Tales of Arise
Γραφικά 3
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 5

Συμπληρώνοντας 17 τίτλους στην «πλάτη» του, το «Tales» franchise καλωσορίζει ίσως τον πιο ώριμο πρεσβευτή της σειράς, σε ένα συναρπαστικό anime role-playing game γεμάτο ανατροπές. H ελαφρώς… αφελής σεναριακή «χρυσόσκονη» των προηγούμενων τίτλων της σειράς «Tales» δίνει τη θέση της σε αρκετά πιο σκληρά θέματα, όπως η δουλειά, η καταπίεση και η επανάσταση για τη διεκδίκηση του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή. Στο «Tales of Arise», θα ξετυλίξετε το κουβάρι μιας καθηλωτικής πλοκής υπό το πρίσμα όχι μόνο ενός ήρωα, αλλά μιας ομάδας χαρακτήρων που διατηρεί ευμετάβλητες σχέσεις… Επανάσταση αλά ιαπωνικά 300 χρόνια σκλαβιάς έχουν υποστεί οι Dahna από τους τεχνολογικά εξελιγμένους Rena, οι οποίοι έκαναν απόβαση στον πλανήτη των ..

Summary 4.3 μεγαλειώδες

Tales of Arise

Συμπληρώνοντας 17 τίτλους στην «πλάτη» του, το «Tales» franchise καλωσορίζει ίσως τον πιο ώριμο πρεσβευτή της σειράς, σε ένα συναρπαστικό anime role-playing game γεμάτο ανατροπές.

H ελαφρώς… αφελής σεναριακή «χρυσόσκονη» των προηγούμενων τίτλων της σειράς «Tales» δίνει τη θέση της σε αρκετά πιο σκληρά θέματα, όπως η δουλειά, η καταπίεση και η επανάσταση για τη διεκδίκηση του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή. Στο «Tales of Arise», θα ξετυλίξετε το κουβάρι μιας καθηλωτικής πλοκής υπό το πρίσμα όχι μόνο ενός ήρωα, αλλά μιας ομάδας χαρακτήρων που διατηρεί ευμετάβλητες σχέσεις…

Επανάσταση αλά ιαπωνικά

300 χρόνια σκλαβιάς έχουν υποστεί οι Dahna από τους τεχνολογικά εξελιγμένους Rena, οι οποίοι έκαναν απόβαση στον πλανήτη των πρώτων με στόχο την εκμετάλλευση των φυσικών του πόρων. Eκτοτε, οι ατυχείς Dahna βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της καταπίεσης, δουλεύοντας νυχθημερόν στα εργοτάξια των κατακτητών τους. Eνας από αυτούς είναι και ο πρωταγωνιστής με τον οποίο θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Ο μυστηριώδης άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν του και μόνο έπειτα από τις πρώτες του περιπέτειες υπό τον έλεγχό σας θα ανακαλύψει πως ονομάζεται Alphen. Παρά την… ταπεινή Dahna καταγωγή του, το μονοπάτι του Alphen σύντομα θα διασταυρωθεί με αυτό της Shionne, μιας Rena με αλλόκοτες υπερδυνάμεις. Οι δυο τους δεν θα αργήσουν να πλαισιωθούν από ένα ετερόκλητο cast χαρακτήρων, το οποίο κρατά πάντα ενδιαφέρουσα την αφήγηση. Επιπρόσθετα, οι εξαιρετικές ικανότητες, αλλά και οι αδυναμίες κάθε χαρακτήρα χαρίζουν μοναδικό βάθος στο gameplay.

Η μάχη συνδυάζει το στρατηγικό πνεύμα των καθαρόαιμων RPG με την καταιγιστική δράση action παιχνιδιών, πλημμυρίζοντας την οθόνη με εφέ… επικών διαστάσεων! Στιγμές δράσης που υπογραμμίζονται από αργή κίνηση, συνεργασίες μεταξύ των μελών της ομάδας σας που οδηγούν σε καλλιτεχνικά χορογραφημένες επιθέσεις και αντίπαλοι που θέτουν ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις δεν θα σας επιτρέψουν να πλήξετε ούτε δευτερόλεπτο. Εκτός από μια ευχάριστη ποικιλία όπλων, έχετε πρόσβαση στις υπερδυνάμεις Artes, καθώς και σε μια υπέρτατη Mystic Arte. Ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες κάθε αναμέτρησης, μέσω του D-pad μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδικές ικανότητες των συναγωνιστών σας, δίχως να χρειαστεί να έχετε τον πλήρη έλεγχό τους. Η ακατάπαυστη δράση, συνεπώς, δεν μεταφράζεται σε νευρικά πατήματα πλήκτρων, αλλά σε γρήγορη σκέψη, σωστή εκτίμηση κάθε στιγμής και αστραπιαίες επιλογές.

Τα γραφικά του τίτλου, αν και παρουσιάζουν αρκετές τεχνικές ατέλειες, δεν μπορούν παρά να σας «ρουφήξουν» στον anime κόσμο του παιχνιδιού. Η αισθητική τους μαγνητίζει μεμιάς το βλέμμα και αρκετές φορές το gamepad παίρνει τον ρόλο του… κομπάρσου, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε cutscenes που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν μέρη μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

To «Tales of Arise» αποτελεί ένα ευχάριστο βήμα προόδου για το πολυετές franchise, το οποίο του επιτρέπει να ξεφύγει από το φανατικό κοινό των anime και των JRPG και να απευθυνθεί σε όσους αγαπούν τα role-playing games.

  • Screenshot_4.jpg
  • Screenshot_2.jpg
  • Screenshot_1.jpg
  • Screenshot_3.jpg
  • Screenshot_5.jpg
  • ss_f14d3e50d12061fee9afa2f46718bc0e0538d286.1920x1080.jpg
  • ss_7f7362042aff89d16cdf36c58b8c5674deb71d63.1920x1080.jpg
  • ss_3ca8447106ddb23b14e4e30db0b24cbb359e2a5f.1920x1080.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...