Detroit: Become Human
Γραφικά 5
Ηχος 5
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 4

H Quantic Dream, μας είναι γνωστή από τα «Fahrenheit», «Heavy Rain» και «Beyond: Two Souls», παιχνίδια που άφησαν το στίγμα τους στη βιομηχανία του gaming λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο αφηγούνται μία πολυδιάστατη καλογραμμένη ιστορία, παραχωρώντας συχνά τη… συγγραφική πένα στο χέρι του παίκτη, ο οποίος καλείται να λάβει κομβικές αποφάσεις για την εξέλιξη της πλοκής. Το «Detroit: Become Human» αποτελεί ίσως την καλύτερη στιγμή της εταιρείας, καθώς μας παρασύρει σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του τι πραγματικά σημαίνει να είσαι άνθρωπος, θέτοντας μία σειρά από ηθικά ερωτήματα που αναπόφευκτα θα προκύψουν όσο εξελίσσεται ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης. Οι στιγμές που θα δείτε τις συνέπειες των επιλογών σας ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

Detroit: Become Human

H Quantic Dream, μας είναι γνωστή από τα «Fahrenheit», «Heavy Rain» και «Beyond: Two Souls», παιχνίδια που άφησαν το στίγμα τους στη βιομηχανία του gaming λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο αφηγούνται μία πολυδιάστατη καλογραμμένη ιστορία, παραχωρώντας συχνά τη… συγγραφική πένα στο χέρι του παίκτη, ο οποίος καλείται να λάβει κομβικές αποφάσεις για την εξέλιξη της πλοκής. Το «Detroit: Become Human» αποτελεί ίσως την καλύτερη στιγμή της εταιρείας, καθώς μας παρασύρει σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του τι πραγματικά σημαίνει να είσαι άνθρωπος, θέτοντας μία σειρά από ηθικά ερωτήματα που αναπόφευκτα θα προκύψουν όσο εξελίσσεται ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης. Οι στιγμές που θα δείτε τις συνέπειες των επιλογών σας να μετουσιώνονται σε διαφορετικές πορείες στο σενάριο είναι αμέτρητες, ενώ η συναισθηματική φόρτιση που προκύπτει από την εμπνευσμένη σκηνοθετική προσέγγιση και την εξαιρετική υλοποίηση του σεναρίου θα χαράξει τον τίτλο στη μνήμη σας για πολλά χρόνια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το Detroit του όχι και τόσο μακρινού 2038. Αν και από σήμερα έχουν περάσει μόλις 20 χρόνια, η πόλη δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή μας, καθώς τα ανδροειδή με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας. Εκτελούν πλήθος εργασιών και έχουν ξεκινήσει να γίνονται απρόβλεπτα στις αντιδράσεις τους, διεκδικώντας ολοένα και μεγαλύτερα επίπεδα αυτονομίας. Εσείς θα κληθείτε να μπείτε στα παπούτσια τριών διαφορετικών χαρακτήρων, των Kara, Connor και Markus, βλέποντας υπό το δικό τους διαφορετικό πρίσμα τις καταιγιστικές εξελίξεις σε μία κοινωνία που αλλάζει ριζικά.

Οι τρεις playable χαρακτήρες

Και οι τρεις πρωταγωνιστές διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στο μέλλον της σχέσης της ανθρωπότητας με τα δημιουργήματά της, τα ανδροειδή. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι αποφάσεις που θα λάβετε στα αναρίθμητα σταυροδρόμια της δράσης, διαμορφώνοντας τη δική σας πλοκή. Η Kara είναι ένα ανδροειδές που έχει αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού σε μια οικογένεια που αποτελείται από ένα μικρό κορίτσι και τον βάναυσό της πατέρα, ο οποίος συχνά ασκεί λεκτική και σωματική βία πάνω του. Ο Markus αποτελεί άλλο ένα οικιακό μοντέλο ρομπότ που βρίσκεται στις υπηρεσίες ενός καλλιτέχνη που θεωρεί πως τα ανδροειδή δικαιούνται να χαράσσουν αυτόνομα τη μοίρα τους. Το ρομποτικό «τρίο» ολοκληρώνει ο Connor, ο οποίος εργάζεται στην αστυνομία, αναλαμβάνοντας συχνά ρόλο διαπραγματευτή όταν ανδροειδή συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις, όπως καταστάσεις ομηρίας. Η ξεχωριστή τεχνητή ευφυΐα του, του επιτρέπει να αναπαραστήσει κάθε σκηνή εγκλήματος, βάσει των ευρημάτων που εντοπίζει.

