Call of Duty: Vanguard
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Η συνταγή για τα Call of Duty είναι γνωστή και το Vanguard δεν επιχειρεί να την αλλάξει: single player campaign με κινηματογραφική ατμόσφαιρα και αναρίθμητες multiplayer επιλογές… Tο φετινό Call of Duty επιστρέφει στον Β’ Πα-γκόσμιο Πόλεμο, όπου όπως προδίδει η λέξη Vanguard (Εμπροσθοφυλακή) στον τίτλο του, μας ρίχνει στα δύσκολα με το καλημέρα. Ξεκινάμε με το συναρπαστικό single player campaign, το οποίο ακολουθεί την πορεία μιας επίλεκτης ομάδας που έχει αναλάβει να βρει πληροφορίες γύρω από ένα μυστηριώδες project ονόματι Phoenix, το οποίο ίσως να αποτελεί την τελευταία ελπίδα αντεπίθεσης των Ναζί το 1945, όταν όλα δείχνουν πως ο πόλεμος θα έχει αρνητική κατάληξη για τις δυνάμεις του Αξονα. ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

Call of Duty: Vanguard

Η συνταγή για τα Call of Duty είναι γνωστή και το Vanguard δεν επιχειρεί να την αλλάξει: single player campaign με κινηματογραφική ατμόσφαιρα και αναρίθμητες multiplayer επιλογές…

Tο φετινό Call of Duty επιστρέφει στον Β’ Πα-γκόσμιο Πόλεμο, όπου όπως προδίδει η λέξη Vanguard (Εμπροσθοφυλακή) στον τίτλο του, μας ρίχνει στα δύσκολα με το καλημέρα. Ξεκινάμε με το συναρπαστικό single player campaign, το οποίο ακολουθεί την πορεία μιας επίλεκτης ομάδας που έχει αναλάβει να βρει πληροφορίες γύρω από ένα μυστηριώδες project ονόματι Phoenix, το οποίο ίσως να αποτελεί την τελευταία ελπίδα αντεπίθεσης των Ναζί το 1945, όταν όλα δείχνουν πως ο πόλεμος θα έχει αρνητική κατάληξη για τις δυνάμεις του Αξονα. Μέσα από αλλεπάλληλα flashback μαθαίνουμε την ιστορία των πρωταγωνιστών των συμμαχικών δυνάμεων, ακολουθώντας τις προσωπικές τους ιστορίες σε μάχες προηγούμενων ετών. Ετσι, ταξιδεύουμε από τις ερήμους του Tobruk και τις περιπέτειες του Αυστραλού Lucas Riggs πίσω στο 1941, μέχρι τη ναυμαχία του Midway και τις πτήσεις του Αμερικάνου πιλότου Wade Jackson. Θα ζήσουμε στο χιονισμένο Stalingrad τη μετεξέλιξη της νοσοκόμας Polina Petrova από νοσοκόμα του Κόκκινου Στρατού στη θρυλική sniper «Lady Nightingale» και θα ακολουθήσουμε τον Βρετανό αλεξιπτωτιστή στην Arthur Kingsley στην επιχείρηση Tonga, κατά την απόβαση στη Νορμανδία. Επειτα από κάθε αναδρομή στο παρελθόν κάθε ήρωα, επιστρέφουμε στα κρατητήρια της Γκεστάπο και στην προσπάθεια των πρωταγωνιστών να μετατραπούν από κρατούμενοι των Ναζί σε κυνηγοί του επίδοξου διαδόχου του Χίτλερ, Hermann Freisinger.

Multiplayer και Zombies

Αν και παραμένουμε παραδοσιακοί λάτρεις του single-player campaign, για αρκετούς αποτελεί απλά ένα εκτενές… tutorial μέχρι να ριχθούν στην υπέρτατη μάχη των multiplayer modes. Ούτε σε αυτόν τον τομέα το Vanguard επιχειρεί να επανεφεύρει τον τροχό, διατηρώντας σε γενικές γραμμές την κλασική εθιστική συνταγή. 20 διαθέσιμοι χάρτες ξεδιπλώνουν τις ιδιαιτερότητες των τεσσάρων μεγάλων μετώπων του Β’ Πα-γκοσμίου Πολέμου. Γαλλία, Ρωσία, Βόρεια Αφρική και Ειρηνικός Ωκεανός παρέχουν εναλλακτικά θέατρα επιχειρήσεων. Πλήθος αναβαθμίσιμων όπλων και συνοδευτικού εξοπλισμού ενθαρρύνει τον πειραματισμό και επιβάλλει το… αέναο grinding.Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το «Champion Hill», όπου οι αντιμαχόμενες ομάδες καλούνται να επιδοθούν σε ένα τουρνουά επιβίωσης με 4 εναλλασσόμενους χάρτες και απρόβλεπτη εξέλιξη! Δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως κάθε «Call of Duty» που σέβεται την κληρονομιά του, έτσι και το Vanguard περιλαμβάνει το καθιερωμένο πλέον «Zombies Mode», με τρεις παραλλαγές συνεχώς αυξανόμενης δυσκολίας.

Οπτικοακουστικά… μάχιμο!

Στα γραφικά και στον ήχο, το «Call of Duty» δεν χρειάζεται συστάσεις. Επιβάλλει την κινηματογραφική του ατμόσφαιρα μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, οι οποίες στην περίπτωση του PlayStation 5 (στο οποίο και δοκιμάσαμε τον τίτλο) είναι πραγματικά αλησμόνητες. Σκηνές καταστροφών… επικών διαστάσεων εναλλάσσονται με στιγμές καταιγιστικής δράσης, με την ποικιλία των προκλήσεων να περιθωριοποιεί την πλήξη. Ο ήχος, πομπώδης και εκκωφαντικός εν μέσω εκρήξεων και ανατριχιαστικά λιτός στις stealth εκφάνσεις του παιχνιδιού, συνοδεύει περίτεχνα τα δρώμενα.

  • MIDWAY_01-WM.jpg
  • Call-of-Duty®_-Vanguard_20211123201857.jpg
  • Call-of-Duty®_-Vanguard_20211123223404.jpg
  • Launch-5.jpg
  • Launch-7.jpg
  • Launch-9.jpg
  • Launch-10.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...