Horizon: Zero Dawn
Γραφικά 0
Ηχος 0
Gameplay 0
Αντοχή στο χρόνο 0

Ένας τίτλος που ξυπνά… πρωτόγονα ένστικτα σε όσους δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ένα PlayStation 4, καθώς κυκλοφορεί αποκλειστικά για την παιχνιδομηχανή της Sony. Το σενάριο εκτιλύσσεται στο μακρινό μέλλον, όπου ο πολιτισμός των ανθρώπων έχει επιστρέψει σε εποχές… Far Cry Primal, με τη διαφορά πως σε ρόλο προϊστορικών πλασμάτων συναντάμε τις «Machines», ρομπότ που αποτελούν κυνηγετικό λάφυρο για τις κατά τόπους φυλές του κόσμου του «Horizon: Zero Dawn» Η ηρωίδα Aloy (η οποία παρεμπιπτόντως θυμίζει λίγο την κοκκινομάλλα Ygritte από το Game of Thrones), μεγάλωσε δίχως να γνωρίζει τους πραγματικούς της γονείς, εξόριστη από την τοπική κοινωνία για κάποιον ανεξήγητο σε αυτή λόγο. Η συμμετοχή της σε μια δοκιμασία για ..

Summary 0.0 χάλια

Horizon: Zero Dawn

Ένας τίτλος που ξυπνά… πρωτόγονα ένστικτα σε όσους δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ένα PlayStation 4, καθώς κυκλοφορεί αποκλειστικά για την παιχνιδομηχανή της Sony. Το σενάριο εκτιλύσσεται στο μακρινό μέλλον, όπου ο πολιτισμός των ανθρώπων έχει επιστρέψει σε εποχές… Far Cry Primal, με τη διαφορά πως σε ρόλο προϊστορικών πλασμάτων συναντάμε τις «Machines», ρομπότ που αποτελούν κυνηγετικό λάφυρο για τις κατά τόπους φυλές του κόσμου του «Horizon: Zero Dawn»

Η ηρωίδα Aloy (η οποία παρεμπιπτόντως θυμίζει λίγο την κοκκινομάλλα Ygritte από το Game of Thrones), μεγάλωσε δίχως να γνωρίζει τους πραγματικούς της γονείς, εξόριστη από την τοπική κοινωνία για κάποιον ανεξήγητο σε αυτή λόγο. Η συμμετοχή της σε μια δοκιμασία για να διεκδικήσει την επανένταξή της στη φυλή, πυροδοτεί μια σειρά από ανατροπές και συναρπαστικά γεγονότα που την τοποθετούν στο στόχαστρο μιας σκοτεινής αίρεσης. Απαντήσεις για το λόγο που η ανθρωπότητα ξαναγύρισε στην εποχή του τόξου και της σφεντόνας, για το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την καταγωγή της αλλά και για την προέλευση των μηχανών, θα πάρετε μέσα από μια single player campaign με αφηγηματικότητα εφάμιλλη του αριστουργηματικού «The Last of Us».

Όσον αφορά στο gameplay, ένα πληρέστατο σύστημα crafting που δραπετεύει από τον κίνδυνο να γίνει κουραστικό και ένα κατανοητό skill tree που δεν σας επιτρέπει να «χαθείτε», θα κρατήσουν την προσοχή σας αναπόσπαστη για αρκετό καιρό. Το σύστημα μάχης αβαντάρεται από όλα τα όπλα… «εποχής», συνδυασμένα από φουτουριστικά modifications. Υπάρχει δυνατότητα και για mounts, αρκεί να αποκτήσετε πρόσβαση στα data που… δαμάζουν κάθε μηχανικό «κτήνος» και να το προσεγγίσετε χωρίς να σας πάρει χαμπάρι.

Η εναλλαγή των ρόλων κυνηγού – θηράματος και ο συνδυασμός πρωτόγονων όπλων με sci-fi «νότες», ντύνουν περίτεχνα έναν απολαυστικό τίτλο με… φιλοσοφικές ανησυχίες για το μέλλον του πολιτισμού μας.

 

  • Thunderjaw_Tallneck_render_1465878445.jpg
  • hzd_screens_01_08192016_1481760970.jpg
  • Aloy_Hunting_1434429234.jpg
  • Horizon-Zero-Dawn.jpg
logo

Related posts

God of War Ragnarök: Ο κόσμος του ζωντανεύει στα Public, στο κέντρο της Αθήνας!

God of War Ragnarök: Ο κόσμος του ζωντανεύει στα Public, στο κέντρο της Αθήνας!

Η μεγαλύτερη εμπειρία gaming σε περιμένει στο κατάστημα Public Συντάγματος, με έμπνευση από το πολυαναμενόμενο video game του 2022, το God of War Ragnarök! Διψάς για αδρεναλίνη, σκοτεινούς τόπους και επικές μάχες με θεούς και παντοδύναμα τέρατα; Ετοιμάσου να μεταφερθείς σε επικίνδυνα...

The Last of Us Part I (PS5)

The Last of Us Part I (PS5)

Οι τεχνολογικές δυνατότητες της next-gen κονσόλας της Sony αναβαθµίζουν έναν καθηλωτικό τίτλο που αφήνει, πλέον, ανεξίτηλο το σηµάδι του σε τρεις γενιές παιχνιδοµηχανών… Oσοι από εσάς έχετε απολαύσει το αριστουργηματικό «Part II» θα επισκεφθείτε με μια νέα ματιά το πρώτο μέρος της σειράς «The...

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

Αν διαθέτετε µια αξιόµαχη κάρτα γραφικών, ο συγκεκριµένος τίτλος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να απολαύσετε τις δυνατότητές της. Mετά το «God of War» ήρθε η σειρά του «Marvel’s Spider-Man» να κάνει το άλμα από το σύμπαν του PlayStation στον κόσμο των PC, αξιοποιώντας στη remastered έκδοση του...