The Persistence
Γραφικά
Ηχος
Gameplay
Αντοχή στο χρόνο
Σε έναν διαστημικό σταθμό με θέα μια μαύρη τρύπα, τα πράγματα μόνο καλά δεν μπορούν να πηγαίνουν. Η επιρροή του φαινομένου στον εξοπλισμό και στο πλήρωμα έχει ολέθριες συνέπειες, ειδικά στον τομέα των… εκτυπώσεων. Ο Clone Printer είναι ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής λίγο διαφορετικός από αυτούς που ξέρουμε σήμερα. Βασιζόμενος σε ένα δείγμα DNA μπορεί να ..
Summary 3.3 φτωχό

The Persistence

Σε έναν διαστημικό σταθμό με θέα μια μαύρη τρύπα, τα πράγματα μόνο καλά δεν μπορούν να πηγαίνουν. Η επιρροή του φαινομένου στον εξοπλισμό και στο πλήρωμα έχει ολέθριες συνέπειες, ειδικά στον τομέα των… εκτυπώσεων. Ο Clone Printer είναι ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής λίγο διαφορετικός από αυτούς που ξέρουμε σήμερα. Βασιζόμενος σε ένα δείγμα DNA μπορεί να «τυπώσει» μια νέα οντότητα, ένα σώμα που φιλοξενεί την ύπαρξη κάποιου εκλιπόντος «οικοδεσπότη» της. Με όλο το πλήρωμα νεκρό, ένας Clone Printer μπορεί να τυπώνει και να ξανατυπώνει σε διαφορετικά σώματα την υπόσταση της πρωταγωνίστριας Zimri Eder. Πρόκειται για μια αξιωματικό ασφαλείας που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης του διαστημοπλοίου, καλείται να το επισκευάσει και να επιστρέψει στον πλανήτη Γη. Κάθε φορά που το κορμί της πεθαίνει, ο Clone Printer την «επαναεκτυπώνει» σε ένα νέο σώμα, καθώς υπάρχει σε… backup το ψηφιακό αντίγραφο του DNA της. Ολα καλά μέχρι εδώ, μόνο που οι εκτυπωτές του σταθμού έχουν αρχίσει να τυπώνουν ανεξέλεγκτα απόκοσμα μεταλλαγμένα πλάσματα με περίεργες ορέξεις!

Το «The Persistence» θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο θήραμα παρά κυνηγός, καθώς το πρώτο ζητούμενο είναι η επιβίωση στο κολαστήριο του πλοίου. Λίγα δευτερόλεπτα αφού «τυπωθείτε» για πρώτη φορά, συναντάτε αιμόφυρτο στο δάπεδο τον νεκρό σας εαυτό. Με μια βελούδινη καθησυχαστική γυναικεία φωνή, η AI του διαστημοπλοίου επιχειρεί να σας ηρεμήσει, να σας εξηγήσει την κατάσταση και να σας καθοδηγήσει στα πρώτα σας βήματα. Οι σκιές γίνονται πότε σύμμαχος και πότε εχθρός σας, καθώς άλλοτε προσφέρουν καταφύγιο κι άλλοτε κρύβουν τον θάνατο. Σε αυτό το ιδιότυπο… κρυφτοκυνηγητό με τα μεταλλαγμένα πλάσματα δεν θα είστε για πάντα ο «λαγός». Διάσπαρτοι υπάρχουν και εκτυπωτές οπλισμού (Weapon Fabricators) προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε 17 διαφορετικά όπλα κάθε είδους, από τα πλέον συνηθισμένα μέχρι τα ιδιαιτέρως… «εξωτικά»!

Η συνεχής αναβάθμιση του εξοπλισμού σας αλλά και των ικανοτήτων σας είναι ζωτικής σημασίας. Μέσω του DNA Sequencer βελτιώνετε τα στοιχεία της ηρωίδας σας, μέσω ενός Gear Fabricator μπορείτε να παράγετε στολές και λοιπό εξοπλισμό, ενώ οι νεκροί συνάδελφοί σας μπορούν να σας δανείσουν το DNA σας προκειμένου να αποτελέσουν αυτοί το επόμενο «όχημά» σας. Οπως και να΄χει, διαφορετικό είναι να έχεις ενσωματωθεί στον κλώνο ενός μάγειρα από τον κλώνο ενός κομάντο!

Αν έχετε ενδοιασμούς για το πώς όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω PS VR στο PlayStation 4, να σας ενημερώσουμε πως η κίνηση είναι ομαλότατη και πραγματοποιείται όπως σε οποιοδήποτε first person shooter μέσω των μοχλών του χειριστηρίου. Υπάρχουν τρία έτοιμα σετ χειρισμού, αναλόγως της εξοικείωσης που έχετε με το VR, ώστε ακόμα και αυτοί που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα να νιώθουν το στομάχι τους κόμπο μόνο από τον τρόμο και την αγωνία και όχι από τη ναυτία της γρήγορης κίνησης.

Ζητήστε βοήθεια!

Ενα από τα μειονεκτήματα της εικονικής πραγματικότητας είναι πως συνήθως αποτελεί μια μοναχική εμπειρία, όπου ο παίκτης φοράει τη μάσκα και βυθίζεται μόνος στον κόσμο του παιχνιδιού. Το «The Persistence», παρόλαυτά, δίνει τη δυνατότητα στην παρέα σας να συμμετάσχει στις περιπέτειές σας, μέσω της Solex companion App, μιας εφαρμογής για κινητά και tablet που επιτρέπει στους φίλους σας να «χακάρουν» το σύστημα του διαστημοπλοίου και να παρέμβουν ουσιαστικά σε ό,τι βιώνετε εσείς εκείνη τη στιγμή (αρκεί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο). Ετσι λοιπόν, μπορούν να ανοίξουν πόρτες, να εξουδετερώσουν παγίδες ή να παρασύρουν τους μεταλλαγμένους μακριά σας, βοηθώντας τη διαφυγή σας. Αν κάποιοι σας έχουν άχτι βέβαια, μπορούν να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, τυπώνοντας εχθρούς και εξαπολύοντάς τους εναντίον σας! Ολα αυτά από το smartphone ή το tablet τους, παρακολουθώντας παράλληλα εσάς να λούζεστε από κρύο ιδρώτα μέσα στο PS VR…

Ενα stealth horror game είναι συνήθως από μόνο του μια δυνατή επειρία. Οταν, μάλιστα, το βιώνει κανείς μέσα από το PlayStation VR συνειδητοποιεί πως ένιωθε η Ellen Ripley στο Alien!
  • The_Persistence_Mutant_1531751643.jpg
  • The_Persistence_Mutant_Dark_1531751642.jpg
  • The_Persistence_Weeper_1531751644.jpg
  • The_Persistence_Berserker_V_Sentry_1531751641.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια, το Gran Turismo δεν είναι απλά ένα από τα αρτιότερα τεχνικά racing games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά αποτελεί κατάθεση ψυχής των δημιουργών του, «στάζοντας» μεράκι και λατρεία για το αυτοκίνητο από κάθε του πτυχή… Στο Gran Turismo 7 τα αυτοκίνητα δεν περνάνε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