Anthem
Η BioWare ρίχνει στο «μπλέντερ» λίγο Destiny, λίγο Warframe και μία δόση Mass Effect, προκειμένου να δημιουργήσει έναν πολυδιάστατο sci-fi τίτλο που φλερτάρει με αρκετά διαφορετικά είδη παιχνιδιών. Mε ένα… ανθολόγιο στοιχείων που αγαπήσαμε σε δημοφιλή co-op sci-fi
shooters και action role playing games, η BioWare επιχειρεί να συλλέξει οπαδούς από αρκετούς διαφορετικούς gaming «θύλακες». Το Anthem συνδυάζει single-player και co-operative multiplayer modes σε έναν χάρτη που συνδιαμορφώνεται online από τους gamers. Κάθε αποστολή μπορείτε να τη μοιραστείτε με έως τρεις ακόμη συμπαίκτες σας, που παρατάσσονται στο πλευρό σας ως μέλη της ομάδας Free lancers. Σε έναν πλανήτη γεμάτο αλλόκοτα πλάσματα και αιμοδιψή θηρία όλων των διαστάσεων, οι Freelancers καλούνται να φέρουν εις πέρας επικίνδυνες αποστολές και να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο, μακριά από τα ασφαλή τείχη του πολιτισμού. Κεντρικό σημείο ανάληψης αποστολών αλλά και συνάντησης διαφορετικών παρατάξεων (Sentinels, Corvus, Cyphers και Arcanists) αποτελεί το οχυρό Tarsis.
Στον πυρήνα του παιχνιδιού βρίσκονται τα Javelin exosuits, εξωσκελετικές στολές που ενισχύουν τις ικανότητες αυτού που τις φοράει, προσφέροντάς του υπεράνθρωπες δυνάμεις και οπλισμό με πρωτόγνωρη δύναμη πυρός. Τα διαφορετικά είδη Javelins (ξεκλειδώνονται σταδιακά όσο κάνετε level-up), ορίζουν και τις κλάσεις του παιχνιδιού, όπως τις ξέρουμε από τα παραδοσιακά shooters. Με την Colossus στολή, για παράδειγμα, απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα ενός βαρύτατα οπλισμένου και θωρακισμένου Javelin, έτοιμου να αναλάβει τον ρόλο του ασταμάτητου tank σε κάθε αναμέτρηση. Ως ταχύτατος Ranger θα ισορροπήσετε αρχικά ανάμεσα σε ισχύ και ευελιξία, βάλλοντας από απόσταση, ενώ ως Storm θα εξαπολύσετε μοναδικές περιβαλλοντικές επιθέσεις από ψηλά, όσο αιωρείστε δίχως κανέναν κόπο. Ο Interceptor θα προτιμηθεί από όσους λατρεύουν τις μάχες σώμα με σώμα σε κλειστούς χώρους. Το customization του εκάστοτε Javelin καλύπτει κάθε πιθανή παρέμβαση που μπορεί να φανταστεί κανείς, από την εμφάνισή του μέχρι τα οπλικά του συστήματα. Από μόνο του αποτελεί ικανή αιτία για να δαπανήσει κανείς ατελείωτες ώρες ενασχόλησης με το Anthem. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για τα εντυπωσιακά γραφικά του καλοσχεδιασμένου πλανήτη, τα οποία μοιάζουν να έχουν βαλθεί να μας «ρουφήξουν» στο σύμπαν του παιχνιδιού.
Αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις στους εξωσκελετούς και επιπρόσθετα emotes μπορούν να αγοραστούν είτε με in-game συνάλλαγμα, τα Coins, είτε με microtransactions, τα Shards. Με publisher την Electronic Arts άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε προετοιμασμένοι για εναλλακτικούς τρόπους οικονομικής… «αφαίμαξης» των gamers μετά την απόκτηση του τίτλου, αλλά ευτυχώς, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, δεν θα υπάρχουν microtransaction αγορές που μπορούν να δώσουν πλεονέκτημα στο gameplay σε «γενναιόδωρους» παίκτες.
Σε αντίθεση με αρκετά online shooters, το Anthem διαθέτει μία ενδιαφέρουσα πλοκή με ελκυστική αφήγηση, non-playable χαρακτήρες με προσωπικότητα και βάθος αλληλεπίδρασης, έναν ανοικτό κόσμο που σφύζει από ζωή και αλλάζει από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και την ικανότητα να μας προκαλεί να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή του, να μας φορτίζει συναισθηματικά και να δίνει νόημα πίσω από κάθε πάτημα της σκανδάλης. Αν δεν είχε και τόσα bugs…