Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Ενας από τους κορυφαίους τίτλους του 2020 επιστρέφει με μια νέα DLC περιπέτεια που μας ταξιδεύει στην καταπράσινη και γεμάτη μυστήρια Ιρλανδία. Εχοντας δαπανήσει αναρίθμητες ώρες στο κατά γενική ομολογία εξαιρετικό Valhalla, όλοι αναζητούσαμε μια αφορμή για να επιστρέψουμε στον συναρπαστικό μεσαιωνικό του κόσμο. Αυτή τη φορά, η πολυτάραχη ζωή του/της Eivor (υπενθυμίζουμε πως εσείς επιλέγετε το φύλο του πρωταγωνιστή) οδηγεί την πλοκή προς τα καταπράσινα ιρλανδικά λιβάδια, όπου οι θρύλοι φυτρώνουν πιο εύκολα κι από τα τριφύλλια! Μόλις το αποκτήσετε, κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρώτο expansion του τίτλου (δωρεάν για τους κατόχους Season Pass), στο λιμάνι του Ravensthorpe σάς περιμένει η μονόφθαλμη έμπορος Azar για να σας προσκαλέσει στο ..

Summary 3.8 καλό

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids

Ενας από τους κορυφαίους τίτλους του 2020 επιστρέφει με μια νέα DLC περιπέτεια που μας ταξιδεύει στην καταπράσινη και γεμάτη μυστήρια Ιρλανδία.

Εχοντας δαπανήσει αναρίθμητες ώρες στο κατά γενική ομολογία εξαιρετικό Valhalla, όλοι αναζητούσαμε μια αφορμή για να επιστρέψουμε στον συναρπαστικό μεσαιωνικό του κόσμο. Αυτή τη φορά, η πολυτάραχη ζωή του/της Eivor (υπενθυμίζουμε πως εσείς επιλέγετε το φύλο του πρωταγωνιστή) οδηγεί την πλοκή προς τα καταπράσινα ιρλανδικά λιβάδια, όπου οι θρύλοι φυτρώνουν πιο εύκολα κι από τα τριφύλλια!

Μόλις το αποκτήσετε, κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρώτο expansion του τίτλου (δωρεάν για τους κατόχους Season Pass), στο λιμάνι του Ravensthorpe σάς περιμένει η μονόφθαλμη έμπορος Azar για να σας προσκαλέσει στο Δουβλίνο, όπου ο ξάδερφός σας Bárid επιχειρεί να κάνει… καριέρα ως τοπικός άρχοντας. Οπως θα έπραττε κάθε ήρωας που σέβεται τον εαυτό του, ο/η Eivor προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε κάθε μέλος της φαμίλιας που φιλοδοξεί να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής των Νορβηγών επιδρομέων και κάπως έτσι ξεκινά να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αυτοτελούς γοητευτικής περιπέτειας…

Πάνω από 15 ώρες δράσης, πολιτικής ίντριγκας, πισώπλατων μαχαιρωμάτων, σκοτεινών συνομωσιών και πατροπαράδοτου πλιάτσικου έρχονται για να φρεσκάρουν στη μνήμη μας τα συστατικά που μας έκαναν να περάσουμε περίπου 100 ώρες στο κυρίως «πιάτο» του τίτλου. Εκτός από το νέο ενδιαφέρον ιρλανδικό αφήγημα, το «Wrath of the Druids» φέρνει στο τραπέζι νέα skills (από βέλη καπνού μέχρι τοπικά κυνηγόσκυλα!), αλησμόνητες τοποθεσίες, καθώς και ένα καινούργιο σύστημα εμπορίου. Επίσης, τα οχυρά που κατακτάτε και μπορούν να μετατραπούν σε αναβαθμίσιμους εμπορικούς κόμβους σάς προμηθεύουν με αγαθά που μπορείτε να ανταλλάσσετε με όπλα, πανοπλίες και λοιπά προϊόντα από μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς από κάθε γωνιά του γνωστού έως τότε κόσμου, με κέντρο κάθε δραστηριότητα πάντα το Δουβλίνο.

Οπτικά, το «Wrath of the Druids» επιστρατεύει με έναν ιδιαιτέρως σαγηνευτικό τρόπο αρκετά από τα ιρλανδικά… κλισέ, όπως πυκνή ομίχλη, ουράνια τόξα, κρυστάλλινοι καταρράκτες και λοιπά… trademarks της κέλτικης γης. Το ίδιο συμβαίνει και με το σενάριο, όπου το φλερτ με το μεταφυσικό στοιχείο γίνεται ακόμα πιο έντονο, διατηρώντας ωστόσο επαφή με τον ρεαλισμό. Το «άλλοθι» δίνουν τα παραισθησιογόνα αέρια, τα οποία αναλαμβάνουν όπου χρειαστεί να θολώσουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ πραγματικότητας και τοπικών θρύλων.

Συνοψίζοντας, κάποιος που αγάπησε τον κόσμο του «Assassin’s Creed Valhalla» δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα συναρπαστικό expansion που έχει στηθεί πάνω σε γερά ιστορικά θεμέλια. Οι δημιουργοί του, έπειτα από αρκετή μελέτη της πραγματικότητας του 9ου αιώνα στο χιλιοτραγουδισμένο νησί, κατόρθωσαν να μας δώσουν μια απολαυστική εκδοχή των γεγονότων, δοσμένη πάντα μέσα από το ξεχωριστό πρίσμα των ασυμβίβαστων Βίκινγκ.

  • ACV_screen_EXP1_Lackanscaul_210512_12.01pm_CET-251022609915c8e351d2.50122483.jpg
  • ACV_screen_EXP1_Lynx_210512_12.01pm_CET-251022609915c14e07c2.13943204.jpg
  • ACV_screen_EXP1_Coronation_210512_12.01pm_CET-251022609915cab92408.36585361.jpg

ΣΥΣΤΗΜΑ: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC • ΔΙΑΘΕΣΗ: CD Media (DLC expansion)


 

 

logo

Related posts

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound

Κόντρες στους δρόµους της πόλης µε next-gen διάθεση και άφθονο… nitro έρχονται υπό τους ήχους ενός soundtrack που θα σας προκαλέσει να «σανιδώσετε» το γκάζι. Η σειρά Need for Speed ουδέποτε πρόκρινε τον ρεαλισμό έναντι της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας και ο τελευταίος της εκπρόσωπος έχει...

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Ένας πραγµατικός συνωστισµός ηρώων από όλα τα comics της Marvel κατακλύζει το tactical role-playing game της Firaxis Games. H Marvel κάνει… flex του καστ των αναρίθμητων ηρώων της σε ένα παιχνίδι που τοποθετεί τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο επίκεντρο. Η Lilith, Μητέρα...

Gungrave G.O.R.E.

Gungrave G.O.R.E.

Με κορεάτικη αισθητική και αρκετά ιδιαίτερο gameplay, ο συγκεκριµένος τίτλος θα χαροποιήσει όσους αγαπούν την ακατάπαυστη δράση. Bρισκόμαστε στο μέλλον όπου ένα επικίνδυνο εξωγήινο ναρκωτικό, το Seed, αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Grave, ενός πρώην εκτελεστή...