Horizon Forbidden West: Burning Shores
Γραφικά 5
Ηχος 3
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Το DLC expansion του «Horizon Forbidden West» έρχεται αποκλειστικά στο PlayStation 5, προσθέτοντας νέες προκλήσεις, όπλα, εχθρούς και ικανότητες, συντροφιά με μία ολοκαίνουργια περιοχή προς εξερεύνηση κι ένα… πολυσυζητημένο σενάριο. Mετά το απολαυστικό… κυρίως πιάτο του «Horizon Forbidden West»  και το εξίσου ενδιαφέρον «Horizon Call of the Mountain» για PSVR2, το σύμπαν της Aloy επεκτείνεται για ακόμα μία φορά, μέσω του πρόσθετου περιεχομένου «Burning Shores». Για να παίξετε το εν λόγω DLC πρέπει όχι απλά να έχετε εγκατεστημένο το «Forbidden West» στο PS5 σας, αλλά να το έχετε ολοκληρώσει κιόλας (μέχρι και το κεφάλαιο «Μοναδικότητα»). Μόνο τότε θα σας εμφανιστεί μια νέα αποστολή που εγκαινιάζει το expansion, συναντώντας τον Sylens. ..

Summary 3.8 καλό

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Το DLC expansion του «Horizon Forbidden West» έρχεται αποκλειστικά στο PlayStation 5, προσθέτοντας νέες προκλήσεις, όπλα, εχθρούς και ικανότητες, συντροφιά με μία ολοκαίνουργια περιοχή προς εξερεύνηση κι ένα… πολυσυζητημένο σενάριο.

Mετά το απολαυστικό… κυρίως πιάτο του «Horizon Forbidden West»  και το εξίσου ενδιαφέρον «Horizon Call of the Mountain» για PSVR2, το σύμπαν της Aloy επεκτείνεται για ακόμα μία φορά, μέσω του πρόσθετου περιεχομένου «Burning Shores». Για να παίξετε το εν λόγω DLC πρέπει όχι απλά να έχετε εγκατεστημένο το «Forbidden West» στο PS5 σας, αλλά να το έχετε ολοκληρώσει κιόλας (μέχρι και το κεφάλαιο «Μοναδικότητα»). Μόνο τότε θα σας εμφανιστεί μια νέα αποστολή που εγκαινιάζει το expansion, συναντώντας τον Sylens. Κάπου εκεί ξεκινά το ταξίδι σας νότια των εδαφών της φυλής των Tenakth, στο ερειπωμένο πλέον Los Angeles. Εμβληματικά σύμβολα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού των Η.Π.Α. φαντάζουν ως τοποθεσίες… αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σε μια περιοχή που οι αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις και οι ισχυροί σεισμοί την έχουν μετατρέψει σε αρχιπέλαγος, αφήνοντας ελάχιστα να θυμίζουν τη γνώριμη μητρόπολη της showbiz.

Η συνέχεια των περιπετειών της πρωταγωνίστριας περιλαμβάνει συναρπαστικές αναμετρήσεις με νέες εχθρικές μηχανές με εντελώς απρόβλεπτα χαρακτηριστικά, καθώς κάθε καινούργιος αντίπαλος χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Σύμμαχοί σας θα σταθούν τα καινούργια όπλα που θα βρείτε στον δρόμο σας, οι νέες ικανότητες που μπορείτε να ξεκλειδώσετε στα πολλαπλά skill tree της ηρωίδας και η αξιόμαχη συμπρωταγωνίστρια του «Burning Shores», η Seyka.

Περισσότερο «Horizon», λιγότερες προκαταλήψεις…

Σεναριακά, το επόμενο κεφάλαιο του «Horizon Forbidden West» περιστρέφεται γύρω από την καταδίωξη ενός νέου αντιπάλου που απειλεί τον πλανήτη και κρύβεται στις «φλεγόμενες ακτές» του εκτενέστατου νέου αυτού χάρτη του παιχνιδιού. Πρακτικά το «Burning Shores» προσθέτει σχεδόν 30% επιπλέον περιεχομένου σε όλους τους τομείς, μα διατηρεί… αναλλοίωτη την ελαφρώς «γλυκανάλατη» προσέγγιση των διαλόγων του cast. Αν και ξεσήκωσε θύελλα αδικαιολόγητων διαμαρτυριών από μικρή μερίδα φίλων της σειράς για την αποκάλυψη των ερωτικών προτιμήσεων της Aloy, θεωρούμε πως το μόνο παράπονο που στέκει είναι αυτό που αφορά στο επίπεδο γραφής του σεναρίου, το οποίο θα χαρακτηρίζαμε ελαφρώς πιο… παιδικό, σε σχέση με άλλους αποκλειστικούς τίτλους του PlayStation, όπως π.χ. το «God of War» και το «The Last of Us». Ωστόσο, το εθιστικότατο gameplay, τα σαγηνευτικά γραφικά και ο μοναδικός, γεμάτος φαντασία, σμιλεμένος κόσμος του παιχνιδιού μάς κάνουν να παραβλέψουμε εύκολα τους προβλέψιμους –και ενίοτε… cringe– διάλογους και μονόλογους, απολαμβάνοντας αυτό που ζητούσαμε επιτακτικά με το που τερματίσαμε το «Forbidden West»: λίγο ακόμα «Horizon»!

  • HFW_DLC_SCREEN_LOGO_LEGAL_HORUS_02.jpg
  • HFW_DLC_SCREEN_LOGO_LEGAL_WATERWING.jpg
  • HFW_DLC_PSBLOG_04_CLOUD_LOGO_LEGAL.jpg
logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Marvel's Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο San Diego Comic-Con στο ιστορικό Hall H, η Insomniac Games αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο για PlayStation 5, Marvel's Spider-Man 2, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το...

EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23

Μπορεί τα περισσότερα σπορ το καλοκαίρι να κάνουν το διάλειμμά τους, η Formula 1, ωστόσο, έχει την τιμητική της. Το timing, λοιπόν, για το νέο official game του πολυαγαπημένου μας θεάματος επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, με την υπογραφή της Codemasters και της EA Sports. Ως το official...

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Έως και τις 23 Ιουλίου, οι φίλοι του PlayStation θα μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα PlayStation 5 με την μονάδα αναπαραγωγής δίσκου με όφελος €75 (από €549,99 στα €474,99*) σε συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 2023 είναι μέχρι στιγμής μια φανταστική χρονιά για το PS5, με πολλά...