F1 2021
Γραφικά 4
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 5

Ο νέος official τίτλος έρχεται με την υπογραφή της Codemasters, αλλά με αισθητή την εκδοτική «ομπρέλα» της EA Sports, ειδικά στο κινηματογραφικό single player campaign που θυμίζει αρκετά τα αντίστοιχα του FIFA. Mπορεί να έχουμε καιρό να μάθουμε νέα του Alex Hunter, του πρωταγωνιστή των story modes του FIFA, μα η φιλοσοφία των περιπετειών του αναβιώνει στο νέο official video game των πρωταθλημάτων Formula 1 και Formula 2. Το «F1 2021» για πρώτη φορά εγκαινιάζει το «Braking Point», μια πλοκή που φέρει έντονη την… αύρα της EA Sports. Η Codemasters παραμένει στο τιμόνι του development του τίτλου, αλλά μετά την εξαγορά της από την EA, δεν θα μπορούσε παρά να ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

F1 2021

Ο νέος official τίτλος έρχεται με την υπογραφή της Codemasters, αλλά με αισθητή την εκδοτική «ομπρέλα» της EA Sports, ειδικά στο κινηματογραφικό single player campaign που θυμίζει αρκετά τα αντίστοιχα του FIFA.

Mπορεί να έχουμε καιρό να μάθουμε νέα του Alex Hunter, του πρωταγωνιστή των story modes του FIFA, μα η φιλοσοφία των περιπετειών του αναβιώνει στο νέο official video game των πρωταθλημάτων Formula 1 και Formula 2. Το «F1 2021» για πρώτη φορά εγκαινιάζει το «Braking Point», μια πλοκή που φέρει έντονη την… αύρα της EA Sports. Η Codemasters παραμένει στο τιμόνι του development του τίτλου, αλλά μετά την εξαγορά της από την EA, δεν θα μπορούσε παρά να εμπνευστεί από μερικές πετυχημένες συνταγές της.

Λίγη σαπουνόπερα δεν έβλαψε κανέναν…

Το «Braking Point» προσθέτει… συναίσθημα σε κάθε στροφή, σε κάθε φρενάρισμα, σε κάθε πέρασμα από τη γραμμή τερματισμού. Η ζωή των οδηγών έξω από τα μονοθέσια, οι φιλοδοξίες τους και οι φόβοι τους, οι χαρές και οι λύπες έρχονται όλα μαζί σε ένα συναρπαστικό αφηγηματικό mode που μιμείται (επιτυχώς κατά τη γνώμη μας) τα αντίστοιχα άλλων αθλητικών franchise. Ο νεαρός και φέρελπις Aiden Jackson είναι το ανερχόμενο αστέρι της Formula 1. Πρότυπό του, ο «ομόσταβλός» του, Casper Akkerman, ένας έμπειρος οδηγός που ξεκίνησε από τα χαμηλά δούλεψε σκληρά για να ανέβει τα σκαλοπάτια της σταδιοδρομίας του. Οι δύο οδηγοί μπορεί να μοιράζονται τα ίδια χρώματα, μα η αέναη κόντρα του νέου με το παλιό υποβόσκει και μια σύγκρουση των μονοθέσιών τους πυροδοτεί σύντομα μια λυσσαλέα «εμφύλια» διαμάχη. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί, όπως και οι ικανότητές τους, από τον αλαζόνα ανταγωνιστή τους Devon Butler. Ο Brian Doyle, ως έμπειρο μέλος της διοίκησης, επιχειρεί πάντα να ηρεμήσει τα πνεύματα και να δώσει λύσεις στις εσωτερικές διαμάχες, μα όσο μαίνεται η μάχη για την κορυφή, τόσο οι εντάσεις κλιμακώνονται… Κατά τη διάρκεια των αγώνων του «Braking Point», κινηματογραφικές cutscenes παρεμβάλλονται σε κομβικά σημεία, σε στιγμές που προωθούν το σεναριακό… δράμα και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες «μύησης» για κάθε αρχάριο της σειράς F1. Η πλοκή ξεκινά από τα μάτια του Aiden Jackson, ενώ έπειτα από λίγα επεισοδιακά grand prix θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε τα γεγονότα και την οπτική του Casper Akkerman.

