Kena: Bridge of Spirits
Γραφικά
Ηχος
Gameplay
Αντοχή στο χρόνο
Αν αναρωτιέστε πώς θα ήταν αν είχατε εσείς τον έλεγχο της δράσης σε μια κινηματογραφική παραγωγή κινουμένων σχεδίων, η Ember Lab σάς δίνει την ευκαιρία να το ζήσετε… H Ember Lab ιδρύθηκε το 2009 από τους αδερφούς Mike και Josh Grier, με στόχο τη δραστηριοποίηση στον χώρο του animation. Με έμφαση στην απόδοση αξιομνημόνευτων χαρακτήρων, ..
Summary 4.0 μέτριο

Kena: Bridge of Spirits

Αν αναρωτιέστε πώς θα ήταν αν είχατε εσείς τον έλεγχο της δράσης σε μια κινηματογραφική παραγωγή κινουμένων σχεδίων, η Ember Lab σάς δίνει την ευκαιρία να το ζήσετε…

H Ember Lab ιδρύθηκε το 2009 από τους αδερφούς Mike και Josh Grier, με στόχο τη δραστηριοποίηση στον χώρο του animation. Με έμφαση στην απόδοση αξιομνημόνευτων χαρακτήρων, βρήκαν τη θέση τους στην αγορά μέσα από παραγωγές κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και διαφημιστικά τρέιλερ. Στο επίκεντρο κάθε τους προσπάθειας, βρίσκονταν ανέκαθεν η διήγηση μιας συναρπαστικής ιστορίας, με αποτέλεσμα να αξιοποιούν κάθε τεχνικό εργαλείο και καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης για να ενισχύσουν την εμπειρία της αφήγησης. Νομοτελειακά, το πάθος τους, αυτό τους οδήγησε στον κόσμο των videogames, όπου ο παθητικός ρόλος του θεατή δίνει τη θέση του στον ενεργό ρόλο του gamer. Δεδομένης της απειρίας της Ember Lab στον χώρο, το «Kena: Bridge of Spirits» αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν περιορίζεται σε μαγευτικά γραφικά και πειστικότατους χαρακτήρες που ανταγωνίζονται επάξια ταινία της Pixar, αλλά «θωρακίζει» τη συνολική εμπειρία που προσφέρει με ένα απολαυστικότατο και πλούσιο σε σύγχρονα στοιχεία gameplay.

Τα bugs που ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν σε αυτό το ντεμπούτο της Ember Lab στη βιομηχανία του gaming, ευτυχώς δεν κατορθώνουν να αλλοιώσουν την παραμυθένια ατμόσφαιρα και την ευχάριστη εμπειρία του παιχνιδιού. Το δοκιμάσαμε σε PlayStation 5, όπου όποιο mode γραφικών κι αν επιλέξαμε (στόχευση για 60fps ή native 4K), δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από την οθόνη. Η μουσική ακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα, «ντύνοντας» με κατάλληλους ρυθμούς τις στιγμές που εναλλάσσονται ανάμεσα σε μάχες και εξερεύνηση.

Περνώντας στο σενάριο, η ηρωίδα Kena είναι μια Spirit Guide, μια οδηγός βασανισμένων πνευμάτων προς την «έξοδο» από αυτόν τον κόσμο. Στο ταξίδι της για την αναζήτηση ενός ιερού ορεινού βωμού θα βρει στον δρόμο της τα μικροσκοπικά πλάσματα Rot. Η… συλλογή τους ανοίγει νέους ορίζοντες στις ικανότητές της, καθώς τα Rot μπορούν να «εξαγνίσουν» τις πηγές του κακού που μολύνουν το δάσος, να κουβαλήσουν αντικείμενα, όπου η Kena υποδείξει, να επισκευάσουν γέφυρες, να επιτεθούν σε εχθρούς, να ενισχύσουν τα όπλα της κ.ά. Κάθε φορά που συμπληρώνετε έναν συγκεκριμένο αριθμό Rot, αυτά σπεύδουν να σας εφοδιάσουν με νέα εργαλεία μάχης και πρωτότυπους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που θα συναντήσετε στην πορεία. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, να τα «καλλωπίσετε» με μάσκες και καπέλα ή απλά να τα χαζεύετε όσο προσφέρουν απλόχερα τα δικά τους διασκεδαστικά στιγμιότυπα. Μέσα από έξυπνους γρίφους, το gameplay προωθεί την ευρηματική χρήση των Rot και σας δίνει επιλογές ανάπτυξης του χαρακτήρα σας μέσα από ένα αξιοπρεπές σύστημα ικανοτήτων και αναβαθμίσεων.

Συνοψίζοντας, το «Kena: Bridge of Spirits» είναι ένα παιχνίδι που θα χαρίσει όμορφες αναμνήσεις σε μικρά και… μεγάλα παιδιά, ενθαρρύνοντας οικογενειακό brainstorming για την επίλυση κάθε γρίφου!

  • Sprout.jpg
  • WoodKnight_Parry.jpg
  • RotParty.jpg
  • RotParade.jpg
  • Rot_CloseUp.jpg
  • LotusWhip.jpg
  • BranchTossers.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια, το Gran Turismo δεν είναι απλά ένα από τα αρτιότερα τεχνικά racing games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά αποτελεί κατάθεση ψυχής των δημιουργών του, «στάζοντας» μεράκι και λατρεία για το αυτοκίνητο από κάθε του πτυχή… Στο Gran Turismo 7 τα αυτοκίνητα δεν περνάνε...