Dreams
Γραφικά
Ηχος
Gameplay
Αντοχή στο χρόνο
Η βραβευμένη δημιουργός των LittleBigPlanet και Tearaway, Media Molecule, μας προσφέρει έναν ονειρεμένο ψηφιακό καμβά που αποθεώνει το τρίπτυχο «παίξε, δημιούργησε, μοιράσου». Tο χιλιοειπωμένο κλισέ «με μοναδικό περιορισμό τη φαντασία σας» είναι πενιχρό για να περιγράψει την αχαλίνωτη ελευθερία που μας χαρίζει το Dreams, καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα videogame, αλλά για ένα περιβάλλον ..
Summary 4.5 καλό

Dreams

Η βραβευμένη δημιουργός των LittleBigPlanet και Tearaway, Media Molecule, μας προσφέρει έναν ονειρεμένο ψηφιακό καμβά που αποθεώνει το τρίπτυχο «παίξε, δημιούργησε, μοιράσου».

Tο χιλιοειπωμένο κλισέ «με μοναδικό περιορισμό τη φαντασία σας» είναι πενιχρό για να περιγράψει την αχαλίνωτη ελευθερία που μας χαρίζει το Dreams, καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα videogame, αλλά για ένα περιβάλλον δημιουργίας παιχνιδιών και όχι μόνο. Στον νέο αποκλειστικό τίτλο για PlayStation 4 (με προαιρετική χρήση PlayStation VR) μας δίνεται η ευκαιρία να πλάσουμε εμπειρίες, να χτίσουμε κόσμους, να διηγηθούμε ιστορίες. Η online Dreamiverse πλατφόρμα φιλοξενεί τις δημιουργίες των χρηστών, οι οποίες δεν περιορίζονται υποχρεωτικά σε παιχνίδια, αλλά επεκτείνονται σε ταινίες, μουσική, έργα τέχνης, γρίφους ή οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους σας. Ο,τι ονειρευτείτε μπορείτε να το αναπαραστήσετε στον κόσμο του Dreams, να του δώσετε ζωή και να το μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, καταθέτοντας ένα κομμάτι του εαυτού σας στο συνεχώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό σύμπαν του τίτλου. Δεν χρειάζεται μοναδικό ταλέντο, προγραμματιστικές γνώσεις ή θητεία στη βιομηχανία του gaming για να χαθείτε με τις ώρες στο μαγικό κόσμο του. Τα πάντα γίνονται εύκολα και διαισθητικά, με αρκετά επεξηγηματικά tutorials να σας συμπαραστέκονται στα πρώτα σας βήματα. Αφεθείτε στη μαγεία του «Dream Shaping», αξιοποιήστε αντικείμενα, χαρακτήρες και περιβάλλοντα που έχουν χτίσει άλλοι ή που βρίσκονται σε μια αχανή μα έξυπνα ταξινομημένη βιβλιοθήκη και εμπλουτίστε τα με τις δικές σας πινελιές. Ενας αθώος κορμός δέντρου που έχει σχεδιάσει κάποιος φίλος σας μπορεί να μετατραπεί από εσάς σε ένα ζοφερό τέρας, επιστρατεύοντας τις δεξιότητές σας στη ζωγραφική, τη γλυπτική και το animation. Αν θέλετε να προχωρήσετε ένα επίπεδο παραπάνω τον δημιουργικό σας οίστρο, στη διάθεσή σας βρίσκονται και πιο σύνθετα εργαλεία. Keyframes, ηχογραφήσεις, σύνθεση μουσικής, ειδικά εφέ και απειράριθμα, έτοιμα βοηθήματα συνυπάρχουν σε ένα διακριτικό, μα απίστευτα πλούσιο σε επιλογές user interface, το οποίο αφήνει γενναιόδωρα χώρο στις εμπειρίες που θέλετε να «ενορχηστρώσετε».

Μόλις νιώσετε πως ο ρόλος του δημιουργού σας έχει εξουθενώσει, αφήστε τα εργαλεία σας στην άκρη και βυθιστείτε σε όποια… όνειρα τρίτων σας φανούν ελκυστικά. Επιλέξτε «Dream Surfing» και χαθείτε σε μια διαφορετική κάθε φορά, σχεδόν ψυχεδελική αλληλουχία «ονείρων». Το Dreams είναι μια απίθανη ψηφιακή παιδική χαρά όπου τα πάντα είναι δυνατά…

  • Dreams_Screen_PSX17_6_1512803212.jpg
  • teaparty_02_1445973933_1490041001.jpg
  • 1_Piano_1434428222_1490040970.jpg
  • 3_Bike_1434428241_1490040973.jpg
  • Action_01_1513763488.jpg
  • Action_03_1512473472.jpg
  • Childhood_04_1513763492.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια, το Gran Turismo δεν είναι απλά ένα από τα αρτιότερα τεχνικά racing games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά αποτελεί κατάθεση ψυχής των δημιουργών του, «στάζοντας» μεράκι και λατρεία για το αυτοκίνητο από κάθε του πτυχή… Στο Gran Turismo 7 τα αυτοκίνητα δεν περνάνε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