Εκτός σεναρίου

Φυσικά, το «F1 2021» δεν περιορίζεται μόνο στις δραματικές cutscenes και στους συναισθηματικά φορτισμένους διαλόγους των πρωταγωνιστών του «Braking Point» mode. Ολα τα χαρακτηριστικά της απόλυτα ρεαλιστικής εξομοίωσης παραμένουν ενεργά, ενώ για τους «αρχάριους» στον χώρο, μια σειρά από ευπρόσδεκτες ευκολίες καθιστούν το παιχνίδι πιο «φιλόξενο» από ποτέ για όσους μέχρι σήμερα αποτρέπονταν από τη δυσκολία του gameplay. Πειράζοντας τις αντίστοιχες ρυθμίσεις, μπορείτε να μετατρέψετε την εμπειρία από το απόλυτο simulation που δεν συγχωρεί το παραμικρό σε διασκεδαστικό arcade για κόντρες με φίλους, online ή σε split-screen.

Παρά το σεναριακά πλούσιο mode, υπάρχει και η δυνατότητα να γράψετε τη δική σας ιστορία, δημιουργώντας τον πιλότο σας και ξεκινώντας μια διαδρομή από τα «χαμηλά» της F2 μέχρι τα «σαλόνια» της F1. Στο career mode, έχει προστεθεί και η επιλογή co-op, προκειμένου να «συμπορευθείτε» online στο πρωτάθλημα με έναν φίλο σας, στην ίδια ή σε ανταγωνιστική ομάδα. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα μονοπάτι με λιγότερες… κοινωνικές δεσμεύσεις και πάρτε θέση μόνος σας στο grid οποιουδήποτε grand prix της F1 με τα πραγματικά και ταχύτατα ανανεωμένα δεδομένα οδηγών και κατασκευαστών να ενισχύουν την αίσθηση ρεαλισμού που αποπνέει ο χειρισμός. Επίσης, το πρώτο διάστημα θα υπάρχουν και ενημερώσεις στις πίστες, καθώς υπήρξαν μερικές απουσίες στην αρχική φάση του λανσαρίσματος του παιχνιδιού. Δοκιμάσαμε τον νέο τίτλο της Codemasters σε PlayStation 5 και παρ’ όλο που ως συνήθως σε όλα τα F1 games τα γραφικά είναι άκρως εντυπωσιακά, θεωρούμε πως λείπει αυτό το «κλικ», το οποίο θα τα ανέβαζε πραγματικά σε next-gen level. Οσο οι κυκλοφορίες ακροβατούν, βέβαια, μεταξύ των δύο γενιών παιχνιδομηχανών κάποιοι συμβιβασμοί στην αξιοποίηση των «next-gen» δυνατοτήτων είναι αναμενόμενοι. Συμβιβασμός δεν έχει γίνει, ωστόσο, στον ήχο, ο οποίος θα «περικυκλώσει» το ακουστικό σας πεδίο και θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε μέσα στην πίστα. Επιπροσθέτως, από τη στιγμή που θεωρούμε δεδομένο πως οι φανατικοί της F1 έχουν ήδη εντάξει στη συλλογή τους τον τίτλο (και ομολογουμένως όχι άδικα!), θα απευθυνθούμε στους πιο… casual φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να τους εγγυηθούμε πως το «F1 2021» έχει να τους προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, ακόμα και αν δεν ζουν και αναπνέουν καθημερινά στους ρυθμούς της Formula 1.

Ο κόσμος της F1 έρχεται πλέον και με story mode!

  • f12021-screenshot-03-en-28may21.jpg
  • f12021-screenshot-08-en-28may21.jpg
  • ss_b2a6e4461d843a5150131e062dcfd77ea68e5e62.1920x1080.jpg
  • ss_dd912244ad061bf4b6a2c51e7d561097ec26ed8c.1920x1080.jpg
  • ss_e33ede8a46b53dcc62371a0e3934bf067549ef0b.1920x1080.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...