NBA 2K22
Γραφικά 5
Ηχος 4
Gameplay 4
Αντοχή στο χρόνο 5

NBA και WNBA επανέρχονται σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς στα ψηφιακά παρκέ του νέου τίτλου της Visual Concepts, υπό την εκδοτική «ομπρέλα» της 2Κ, με τις next-gen εκδόσεις να κλέβουν την παράσταση. Tο NBA γιορτάζει τα 75 του χρόνια και το δημοφιλές παιχνίδι μπάσκετ της 2K βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό της λίγκας τις τελευταίες δυο δεκαετίες, μεταφέροντας τα τεκταινόμενα των αγωνιστικών χώρων με ακρίβεια και ρεαλισμό στους τίτλους της. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα πλήρως ενημερωμένα rosters των ομάδων του NBA και του WNBA συναντούν τις ιστορικές ομάδες του παρελθόντος σε ένα μείγμα που εγγυάται εκ των προτέρων την εμπορική επιτυχία. Με πρόσωπο του φετινού εξωφύλλου τον εντυπωσιακό Luka ..

Summary 4.5 μεγαλειώδες

NBA 2K22

NBA και WNBA επανέρχονται σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς στα ψηφιακά παρκέ του νέου τίτλου της Visual Concepts, υπό την εκδοτική «ομπρέλα» της 2Κ, με τις next-gen εκδόσεις να κλέβουν την παράσταση.

Tο NBA γιορτάζει τα 75 του χρόνια και το δημοφιλές παιχνίδι μπάσκετ της 2K βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό της λίγκας τις τελευταίες δυο δεκαετίες, μεταφέροντας τα τεκταινόμενα των αγωνιστικών χώρων με ακρίβεια και ρεαλισμό στους τίτλους της. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα πλήρως ενημερωμένα rosters των ομάδων του NBA και του WNBA συναντούν τις ιστορικές ομάδες του παρελθόντος σε ένα μείγμα που εγγυάται εκ των προτέρων την εμπορική επιτυχία. Με πρόσωπο του φετινού εξωφύλλου τον εντυπωσιακό Luka Doncic και την τριπλέτα των «σεσημασμένων» σκόρερ Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki και Kevin Durant στην επετειακή έκδοση, το 2K22 διαθέτει ως όφειλε όλα τα modes που αγαπήσαμε στο παρελθόν, από το MyCAREER που σας επιτρέπει να χτίσετε τη δική σας καριέρα ως μπασκετμπολίστας και τα MyGM και MyLEAGUE που σας επιτρέπουν να σταδιοδρομήσετε ως μάνατζερ και εκτελεστικό στέλεχος μέχρι το MyTEAM που σας δίνει την ελευθερία να δημιουργήσετε την ομάδα των ονείρων σας, αποτελούμενη τόσο από τους πρωταγωνιστές του σήμερα όσο και από τους θρύλους του χθες.

