Horizon Call of the Mountain
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 5
Αντοχή στο χρόνο 3

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η στιγμή οι τυχεροί κάτοχοι του PlayStation 5 και του PSVR2 να «βουτήξουν» ακόμα πιο βιωματικά μέσα σε αυτόν. Το «Horizon Call of the Mountain» μας καλεί να πάρουμε… τα βουνά, ζώντας με σχεδόν όλες μας τις αισθήσεις μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού, όπως μόνο το σετ εικονικής πραγματικότητας της Sony μπορεί να προσφέρει. Ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν ο πρώτος που εγκαταστήσαμε μόλις λάβαμε το PlayStation VR2 και το… ..

Summary 4.0 μεγαλειώδες

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος!

To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η στιγμή οι τυχεροί κάτοχοι του PlayStation 5 και του PSVR2 να «βουτήξουν» ακόμα πιο βιωματικά μέσα σε αυτόν. Το «Horizon Call of the Mountain» μας καλεί να πάρουμε… τα βουνά, ζώντας με σχεδόν όλες μας τις αισθήσεις μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού, όπως μόνο το σετ εικονικής πραγματικότητας της Sony μπορεί να προσφέρει.

Ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν ο πρώτος που εγκαταστήσαμε μόλις λάβαμε το PlayStation VR2 και το… σοκ ήταν πολυδιάστατο. Με το headset στο κεφάλι, τα ακουστικά του στα αφτιά και τα δύο VR2 Sense χειριστήρια στα χέρια, οι πρώτες στιγμές του παιχνιδιού μάς βρήκαν σε μια βάρκα με το στόμα ανοιχτό, να χαζεύουμε τα τεκταινόμενα. Το «συμβατικό» gaming όπου παρακολουθούμε ως παρατηρητές τα πεπραγμένα σε μια οθόνη απέχει έτη φωτός από το συναίσθημα που προκύπτει από την ψευδαίσθηση πως έχουμε μεταφερθεί οι ίδιοι μέσα στην καρδιά της δράσης.

Στο «Horizon Call of the Mountain», λοιπόν, παίρνουμε τον ρόλο του Ryas, ενός ατιμασμένου πρώην στρατιώτη που αναζητά την εξιλέωση μέσα από ένα νέο μυστήριο γύρω από τις τερατόμορφες ρομποτικές μηχανές που καταδυναστεύουν τον πλανήτη. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε αρκετά γνώριμα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η Aloy, η ηρωίδα των προηγούμενων Horizon τίτλων. Οι πανύψηλες βουνοκορφές του Carja Sundom με τις πανέμορφες τοποθεσίες τους πλημμυρίζουν το οπτικό πεδίο όποιου τυχερού φορέσει το PSVR2 στο κεφάλι και επιλέξει να χαθεί στο αφιλόξενο μα γοητευτικότατο περιβάλλον που έχουν στήσει οι δημιουργοί του παιχνιδιού για εμάς.

Εξαργυρώνοντας την τεχνολογική υπεροχή του PSVR2

Κρυστάλλινα 4K HDR γραφικά με ανάλυση 2.000×2.040 pixel για κάθε μάτι αναλαμβάνουν να αποτυπώσουν την ομορφιά του κόσμου του Horizon όπου κι αν στρέψαμε το βλέμμα μας. Κάθε πτώση και κάθε σύγκρουση περνούσε στο σώμα μας όχι μόνο μέσω της απτικής ανάδρασης των χειριστηρίων αλλά και με τη βοήθεια μικρών, διακριτικών δονήσεων του headset, οι οποίες λειτουργούσαν σχεδόν… υποσυνείδητα, ξεγελώντας μας πως ζούμε στα αλήθεια την κάθε στιγμή. Η αίσθηση της αφής έπαιζε κυρίαρχο ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς κάθε χειριστήριο PlayStationVR2 Sense αντιλαμβάνονταν όχι μόνο τη θέση των χεριών μας, αλλά και των δαχτύλων μας, αποδίδοντας έτσι με ακρίβεια στην οθόνη όλες μας τις κινήσεις.

Η αναρρίχηση, οι βολές με το τόξο ή η κατασκευή και χρήση εργαλείων ήταν εμπειρίες που φάνταζαν ακόμα πιο ρεαλιστικές από ό,τι περιμέναμε, καθώς στα χέρια μας νιώθαμε πως αγγίζαμε όλες τις διαφορετικές υφές των αντικειμένων γύρω μας.

Τέλος, η τεχνολογία Tempest 3D AudioTech έβαλε και τον ήχο στην εξίσωση, με τους θορύβους του περιβάλλοντος να μας βομβαρδίζουν από κάθε κατεύθυνση, δίνοντας πολύτιμα tips για το πού έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας.

Με τη συνδρομή του PSVR2 η δράση στο «Horizon Call of the Mountain» ήταν τόσο ρεαλιστική που νιώσαμε… υψοφοβία κοιτώντας κάτω όσο σκαρφαλώναμε και μια ανεξέλεγκτη έκρηξη αδρεναλίνης σε κάθε σκηνή που μας επιφύλασσε εκπλήξεις! Πρόκειται αναντίρρητα για έναν must-have τίτλο για κάθε κάτοχο PSVR2.

  • horizon-call-of-the-mountain-screenshot-thunderjaw-en-31may22.jpg
  • horizon-call-of-the-mountain-screenshot-04-en-20jan22_003.jpg
  • horizon-call-of-the-mountain-screenshot-rope-en-31may22.jpg
  • horizon-call-of-the-mountain-screenshot-glinthawk-en-31may22.jpg
  • horizon-call-of-the-mountain-screenshot-boatride-en-31may22.jpg
logo

Related posts

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

Το νέο ασύρματο χειριστήριο του PlayStation 5 θέτει ανώτερα στάνταρ στον χώρο των pro controllers, υποσχόμενο έλεγχο ακριβείας με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης στις ανάγκες κάθε χρήστη αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Το χειριστήριο DualSense που περιμένει κάθε τυχερό...