Call of Duty: Black Ops Cold War
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

Μπορεί το single player campaign να διαρκεί ελάχιστες ώρες και το multiplayer να προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό, αλλά και μόνο ο τρόπος που το παιχνίδι αξιοποιεί το DualSense χειριστήριο του PS5 αρκεί για να το μετατρέψει σε μοναδική εμπειρία! Σε ψυχροπολεμικό κλίμα κινείται το φετινό Call of Duty, μπλέκοντας στην πλοκή του ιστορικά πρόσωπα με το… «αλατοπίπερο» της υπερβολής που χαρακτηρίζει τις χολιγουντιανές παραγωγές με θέμα την κατασκοπία. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και η ανελέητη αντιπαράθεση Η.Π.Α.-Σοβιετικής Eνωσης φέρνει τον πράκτορα της CIA (και σωσία του Robert Redford!), Russell Adler, μαζί με την ομάδα του στο κυνήγι του Perseus, ενός μυστηριώδους σοβιετικού μυστικού πράκτορα που έχει βάλει στο ..

Summary 4.3 μεγαλειώδες

Call of Duty: Black Ops Cold War

Μπορεί το single player campaign να διαρκεί ελάχιστες ώρες και το multiplayer να προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό, αλλά και μόνο ο τρόπος που το παιχνίδι αξιοποιεί το DualSense χειριστήριο του PS5 αρκεί για να το μετατρέψει σε μοναδική εμπειρία!

Σε ψυχροπολεμικό κλίμα κινείται το φετινό Call of Duty, μπλέκοντας στην πλοκή του ιστορικά πρόσωπα με το… «αλατοπίπερο» της υπερβολής που χαρακτηρίζει τις χολιγουντιανές παραγωγές με θέμα την κατασκοπία. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και η ανελέητη αντιπαράθεση Η.Π.Α.-Σοβιετικής Eνωσης φέρνει τον πράκτορα της CIA (και σωσία του Robert Redford!), Russell Adler, μαζί με την ομάδα του στο κυνήγι του Perseus, ενός μυστηριώδους σοβιετικού μυστικού πράκτορα που έχει βάλει στο στόχαστρό του την Ευρώπη. Οι τοποθεσίες των αποστολών σας φυσικά ξεπερνούν τα όρια της Γηραιάς Ηπείρου. Εκτός, λοιπόν, από το Ανατολικό Βερολίνο και το αρχηγείο της KGB στη Μόσχα, θα αναλάβετε αποστολές που απλώνονται από την Τουρκία μέχρι το Βιετνάμ, πηδώντας με flashback και σε παλαιότερες εποχές στη ζωή των ηρώων.

Ενσαρκώνετε τον/την Bell (εκτός από το φύλο του πρωταγωνιστή αποφασίζετε και μια σειρά άλλων παραμέτρων που αφορούν το βιογραφικό του και το ψυχολογικό προφίλ του), προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια… βουτιά στη βρόμικη γεωπολιτική σκακιέρα της εποχής. Σύντομα θα βρεθείτε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας στο πλευρό ενός ιδιαίτερου καστ χαρακτήρων. Ο Frank Woods, ο γνώριμος από προηγούμενα Call of Duty Alex Mason και ο Jason Hudson επανδρώνουν μια συναρπαστική πλοκή, κρατώντας το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα για τις λιγοστές δυστυχώς ώρες που θα χρειαστείτε μέχρι να τερματίσετε τη single player campaign. Δυο πρωτότυπα sidequests, τα οποία μάλιστα απαιτούν και αρκετή σκέψη, σε συνδυασμό με κάποιες κομβικές αποφάσεις σας που πυροδοτούν διαφορετικές τροπές στην έκβαση της ιστορίας (και διαφορετικά φινάλε) θα επιχειρήσουν να σας αποζημιώσουν για το σύντομο, μα γεμάτο κινηματογραφικές στιγμές σενάριο. Το ίδιο κάνουν και τα πανέμορφα γραφικά, με υψηλά frame rates σε όλα τα format και μοναδικά εφέ φωτισμού, αντανακλάσεων και σκιών, χάρη στην τεχνολογία ray tracing  που αξιοποιούν οι εκδόσεις για κονσόλες νέας γενιάς και PC. Οπως σε όλα τα τελευταία Call of Duty παιχνίδια, έτσι και στο Cold War, εξέχουσα θέση έχει εξασφαλιστεί για το multiplayer mode, με πλήθος επιλογών παιχνιδιού που το διαφοροποιούν αρκετά από το… ομόσταβλο ξαδερφάκι του, το Warzone. Από το Cold War δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και το παραδοσιακό πλέον «Zombies», έτοιμο να ανεβάσει τον πήχη της πρόκλησης σε… μεταφυσικό επίπεδο!

Κλείνουμε με το χαρακτηριστικό που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από τον συγκεκριμένο τίτλο, την αξιοποίηση του haptic feedback και των adaptive triggers του χειριστηρίου DualSense του PlayStation 5. Ανάλογα με το όπλο, η δεξιά σκανδάλη προβάλει διαφορετική αντίσταση στο δάχτυλό σας, ενώ «κλωτσάει» διαφορετικά, ακολουθώντας το ρυθμό βολής. Αντίστοιχα, η αριστερή σκανδάλη γίνεται πιο «βαριά», όταν καλείστε να σηκώσετε για στόχευση ένα RPD πολυβόλο σε σχέση με την άνεση και την ταχύτητα της στόχευσης με ένα σαφώς ελαφρύτερο πιστόλι. Οι έξυπνες τεχνικές που υλοποιούνται, αναβαθμίζουν αισθητά την εμπειρία του συγκεκριμένου first person shooter και σώζουν την παρτίδα!

logo

Related posts

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Marvel's Spider-Man 2: Νέο Story Trailer και Limited Edition Bundle αποκαλύφθηκαν στην SDCC 2023

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο San Diego Comic-Con στο ιστορικό Hall H, η Insomniac Games αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο για PlayStation 5, Marvel's Spider-Man 2, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το...

EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23

Μπορεί τα περισσότερα σπορ το καλοκαίρι να κάνουν το διάλειμμά τους, η Formula 1, ωστόσο, έχει την τιμητική της. Το timing, λοιπόν, για το νέο official game του πολυαγαπημένου μας θεάματος επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, με την υπογραφή της Codemasters και της EA Sports. Ως το official...

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Μοναδική προσφορά: Αποκτήστε φθηνότερα το PlayStation 5!

Έως και τις 23 Ιουλίου, οι φίλοι του PlayStation θα μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα PlayStation 5 με την μονάδα αναπαραγωγής δίσκου με όφελος €75 (από €549,99 στα €474,99*) σε συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 2023 είναι μέχρι στιγμής μια φανταστική χρονιά για το PS5, με πολλά...