Βελτιώσεις στο gameplay

Οταν ένας τίτλος διαθέτει ίσως το πιο εκτεταμένο σε βάθος και δυνατότητες gameplay που υπάρχει στην αγορά των sport simulators, οι αλλαγές που γίνονται κάθε χρόνο είναι μετρημένες και συντηρητικές. Φέτος, η έμφαση πέφτει στη δημιουργία ενός ταχύτερου αγωνιστικού ρυθμού με πιο έντονη αξιοποίηση των ειδικών δεξιοτήτων κάθε παίκτη στην επίθεση, περισσότερα εργαλεία στην άμυνα και πιο άμεσο έλεγχο στις κινήσεις των πρωταγωνιστών στο παρκέ. Ειδικά στην άμυνα, οι μηχανισμοί που αφορούν το μπλοκ των σουτ (τις λαοφιλείς «τάπες» δηλαδή) έχουν ξαναγραφτεί από το μηδέν, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερο θέαμα. Οι αφύλακτοι σουτέρ επιτυγχάνουν ευκολότερα τον στόχο τους, τιμωρώντας συχνότερα τις χαλαρές άμυνες «με τα μάτια», ενώ αντίθετα η έντονη πίεση από τον αμυντικό πάνω στον σουτέρ οδηγεί ενίοτε σε «τούβλα» και airballs! Η αίσθηση των σωματικών επαφών είναι ακόμα πιο ρεαλιστική και ο έλεγχος πάνω στις κινήσεις των παικτών σας αυστηρότερος. Τα στατιστικά πολλών κατηγοριών (όπως για παράδειγμα του κλεψίματος) αντανακλούν και στα αντίστοιχα animations των ταλαντούχων ή μη παικτών, όποτε επιχειρούν μια σχετική προσπάθεια. Εύκολα αντιληπτές γίνονται και οι βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη συμπαικτών και αντιπάλων. Τα screen, τα αμυντικά rotations και οι βοήθειες στα drive διεξάγονται με μεγαλύτερο ρεαλισμό, αλλά και πιο απρόβλεπτη έκβαση. Αλλαγές έχουμε και στο σύστημα ντρίπλας με τον δεξιό μοχλό, οι οποίες «σέβονται» τόσο τις ιδιαιτερότητες κάθε σταρ του αθλήματος όσο και τον ρυθμό που θέλετε να επιβάλετε σε κάθε σας ενέργεια. Οι ελιγμοί κοντά στο καλάθι μπορούν πλέον να συνδυαστούν αρμονικά με προσποιήσεις, ενώ τα σουτ από απόσταση δίνουν μεγαλύτερο παράθυρο επιτυχίας στον μετρητή των εύστοχων παικτών μόνο εφόσον τα πραγματοποιούν υπό καλές συνθήκες. Πλέον, ακόμα και για τα alley-oops ή τα εμφατικά καρφώματα χρειάζεται τεχνική και συγχρονισμός, τίποτα δεν επαφίεται στον αυτόματο πιλότο!

Χτίζοντας τον δικό σας σταρ

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές που εγκαινιάστηκε πέρυσι μεταξύ των εκδόσεων για τις καινούργιες παιχνιδομηχανές και των εκδόσεων για PS4, XB1, NSW και PC ήταν η καριέρα σας έπειτα από τη δημιουργία του παίκτη σας (MyPLAYER). H «Neighborhood» που είχαμε συνηθίσει στις «συμβατικές» κονσόλες, έδωσε τη θέση της στην πλουσιότερη «City» στις next-gen κονσόλες. Στο NBA 2K22, οι κάτοχοι των εκδόσεων για PS5 και Xbox Series X|S θα απολαύσουν μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη πόλη, γεμάτη δραστηριότητες και NPC (Non-Playable Characters) που θα κάνουν ακόμα πιο ευχάριστο το χρόνο της παραμονής σας εκεί. Τα updates με νέο περιεχόμενο θα είναι και φέτος συχνά. Στις εκδόσεις για PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC, η «Neighborhood» μεταφέρεται στα  καταστρώματα ενός κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα σας μεταφέρει σε διαφορετικές τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, έτσι για την ποικιλία!

Σε κάθε περίπτωση, το MyCAREER mode αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες στάσεις των φίλων της σειράς NBA 2K, οπότε οι περιπέτειες του ήρωά σας για ακόμα μια χρονιά αναμένεται να διεκδικήσουν μεγάλο ποσοστό από τον χρόνο σας.

Ποια… γενιά θα διαλέξετε;

Το NBA 2K22 κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις (Standard Edition, Cross-Gen Digital Bundle και NBA 75th Anniversary Edition), με την τιμή στη Standard Edition να διαφοροποιείται ανάμεσα σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς και τις εκδόσεις για PlayStation 5 ή Xbox Series X|S. Εάν θέλετε τη δυνατότητα για δωρεάν μετάβαση από τη μία γενιά στην επόμενη, τότε θα χρειαστεί να καταφύγετε στο Cross-Gen Digital Bundle.

  • 2021-09-07-17.jpg
  • nba-2k22-screenshot-01-ps4-ps5-en-22july21.jpg
  • nba-2k22-screenshot-02-ps4-ps5-en-22july21.jpg
  • nba-2k22-screenshot-05-ps4-ps5-en-22july21.jpg
  • shortmarquee_jordan-1_d.jpg
logo

Related posts

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

PlayStation Portal Remote Player: Ο ήρωας του κομοδίνου!

Μπορεί το PlayStation 5 να… διακτινιστεί από το σαλόνι σας και να φέρει τους αγαπημένους σας next-gen τίτλους στα χέρια σας, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Με το PlayStation Portal, όλα είναι εφικτά… Oλες οι μέρες, δεν είναι ίδιες… Υπάρχουν κάποια απογεύματα που γυρνάμε εξουθενωμένοι από...