουν κυριεύσει το ερημωμένο Τόκιο, καθώς η πλειονότητα του πληθυσμού του έχει εξαφανιστεί. Ο τρόπος με τον οποίο αποδιδεται η πόλη είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Το φως από τις πολυάριθμες φωτεινές επιγραφές των κτηρίων αντανακλάται πειστικά στη βρεγμένη άσφαλτο και στις μεταλλικές επιφάνειες των οχημάτων. Το Τόκιο φαντάζει πρωτόγνωρα αληθοφανές και ζωντανό, αν και κυριευμένο από νεκρούς! Το Ghostwire Tokyo αποτελεί ίσως τον καλύτερο πρεσβευτή της αξιοποίησης των τεχνικών ray tracing νέας γενιάς στο PlayStation 5. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της νέας κονσόλας της Sony, όμως, δεν περιορίζεται σε αυτό που θα απολαύσουν τα έκπληκτα μάτια σας. Η τεχνολογία 3D ήχου και η απτική ανάδραση του χειριστηρίου αναλαμβάνει να βυθίσει στο ζοφερό κλίμα του παιχνιδιού και τις υπόλοιπες αισθήσεις σας.

Σε κλίμα… αναστάσιμο

Ο νεαρός Akito, πρώην… νεκρός ενός τροχαίου δυστυχήματος, ανασταίνεται χάρη σε ένα μυστηριώδες πνεύμα, το οποίο βρίσκει καταφύγιο στο σώμα του. Οι ατζέντες του ήρωα με το μεταφυσικό «παράσιτο» που φιλοξενεί διαφέρουν, μα αναπόφευκτα οι δύο συμπρωταγωνιστές θα συνεργαστούν. Μοναδική έγνοια του Akito είναι η αδερφή του. Εκείνη νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο της πόλης ενώ το πνεύμα KK έχει βάλει στο στόχαστρο τον παρανοϊκό υπεύθυνο της τρομακτικής κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους. Ο ήρωας εξοπλίζεται με τις μεταφυσικές δυνάμεις του KK και σταδιακά αναπτύσσει ένα ισχυρό οπλοστάσιο, κατάλληλο για εντυπωσιακές επιθέσεις, που μετουσιώνονται σε σκηνές μοναδικής ομορφιάς. Ο σχεδιασμός των αντιπάλων σας είναι… διεστραμμένα πρωτότυπος, καθώς κάθε Yokai, κάθε πνεύμα που διψά για εκδίκηση, παίρνει ανατριχιαστικές μορφές.

Gameplay… εκ του ασφαλούς

Οσο κι αν μας ενθουσίασαν τα εξαιρετικά γραφικά και η εμπνευσμένη μεταφορά στοιχείων της ιαπωνικής κουλτούρας και μυθολογίας στο σενάριο του παιχνιδιού, το gameplay παραμένει μονοδιάστατο και ενίοτε πληκτικό. Τα αναιμικά side-quest, δυστυχώς, δεν συμβαδίζουν με τη συνολική ατμόσφαιρα του τίτλου, η οποία αποδίδει με μαεστρικό τρόπο το στοιχειωμένο Τόκιο. Οι επιθέσεις σας συνοδεύονται από εντυπωσιακά οπτικά εφέ, τα οποία όμως δεν αρκούν για να κρατήσουν το ενδιαφέρον στα ύψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν πάλι δεν έχετε απαιτήσεις επιπέδου «τίτλος της χρονιάς» από το gameplay, το Ghostwire: Tokyo θα σας χαρίσει ένα ευχάριστα… ανατριχιαστικό ταξίδι σε μια απόκοσμη εκδοχή της ιαπωνικής μητρόπολης.

  • Ghostwire_-Tokyo_20220321221234.jpg
  • ghostwire-tokyo-screenshot-01-en-28sep21.jpg
  • ghostwire-tokyo-screen-02-ps5-en-08jun20.jpg
  • Ghostwire_-Tokyo_20220321220712.jpg
  • Ghostwire_-Tokyo_20220321221243.jpg
  • Ghostwire_-Tokyo_20220321221327.jpg
  • ghostwire-tokyo-screen-01-ps5-en-08jun20.jpg
  • ghostwire-tokyo-screenshot-02-en1oct21.jpg
  • Ghostwire_-Tokyo_20220321220706.jpg
logo

Related posts

God of War Ragnarök: Ο κόσμος του ζωντανεύει στα Public, στο κέντρο της Αθήνας!

God of War Ragnarök: Ο κόσμος του ζωντανεύει στα Public, στο κέντρο της Αθήνας!

Η μεγαλύτερη εμπειρία gaming σε περιμένει στο κατάστημα Public Συντάγματος, με έμπνευση από το πολυαναμενόμενο video game του 2022, το God of War Ragnarök! Διψάς για αδρεναλίνη, σκοτεινούς τόπους και επικές μάχες με θεούς και παντοδύναμα τέρατα; Ετοιμάσου να μεταφερθείς σε επικίνδυνα...

The Last of Us Part I (PS5)

The Last of Us Part I (PS5)

Οι τεχνολογικές δυνατότητες της next-gen κονσόλας της Sony αναβαθµίζουν έναν καθηλωτικό τίτλο που αφήνει, πλέον, ανεξίτηλο το σηµάδι του σε τρεις γενιές παιχνιδοµηχανών… Oσοι από εσάς έχετε απολαύσει το αριστουργηματικό «Part II» θα επισκεφθείτε με μια νέα ματιά το πρώτο μέρος της σειράς «The...

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Αν διαθέτετε µια αξιόµαχη κάρτα γραφικών, ο συγκεκριµένος τίτλος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να απολαύσετε τις δυνατότητές της. Mετά το «God of War» ήρθε η σειρά του «Marvel’s Spider-Man» να κάνει το άλμα από το σύμπαν του PlayStation στον κόσμο των PC, αξιοποιώντας στη remastered έκδοση του...