Επίκληση στο συναίσθημα…

Η μοίρα κάθε ήρωα αλλά και των χαρακτήρων με τους οποίους αλληλοεπιδρά, σφραγίζεται από τις επιπτώσεις των επιλογών σας, στα διαφορετικά μονοπάτια που προκύπτουν. Το gameplay ενθαρρύνει την εξερεύνηση των εναλλακτικών, συνεισφέρει στη συναισθηματική φόρτιση και αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του πρωταγωνιστικού cast. Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλά παιχνίδια στην ιστορία του gaming που ήταν ικανά να σοκάρουν ή να προκαλέσουν τύψεις στον παίκτη βάσει των επιπτώσεων των ενεργειών του, όπως το «Detroit: Become Human». Μην περιμένετε λυσσαλέες arcade μάχες που τα κουμπιά στο gamepad θα πάρουν φωτιά, αλλά η αδρεναλίνη σίγουρα θα εκκριθεί σε εφάμιλλα επίπεδα, ειδικά τις στιγμές που απλώνονται μπροστά σας τέσσερις εντελώς διαφορετικές επιλογές και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα καλείστε να πάρετε μία απόφαση που καθορίζει την έκβαση των γεγονότων στη συνέχεια. Ακόμα και βασικοί χαρακτήρες, ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια, δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, οπότε μία απόφασή σας μπορεί να προκαλέσει την απώλειά τους και συνεπώς την ανατρεπτική αναδιάρθρωση της πορείας του παιχνιδιού. Τα γραφικά για ακόμα μία φορά δείχνουν τα δόντια του PlayStation 4, απογειώνοντας την ατμόσφαιρα του sci-fi αριστουργήματος της Quantic Dream. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία του… επικού «God of War», η παιχνιδομηχανή της Sony έχει ακόμα έναν αποκλειστικό τίτλο που είναι ικανός να αποτελέσει αιτία αγοράς της.

Τελικά πόσο απάνθρωποι μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι και πόσο ανθρώπινα τα ρομπότ; Οσοι λάτρεψαν την καθηλωτική αφηγηματικότητα του «Heavy Rain» σίγουρα θα περάσουν το καλοκαίρι τους παίζοντας ξανά και ξανά τον νέο τίτλο της Quantic Dream, αποκλειστικά για PS4.
  • Detroit_Screen_Hostage_PS4_1465876671.00012.jpg
  • DBH_Screen_Hostage05_PS4_E32017_1497327684.jpg
  • DBH_Screen_Markus_RIOT08_E32017_1497327810.jpg
  • DBH_Screen_STORMYNIGHT10_PGW17_1509391606.jpg
  • DETROIT_ANDROID_DOCK01_1445975007_1446228446.jpg
  • DBH_Screen_Markus_RIOT05_E32017_1497327804.jpg
logo

Related posts

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

DualSense Edge: Το παιχνίδι… σοβάρεψε

Το νέο ασύρματο χειριστήριο του PlayStation 5 θέτει ανώτερα στάνταρ στον χώρο των pro controllers, υποσχόμενο έλεγχο ακριβείας με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης στις ανάγκες κάθε χρήστη αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Το χειριστήριο DualSense που περιμένει κάθε τυχερό...

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy

Το σύμπαν των βιβλίων Χάρι Πότερ ζωντανεύει σε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου γεμάτου με ξόρκια, μαγικά φίλτρα και προοπτικές για συναρπαστικές εξερευνήσεις. Μέχρι σήμερα, οι απόπειρες προσέγγισης του κόσμου του Harry Potter από τη βιομηχανία των videogames ήταν ελάχιστες και όχι ιδιαιτέρως...

Το GAMEATHLON επιστρέφει powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Το GAMEATHLON επιστρέφει powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Οι πύλες της Ολυμπιακής αρένας  Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο θα ανοίξουν για ακόμη μια φορά, μετατρέποντάς τα 13 στρέμματα του σταδίου στον παράδεισο του κάθε tech-freak! Η επετειακή μας έκδοση υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία 48 ωρών που θα θέσει νέα πανελλήνια ρεκόρ σε όλα τα gaming...