Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids
Γραφικά 4
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 3

Ενας από τους κορυφαίους τίτλους του 2020 επιστρέφει με μια νέα DLC περιπέτεια που μας ταξιδεύει στην καταπράσινη και γεμάτη μυστήρια Ιρλανδία. Εχοντας δαπανήσει αναρίθμητες ώρες στο κατά γενική ομολογία εξαιρετικό Valhalla, όλοι αναζητούσαμε μια αφορμή για να επιστρέψουμε στον συναρπαστικό μεσαιωνικό του κόσμο. Αυτή τη φορά, η πολυτάραχη ζωή του/της Eivor (υπενθυμίζουμε πως εσείς επιλέγετε το φύλο του πρωταγωνιστή) οδηγεί την πλοκή προς τα καταπράσινα ιρλανδικά λιβάδια, όπου οι θρύλοι φυτρώνουν πιο εύκολα κι από τα τριφύλλια! Μόλις το αποκτήσετε, κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρώτο expansion του τίτλου (δωρεάν για τους κατόχους Season Pass), στο λιμάνι του Ravensthorpe σάς περιμένει η μονόφθαλμη έμπορος Azar για να σας προσκαλέσει στο ..

Summary 3.8 καλό

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids

Ενας από τους κορυφαίους τίτλους του 2020 επιστρέφει με μια νέα DLC περιπέτεια που μας ταξιδεύει στην καταπράσινη και γεμάτη μυστήρια Ιρλανδία.

Εχοντας δαπανήσει αναρίθμητες ώρες στο κατά γενική ομολογία εξαιρετικό Valhalla, όλοι αναζητούσαμε μια αφορμή για να επιστρέψουμε στον συναρπαστικό μεσαιωνικό του κόσμο. Αυτή τη φορά, η πολυτάραχη ζωή του/της Eivor (υπενθυμίζουμε πως εσείς επιλέγετε το φύλο του πρωταγωνιστή) οδηγεί την πλοκή προς τα καταπράσινα ιρλανδικά λιβάδια, όπου οι θρύλοι φυτρώνουν πιο εύκολα κι από τα τριφύλλια!

Μόλις το αποκτήσετε, κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρώτο expansion του τίτλου (δωρεάν για τους κατόχους Season Pass), στο λιμάνι του Ravensthorpe σάς περιμένει η μονόφθαλμη έμπορος Azar για να σας προσκαλέσει στο Δουβλίνο, όπου ο ξάδερφός σας Bárid επιχειρεί να κάνει… καριέρα ως τοπικός άρχοντας. Οπως θα έπραττε κάθε ήρωας που σέβεται τον εαυτό του, ο/η Eivor προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε κάθε μέλος της φαμίλιας που φιλοδοξεί να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής των Νορβηγών επιδρομέων και κάπως έτσι ξεκινά να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αυτοτελούς γοητευτικής περιπέτειας…

Πάνω από 15 ώρες δράσης, πολιτικής ίντριγκας, πισώπλατων μαχαιρωμάτων, σκοτεινών συνομωσιών και πατροπαράδοτου πλιάτσικου έρχονται για να φρεσκάρουν στη μνήμη μας τα συστατικά που μας έκαναν να περάσουμε περίπου 100 ώρες στο κυρίως «πιάτο» του τίτλου. Εκτός από το νέο ενδιαφέρον ιρλανδικό αφήγημα, το «Wrath of the Druids» φέρνει στο τραπέζι νέα skills (από βέλη καπνού μέχρι τοπικά κυνηγόσκυλα!), αλησμόνητες τοποθεσίες, καθώς και ένα καινούργιο σύστημα εμπορίου. Επίσης, τα οχυρά που κατακτάτε και μπορούν να μετατραπούν σε αναβαθμίσιμους εμπορικούς κόμβους σάς προμηθεύουν με αγαθά που μπορείτε να ανταλλάσσετε με όπλα, πανοπλίες και λοιπά προϊόντα από μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς από κάθε γωνιά του γνωστού έως τότε κόσμου, με κέντρο κάθε δραστηριότητα πάντα το Δουβλίνο.

Οπτικά, το «Wrath of the Druids» επιστρατεύει με έναν ιδιαιτέρως σαγηνευτικό τρόπο αρκετά από τα ιρλανδικά… κλισέ, όπως πυκνή ομίχλη, ουράνια τόξα, κρυστάλλινοι καταρράκτες και λοιπά… trademarks της κέλτικης γης. Το ίδιο συμβαίνει και με το σενάριο, όπου το φλερτ με το μεταφυσικό στοιχείο γίνεται ακόμα πιο έντονο, διατηρώντας ωστόσο επαφή με τον ρεαλισμό. Το «άλλοθι» δίνουν τα παραισθησιογόνα αέρια, τα οποία αναλαμβάνουν όπου χρειαστεί να θολώσουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ πραγματικότητας και τοπικών θρύλων.

Συνοψίζοντας, κάποιος που αγάπησε τον κόσμο του «Assassin’s Creed Valhalla» δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα συναρπαστικό expansion που έχει στηθεί πάνω σε γερά ιστορικά θεμέλια. Οι δημιουργοί του, έπειτα από αρκετή μελέτη της πραγματικότητας του 9ου αιώνα στο χιλιοτραγουδισμένο νησί, κατόρθωσαν να μας δώσουν μια απολαυστική εκδοχή των γεγονότων, δοσμένη πάντα μέσα από το ξεχωριστό πρίσμα των ασυμβίβαστων Βίκινγκ.

  • ACV_screen_EXP1_Lackanscaul_210512_12.01pm_CET-251022609915c8e351d2.50122483.jpg
  • ACV_screen_EXP1_Lynx_210512_12.01pm_CET-251022609915c14e07c2.13943204.jpg
  • ACV_screen_EXP1_Coronation_210512_12.01pm_CET-251022609915cab92408.36585361.jpg

ΣΥΣΤΗΜΑ: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC • ΔΙΑΘΕΣΗ: CD Media (DLC expansion)


 

 

logo

Related posts

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνειδητοποιήσει κανείς τις δυνατότητες του νέου σετ εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5 έρχεται για να προκαλέσει… σοκ και δέος! To αποκλειστικό για PlayStation «Horizon Forbidden West» μας καθήλωσε με τον συναρπαστικό του κόσμο, μα έφτασε η...

Atomic Heart

Atomic Heart

Μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Σοβιετική Ένωση έχει εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μελετά ένα απολαυστικό FPS με στοιχεία role-playing και… νοσταλγικές επιρροές από Bioshock και Fallout. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όπου η...

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

PlayStation VR2: Κυριολεκτικά… εξωπραγματικό!

Είχαμε συνηθίσει αρκετούς τίτλους του PlayStation 5 να μας παρασύρουν στους μαγικούς τους κόσμους, μα πλέον με το PSVR2 το ταξίδι αυτό μεταμορφώνεται σε μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Οσο ξένος κι αν είναι κάποιος με οποιαδήποτε έκφανση του gaming, μόλις φορέσει...